Muhammad Ali-reclame voor iPhone X

Muhammad Ali prijst iPhone X aan: ‘I Am the Greatest!’

Muhammad Ali leeft! De bokser levert commentaar in een nieuw iPhone X-reclamefilmpje van Apple waarin hij uitroept dat hij 'The Greatest' is. Net als de mensen die met de iPhone X een selfie nemen...

De in 2016 overleden legendarische bokser Muhammad Ali is terug! Op een manier die hij zelf misschien niet helemaal zou hebben verwacht: als commentaarstem in een Apple-reclame. in de nieuwste iPhone X-reclame vertelt Ali hoe geweldig hij is, terwijl we ondertussen selfies te zien krijgen die met de portretfunctie van de iPhone zijn gemaakt.

Muhammad Ali en de iPhone X

Op de Nederlandse televisie is momenteel een iPhone X-reclame met kleurvlekken te zien, die wat ons betreft vrij saai is. Bij dit nieuwe reclamefilmpje is dat wel anders: we zien in rap tempo selfies van allerlei mensen voorbij komen. Daarbij wordt uitgebreid gebruik gemaakt van het belichtingseffect, dat bij de iPhone X ook op de frontcamera aanwezig is. De TrueDepth-camera is daarvoor wel vereist en dat is de reden waarom het bij de iPhone 8 Plus alleen aan de achterkant werkt. De 30 seconden durende spot trekt vooral de aandacht vanwege de krachtige commentaarstem van ‘The Greatest’, Muhammad Ali.

Terwijl Ali vertelt hoe geweldig hij is, zie we op de maat van zijn spreekstijl de selfies in beeld verschijnen, die extra eruit springen dankzij het gebruik van toneellicht en zwart-wit. Of de iPhone X-camera ook ‘the greatest’ is, is voer voor discussie. Maar het past wel goed bij de ‘ik ben geweldig’-uitstraling die veel selfies moeten uitstralen. Heb je de smaak helemaal te pakken gekregen en ben je nostalgisch naar alles wat met Muhammad Ali te maken heeft, dan vind je ‘I Am the Greatest’ van Cassius Clay (de werkelijk naam van Ali) ook als album in iTunes en op Apple Music.

De TrueDepth-camera van de iPhone X gebruikt diepte-informatie en complexe algoritmes om je gezicht en de lichtval te herkennen. Deze data wordt verwerkt door Apple’s A11 Bionic-chip in het toestel, die in samenwerking met de nieuwe beeldprocessor een zo realistisch mogelijk lichteffect probeert te maken. Zonder dat je daarvoor een aparte lamp nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 januari 2018, 10:04
Categorie Apple
Onderwerp reclame
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.