Reacties voor: Opinie: Waarom ik erg uitkijk naar de HomePod

De HomePod komt er bijna aan en ik kijk er meer naar uit dan ooit. Het is vooral de samenwerking met andere Apple-producten en -diensten die mij zo aanspreekt.
Lees het complete artikel → Opinie: Waarom ik erg uitkijk naar de HomePod
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Ik heb alle echo producten van Amazon en werken super.
    En Engels geen probleem, want als je muziek wil aanvragen heb je Engels wel nodig
    Werkt in nederlands niet
    Ben wel erg benieuwd naar de home pod

  2. Is het al bekend of de HomePod verbinding kan maken met de Apple TV? (En dan op die manier geluid van de tv via de HomePod kan beluisteren)

  3. De specificaties van geluid zou ik wel willen weten.

  4. Homepod, Homekit, Siri. Als ergens een uitdaging ligt voor Apple om duidelijk te maken wat het allemaal mogelijk maakt, is het daar wel. Ik volg Apple toch behoorlijk op de voet, heb ook veel van ze in huis, maar heb geen idee wat dit voor me zou kunnen betekenen. (De health-app verdient ook wel wat uitleg trouwens.)

  5. Ik ben inmiddels geheel voorzien van SONOS in iedere kamer. Ik mis de stemaansturing totaal niet. De speakers gaan ‘s ochtends automatisch aan en weer uit als ik naar werk ga. Als ik van playlist wil wisselen pak ik mijn telefoon erbij. Ik merk dat ik siri thuis niet genoeg gebruik (voor mijn Hue lampen of Tado thermostaat). Laat staan dat ik ga roepen om een nieuwe playlist.

  6. Klinkt allemaal leuk en aardig dit verhaal maar 
    Kennende gaan ze de HomePod duurder verkopen dan de sonos.
    En daarbij ben ik ook vooral benieuwd wat voor geluid en speakers er überhaupt in zitten want Siri enz gebruik ik niet belangrijkste van een luidspreker is en blijft het geluid en vermogen.

  7. Zeg mensen, wie wil nu een apparaat dat de hele dag (en nacht) meeluistert? Weet men wat er met het (opgenomen) geluid gebeurt?

  8. Ik gebruik de Google Home ideaal kan er alles mee bedienen philips hue en mijn sonos straks ook in de toekomst dus ik heb geen Homepod nodig vind sonos goed genoeg klinken

  9. Siri zit op je Apple Watch en iPhone. Sonos werkt uitstekend en met een fantastische geluidskwaliteit. Wat voegt een ‘slimme speaker’ toe? Ik zie het nog niet.
    Bovendien ligt de nadruk bij dat soort boxjes te vaak op ‘slim’ en laat de geluidskwaliteit het daardoor vaak afweten omdat er veel geld in ‘slim’ gestoken is.

  10. @Thomas: Dat lijkt me eerlijk gezegd een van de basisfuncties…

  11. Mijn voornaamste twijfel t.a.v. “slimme” speakers is privacy.

    Op dat punt vertrouw ik Apple toch aanzienlijk meer dan Google, Amazon en consorten.

  12. @Thomas: Je kan ‘m sowieso als Bluetooth speaker gebruiken, dus dan werkt ‘ie ook met de Apple TV.

  13. @Flieps: hoe zet jij de Sonos ‘s morgens automatisch aan?

  14. Ik ben benieuwd naar het geluid. Al dat Siri geneuzel maakt me niks uit. Sonos wil ik ook niet en heb nu Libratone. Maar als die HomePod mooi is, goed geluid heeft en er een aantal kan koppelen enzo lijkt het me wel wat.

  15. Sonos met Spotify en bediening vanaf mijn Apple watch werkt echt perfect. De Sonos 1 is betaalbaar en groot genoeg voor de gemiddelde kamer qua geluid.

    Ik zit dus niet echt te wachten op de homepod, maar ik wacht wel met smart de presentatie af. Wie weet toch interessanter dan ik nu denk.

  16. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    @Flieps: hoe zet jij de Sonos ‘s morgens automatisch aan?

    Ook benieuwd naar! En hoe automatisch uitschakelen uiteraard. Met een ouderwetse tijdklok of is daar een foefje voor?

  17. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    @Flieps: hoe zet jij de Sonos ‘s morgens automatisch aan?

    Dat doe ik dus niet, maar het gaat vanzelf! 😄

  18. @Flieps: Ahhhh! Dank voor de tip Flieps

  19. Ik heb Homey en die is slim zat!
    Apple werkt alleen met Apple.

    Homey kan met veel meer schakelen en zelfs Apple HomeKit.

    Voor mij geen HomePod.

  20. AirPlay 2 zal een groot verschil maken op de lineup van Sonos. Al ben ik erg benieuwd of mijn huidige speakers (Play:1 en Playbar) ook AirPlay 2 ondersteunen of dat hiervoor écht een hardware upgrade voor nodig is.

  21. Origineel geplaatst door Maurice Hollink
    @Flieps: hoe zet jij de Sonos ‘s morgens automatisch aan?

    Ik doe dat met Elgato Eve stopcontacten. In HomeKit een automation aanmaken en klaar. Je zet ‘m uit wanneer je de deur uitgaat. Werkt prima.

  22. Origineel geplaatst door Koos
    Zeg mensen, wie wil nu een apparaat dat de hele dag (en nacht) meeluistert? Weet men wat er met het (opgenomen) geluid gebeurt?

    Heb je je iPhone wel eens goed bekeken? Daar zit microfoon op die de hele dag luistert naar Hey Siri

  23. @Thijs: je kan nu al geluid van de Apple TV naar AirPlay 1 speakers streamen dus 100% dat je dit ook naar de HomePod kan doen.

  24. Ik begrijp het nut van de HomePod niet. Het is een speaker, die je op een plek in je huiskamer zet. Die je dan als radio kan gebruiken? Die je dan via Siri vragen kan stellen die je iPhone ook kan beantwoorden? Het is nu net of niemand thuis een radio heeft en dat de personen die wel een radio hebben de hele dag van muziek aan het wisselen zijn. Of dat door de komst van de HomePod men geen iPhone binnen hoeft te hebben. Dussss……. snap het nut niet.

  25. @Martijn: Siri staat dus ook helemaal uit 🙂

  26. Sonos, homepod, enz: met het geld van deze aankoopprijs koop je een tweedehands Denon en 2 goeie tweedehandse boxen, en een bluetooth of airplay receiver. Je hebt dan hetzelfde gebruiksgemak, maar een kwaliteit waarmee de sonos of homepod werkelijk erbarmelijk is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.