Reacties voor: Opinie: CarPlay is geweldig, maar heeft een aparte iPhone-versie nodig

Gebruiken zonder autoradio
Voor CarPlay heb je een ondersteunende radio of auto nodig, maar het zou veel beter zijn als Apple een speciale CarPlay-versie voor de iPhone maakt. Op deze manier kan iedereen van CarPlay profiteren en veiliger rijden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Ik krijg volgende maand een Qashqai met Carplay. Is de bedrade verbinding met iOs 12 nog steeds noodzakelijk voor elke rit? Of is dit alleen bij het instellen?
    Ik kijk er in elk geval naar uit om het allemaal te gaan proberen😎ook de auto uiteraard 👍🤪

  2. Ik gebruik al ruim een jaar Apple CarPlay (bedraad) in mijn Opel en vind het super dat het beeldscherm in mijn dashboard zit en geen houder nodig heb voor mijn telefoon. Mijn telefoon ligt nl in mijn midden console. Bedien met telefoon gewoon met mijn stem zelfs whatsapp. Wel jammer dat dit met waze niet werkt, dus val vaak terug op Apple kaarten die overigens super werkt mis dan alleen de “gevaar” waarschuwingen van waze. Navigatie van mijn Opel nooit gebruikt (waardeloos oude kaarten)

  3. Het enige dat ik wil, een versie van flitsmeister die op carphone werkt

    • @Jules:Ik ben de betatester van flitsmeester! Werkt als een trein!
      Echt super fijn en geen gedoe. Zelf aangeven of de flitser er nog staat of niet.. komt helemaal goed!

  4. Op Ali express een ‘originele’ VW radio gekocht met CarPlay. Niet van het origineel te onderscheiden, werkt perfect, plug and play, en produceert een super geluid. Al dat moois voor €130,- thuis bezorgd.

  5. Hoi Jules, Probeer Waze. Waze geeft ook waarschuwingen voor flitsers en navigatie is ok.

  6. Ik wacht op Flitsmeister. Als ik nu Flitsmeister aan heb, radio luister en Google Maps via CarPlay aan heb in mijn Polo 2018, krijg ik wel Flitsmeister meldingen maar daarna gaat ie niet meer terug naar mijn radio.

    Mijn iPhone X moet verbonden zijn met USB. Waarom kan dit niet draadloos?

    Telefoongesprekken vallen via CarPlay soms weg. Ik hoor de beller niet meer. Zij mij nog wel.

  7. CarPlay is waardeloos zolang je een kabel moet aansluiten! Lijkt wel 15 jaar terug in de tijd!

  8. Er is een soort tussenoplossing “CarOs”. Werkt ook goed en geen scherm nodig.

  9. Apple Maps werkt bij mij beter dan de ingebouwde navi van Seat. Flitsmeister beta werkt ook erg goed. Verder mis ik YouTube, soort screen off versie zou prettig zijn.

    Waar ik me wel geweldig aan stoor is dat je geen tweede telefoon kunt verbinden met Bluetooth als CarPlay aan staat. Tijd dat die esim gaat werken in Nederland

  10. Link; CarOS® — Powerful dashboard van Studio290

  11. CarPlay MET kabel werkt prima. De FM beta is echt een goede toevoeging, steeds meer keuze in navigatie apps (TomTom beta) en makkelijk gebruik van Spotify. Ik rij al 2 jaar in een auto die CarPlay ondersteunt en begin er nu pas echt van te genieten en het te gebruiken
    Edit: wat ik absoluut niet wil is dat apps voor mij gaan bepalen wat wel en niet mag terwijl ik in de auto zit zoals blokkades van bepaalde functies. Betutteling is er al genoeg in dit land

  12. Origineel geplaatst door Ik
    Ik wacht op Flitsmeister. Als ik nu Flitsmeister aan heb, radio luister en Google Maps via CarPlay aan heb in mijn Polo 2018, krijg ik wel Flitsmeister meldingen maar daarna gaat ie niet meer terug naar mijn radio.

    Mijn iPhone X moet verbonden zijn met USB. Waarom kan dit niet draadloos?

    Telefoongesprekken vallen via CarPlay soms weg. Ik hoor de beller niet meer. Zij mij nog wel.

    Ik heb de beta van Flitsmeister, echter vind ik hem nog niet zo extreem goed. Soms er onoverzichtelijk. Ik heb onlangs de beta gekregen van TomTom die is wel heel degenlijk. Heel overzichtelijk afslagen worden heel goed aangegeven, en snelheid aanduiding is zeer goed.

    De type verbinding naar CarPlay is afhankelijk van de auto/audio systeem. Draadloos CarPlay is best een dure implementatie omdat het systeem meer specificaties nodig heeft. Het is dus voor autofabrikanten niet rendabel om deze premium features in te bouwen. En ik heb geen problemen met bekabeld CarPlay. Draadloos opladen is zeer traag in de auto en met kabel gaat het een stuk sneller.

  13. Die kabel kan ik ook geen probleem vinden. Beetje auto zit de USB toch waar je de telefoon neerlegt, dus je hebt er geen last van.

    • @Steven: Die kabel, werk die ook via de aansteker oplader (USB-C) of werkt ie alleen met met normale USB-naar-lightning kabel?

