Reacties voor: Opinie: wijzerplaten zijn belangrijker dan apps voor de Apple Watch

Er is al een tijdje een ontwikkeling gaande dat er steeds meer apps verdwijnen van de Apple Watch. Ontwikkelaars merken dat apps niet zoveel gebruikt worden en hebben geen zin om ze nog te updaten. Dat klinkt misschien als het begin van het einde, maar dat is het niet. Apps zijn namelijk niet zo belangrijk op de Apple Watch. Het draait om wijzerplaten!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Helemaal mee eens! Dit zou echt wel een leuke verbetering zijn voor mijn watch.

  2. Goed stuk! Waar ik mij helemaal achter kan scharen! Ook ik gebruik zelden apps van TP partijen. Heb er denk ik een stuk of 10 opstaan die ik heb gekoppeld aan complicaties in verschillende wijzerplaten afhankelijk wat ik aan het doen ben. Ik heb daarnaast ook behoefte aan meer mogelijkheden om wijzerplaatsen op mijn behoeftes aan te passen. Ik draag nu vanaf de introductie mijn Watch iedere dag met trots en krijg regelmatig de vraag: “Is dat nu handig zo’n Watch” of “heb je zo’n Watch nu echt nodig”. Op die laatste vraag is het antwoord altijd nee… maar verdomd handig is het wel en als je hem niet draagt dan mis ik hem echt. Het is dus wel degelijk super handig om vooral snel bepaalde informatie bij de hand te hebben.

  3. Functieaanvraag: Wijzerplaten gebaseerd op locatie.

    Bijvoorbeeld een sport wijzerplaat als ik bij de sportschool ben. Of een wijzerplaat als ik op kantoor ben met werk gebaseerde complicaties. Het liefst met machine learning 👍🏻

  4. @Gonny: Je maakt me nu wel nieuwsgierig naar jouw favoriete wijzerplaten…
    Verder ben ik het er wel mee eens; ik gebruik de Siri-plaat standaard, daarnaast slechts 4 andere zichtbaar; 2 nette, 2 leuke, meer dan genoeg.

    Op mijn Pebble gebruikte ik er 2; een zelf gemaakte met alle relevante info die ik tijdens mijn werk nodig had en een “normale” analoge plaat voor privé.

    Complicaties kende Pebble niet eens; dan installeerde je een Watchface met de gewenste functies…

    Enige app die ik soms mis op de AW is een kompas, maar ik weet niet of de AW eigenlijk wel een magneetsensor heeft…

  5. Ben er ook wel mee eens. Maar mijn ervaring met een Android wear horloge was dat de wijzerplaten van externe partijen vaak 3 x niks waren. Maar Apple kennende hanteren ze dan vast strenge regels.

  6. Helemaal mee eens en goed gezegd!

    Ik heb ook drie wijzerplaten, elk met een andere gebruikssituatie. Eentje voor alledag, dan de Siri-wijzerplaat voor actuele betichten en tenslotte de activity wijzerplaat om te sporten.
    Maar ik kan me ook een reiswijzerplaat voorstellen of een nachtwijzerplaat of eentje voor bij het koken.

    Het is interessant dat zo’n 3rd party wijzerplaat die dan bij voorkeur is ontworpen rond een gebruikssituatie ruimte moet geven aan door de gebruiker te kiezen complicaties die dan ook weer van andere 3rd parties kunnen zijn.

  7. Je hebt wel een punt. Ooit dacht ik dat mijn saldo checken op m’n horloge de beste uitvinding sinds gesneden brood zou zijn maar het duurde altijd te lang of werkte helemaal niet. Timer zetten, workout starten, muziek bedienen; dat werkt allemaal prima. Micropolis speel ik weleens, om verveling te doden. Dat werkt ook prima.

    Nieuwe wijzerplaten zouden heel welkom zijn.

  8. Eens met de strekking maar ze moeten het ook weer niet TE makkelijk maken. Anders krijg je voordat je het weet allemaal garbage.
    Ook een app maken vergt nog wel enige skills. Houden zo.

  9. Ik heb het twee keer geprobeerd met een AW maar allebei de keren binnen een maand verkocht. Weet iemand of de huidige AW wel goed werkt op een tattoo sleeve? Want waarvoor ik hem kocht was voornamelijk voor hart en sports, maar werkte dus niet.

    Even wat meer ontopic, ik heb dus ook op mijn tweede AW geen apps installed, want mijn ervaring was ook dat ik er toch niks mee deed. Dus als de watch beter op mijn arm werkt en met eventuele wijzerplaten die je zelf kan uploaden wil ik het nog eens proberen.

  10. Origineel geplaatst door Jan vdW
    @Gonny: Je maakt me nu wel nieuwsgierig naar jouw favoriete wijzerplaten…

    Ik heb nog een extra blokje daarover toegevoegd.

  11. Scherm moet gewoon iets groter, zodat apps meer bruikbaar worden. Vasthouden aan het ‘horloge’ concept gaat niet werken.

  12. @Ro: Dat zou inderdaad geweldig zijn!

  13. 100% mee eens! Ik erger me sinds het begin al aan de vooral lelijke platen. De gebruikte fonts zijn mij allemaal veel te vrolijk en te ‘bold’ ; het mag strakker. De hermes-editie heeft al betere/strakkere, maar die zijn niet op een normale watch 2 te krijgen ..

  14. Wat ik in zowel het artikel als in de reacties mis is een optie om de wijzerplaat permanent in beeld te houden.

    Lijkt mij een stuk aantrekkelijker als dat glimmende zwarte vierkantje.

  15. @Gonny van der Zwaag: Wat is dat voor cirkeltje met 93 erin op de 4e wijzerplaat? Dat is toch geen Dataman?

  16. Origineel geplaatst door Joey
    Wat is dat voor cirkeltje met 93 erin op de 4e wijzerplaat? Dat is toch geen Dataman?

    Nee dat is de batterij status van de AppleWatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.