  14. Origineel geplaatst door Schmia
    CarPlay is waardeloos zolang je een kabel moet aansluiten! Lijkt wel 15 jaar terug in de tijd!

    Hadden we 15 jaar geleden al Carplay met kabel dan? 😂

  15. Tomtom start nu ook met een beta test voor CarPlay.
    Ik wilde daar ook aan mee doen, maar toen ik zag dat Volkswagen €332 vraagt voor een simpele softwarematige activatie, dan haak ik toch maar af.
    Ik snap niet waar dat bedrag vandaan komt.

  16. Origineel geplaatst door Jeroen
    Tomtom start nu ook met een beta test voor CarPlay.

    Ik wilde daar ook aan mee doen, maar toen ik zag dat Volkswagen €332 vraagt voor een simpele softwarematige activatie, dan haak ik toch maar af.

    Ik snap niet waar dat bedrag vandaan komt.

    Net hetzelfde bij mij. Voor iets dat nog geen 30 minuten duurt en gewoon geactiveerd moet worden. ( dus al in de software verwerkt zit) Belachelijk.

  17. CarPlay werkt echt wel volledig draadloos hoor… in de BMW i8

  18. Wat je voorstelt was natuurlijk tot een paar maanden terug gewoon strafbaar. Je telefoon aanraken tijdens het rijden mocht niet, ook niet in een houder. Nu de RvS heeft geoordeeld dat je telefoon in een houder bedienen wel mag, is de weg pas geopend voor je voorstel.

  19. Ik snap nog steeds niet waar die continue drang vandaan komt om je telefoon te kunnen bedienen tijdens het auto rijden…

    Navigatie stel je in voor dat je gaat rijden, muziek aan zetten idem… Alleen bellen, maar volgens mij kun je dat ten alle tijden prima via je stuur beantwoorden…

    Hou je liever bezig met 1 ding, auto rijden.. Dan kunnen we allemaal gewoon veilig hij onze gezinnetjes thuiskomen.

  20. Kan mij vinden in dit artikel. Ik gebruik inmiddels 1 1/2 jaar CarPlay bedraad. Helemaal top. Vooral de originele Apple apps. De nieuwe navigatie apps van derden zijn beduidend minder, maar smaken verschillen. In het kader van optimaliseren van de veiligheid zou ik Apple willen adviseren de Opdrachten app meer geschikt te maken voor CarPlay. Liefst met kant-en-klare opdrachten out off the box.
    Gebruik dit zelf nu ook. Als ik de auto instap zeg ik bijv. Naar huis. Siri stuurt dan een bericht aan mijn vrouw waar ik ben en hoe laat ik thuis zal zijn, vervolgens toont de kaarten app de route, en start de Music app met mijn favoriete Speellijst. En dat alles zonder mijn handen van het stuur te nemen. En zo heb ik meer Opdrachten gemaakt, echter ik merk ook dat het zelf maken van Opdrachten niet echt laagdrempelig is.
    Een voorstander van alleen het iPone scherm ben ik niet. Maar dat komt omdat mijn Opel Astra een mooi groot scherm heeft en top geluid.

  21. Dat argument dat je in niet storen niet je muziek kan bedienen… dat is toch het hele idee ervan!

    Blijf met je tengels gewoon van je telefoon af. Even los wat RvS buiten alle logica om dan ook besloten heeft.

  22. Pff het is helemaal niet geweldig bmw
    Al 2 jaar gebruik ik het niet meer
    Het is totaal geen aanvulling of extra waarde

  23. “Smartphone gebruik in het verkeer is nog altijd een probleem” staat er in dit stuk en of de fabrikanten dat maar op willen lossen. Sorry? Het probleem is de persoon in de auto zelf! Waarom kun je niet met je handjes van je telefoon afblijven als je rijdt? Waarom drink je toch alcohol als je nog gaat rijden? Moet de drankfabrikant dat probleem oplossen? Dacht het niet.

    Mensen nemen tegenwoordig nauwelijks verantwoording in het verkeer (en in het leven). Zo zijn we blijkbaar geworden en dat kun je alleen zelf oplossen. Verbeter de wereld, begin bij jezelf is nog nooit zo van toepassing geweest dan in het geval van de automobilist!

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    Tomtom start nu ook met een beta test voor CarPlay.
    Ik wilde daar ook aan mee doen, maar toen ik zag dat Volkswagen €332 vraagt voor een simpele softwarematige activatie, dan haak ik toch maar af.
    Ik snap niet waar dat bedrag vandaan komt.

    Origineel geplaatst door Geraaar
    Net hetzelfde bij mij. Voor iets dat nog geen 30 minuten duurt en gewoon geactiveerd moet worden. ( dus al in de software verwerkt zit) Belachelijk.

    Dit activeren kan je ook via vim manager of hoe dat heet
    Ff zoeken op marktplaats of op Seat online forum
    Zijn er genoeg die dit voor 3 tientjes activeren

  25. Heel blij met carplay! Maar één hele grote wens! : het zit zo: ik ben nogal een suffert!! Het gebeurt me regelmatig dat ik bij uitstappen de telefoon vergeet af te koppelen en in mijn te zak stoppen. Dus graag een piepje- of een pingetje van mijn telefoon als ik de motor uitschakel. (Hoe irritant als je bij IKEA net binnen bent..🙈

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.