Reacties voor: Opinie: Vier redenen waarom ik uitkijk naar de nieuwe Apple TV

Apple zou al een tijdje werken aan een nieuwe Apple TV. Maar wat maakt de Apple TV nou zo handig? Er zijn meerdere redenen waarom ik uitkijk naar de nieuwe Apple TV.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Is het slim om te wachten op de nieuwe of de 4k versie van 2,5 jaar geleden te kopen?

  2. Door mijn LG smart tv zie ik eigenlijk geen enkele reden om een apple tv aan te schaffen. (Er staat zelfs nog een apple tv 3 te verstoffen in de kast.)
    Reden is dat tv kijken via KPN belabbert gaat via de kpn app die op tv zit. Het is langzaam, onhandig en vaak slecht leesbaar. Via het kpn kastjes gaat het veel makkelijker.
    Nu weet ik niet of de Apple tv app gelijk aan de tv app is. Kan iemand daar iets over zeggen?

    Ook andere streamingdiensten gaan uitstekend via de tv en airplay 2 wordt door de tv ondersteund. Bovendien doe ik geen games.

    Het scheelt mij dus een boel geld en een afstandsbediening.

    Qua homekit zou het een oplossing zijn, maar dat doet de ipad nu prima (totdat hij leeg is 😉)

  3. Elke Samsung tv van tegenwoordig heeft gewoon geweldige apps. Ik zou het alleen willen wanneer er een geweldige HomeKit verbetering in komt anders gebruik ik mijn oude ipad als hub en alle apps via mijn AirPlay 2 tv!

  4. Ja hoor Thread. Net alsof ik all mijn Philips hue lampen en accessoires ga omruilen voor nieuwe wegens een protocol. No way hosé

  5. @Q: Ik zou even een week of twee wachten. Waarschijnlijk is het event rond de 23e (als ik de laatste geruchten mag geloven). Als er een nieuwe uitkomt kun je die kopen of de 4K voor een gunstigere prijs.

    Altijd slim om dat beetje nog even te wachten.

  6. Nog een reden om Apple TV te blijven gebruiken. Privacy.
    Als je je smart-tv koppelt aan internet, wordt er veel meer meegekeken met je kijk gedrag, niet alleen van Netflix of Disney. De televisie fabrikant kijkt mee, Google kijkt mee (bij Android besturing), en deze data wordt weer verhandeld. Apple doet dit niet, dus als je via Apple TV naar bijv Netflix kijkt, registreert alleen Netflix wat je kijkt.

    Mijn setup: smart-tv niet gekoppeld aan internet, alleen mijn Apple TV. Ik ga niet meer privé-data weggeven als dat nodig is.

    Daarnaast is apple-tv mijn hub voor home-kit. Als ik met mijn iPad op stap ben blijft thuis alles gewoon werken en remote benaderbaar, maar het bovenstaande vind ik belangrijker.

  7. @Victor: Zelfde voor mij LG tv met WebOs werkt superieur, geen enkel OS kan hier aan tippen op smart tv’s.
    Door handje lijkt het net een Wii afstandsbediening, 1 druk op de knop alle apps in een rij in zicht en je heb zo open.
    Netflix en Amazone Prime zitten er standaard al op, zolang apps hierop doen komt er geen appleTV of iets in.

  8. Laat maar komen, heb nu het 4K model en wordt hier dagelijks gebruikt. Het klopt dat de smart tv’s steeds beter worden, maar qua geluid ga je het nooit evenaren met een  tv ernaast.

  9. En doorgaans na 3 jaar stopt support van Smart-tv’s. Apps vallen mondjesmaat uit.
    Lijkt me ook de toegevoegde waarde van een Apple tv. Lange ondersteuning en als het eenmaal stopt voor enkele tientjes een nieuwe. Staat dan middels iCloud direct zoals de oude ingesteld. (Domme)Tv kan nog enkele jaren mee dan.

  10. Ik kijk alles via Apple TV 4K en nooit via TV-is. Heb alleen internetaansluiting thuis. Eigenlijk zonde top-tv met veel functies. 😂

  11. @Q: ikzelf wacht. Punt één om af te wachten hoe de nieuwe Apple TV gaat worden en 2 ) mocht ik die nieuwe niet gaan kopwn, dan hoop ik dat de huidige 4K goedkoper zal worden😇

  12. Origineel geplaatst door Bruno
    Nog een reden om Apple TV te blijven gebruiken. Privacy.

    Als je je smart-tv koppelt aan internet, wordt er veel meer meegekeken met je kijk gedrag, niet alleen van Netflix of Disney. De televisie fabrikant kijkt mee, Google kijkt mee (bij Android besturing), en deze data wordt weer verhandeld. Apple doet dit niet, dus als je via Apple TV naar bijv Netflix kijkt, registreert alleen Netflix wat je kijkt.

    Mijn setup: smart-tv niet gekoppeld aan internet, alleen mijn Apple TV. Ik ga niet meer privé-data weggeven als dat nodig is.

    Daarnaast is apple-tv mijn hub voor home-kit. Als ik met mijn iPad op stap ben blijft thuis alles gewoon werken en remote benaderbaar, maar het bovenstaande vind ik belangrijker.

    Of je gebruikt zoiets als NextDNS. Blokkeren die handel!

  13. @Gert: ook dat zeker. En ik wil graag bij Philips Ambilight blijven… en die komen met Android TV, dus ik weiger die op internet of WiFi aan te sluiten. Geen Google😂

  14. @Dennis: ik ben bijna jaloers, want AirPlay op mijn LG OLEDC8 werkt niet best. Ik schakel dus toch vaak over naar mn Apple TV 3. Geen idee wat ik eraan kan doen 🙁

  15. @Benjamin Kuijten | iCulture.nl: das ook de reden dat ik bij KPN weg ben gegaan. Wilde glasvezel, dus Ziggo is geen optie, dus T-Mobile

  16. Ondersteuning van Spatial Audio moet er natuurlijk ook bij de nieuwe Apple TV 😁

  17. Ik zou mijn Apple TV 4 niet kunnen missen. Heerlijke interface.
    Apps werken zoveel beter dan op mijn smart tv. Met t-mobile ook geen box meer nodig. Top dus en klaar voor een nieuwe.

  18. Herplaatst stuk? Want ik lees dat de laatste nieuwe versie 2,5 jaar geleden is maar ik kom uit op 3,5.

  19. @Gert: mja ja en nee, ik heb een Samsung en die heb ik 8 jaar ofzo en nu 2-3 jaar terug begon t afval proces met eerst de npo 1-2 jaar later de nos en paar weken terug de regionale omroep, de rest doet het nog prima. Helaas is dit bij een Apple TV niet anders, daar viel laatst YouTube af. Na een x tal jaren is t een aflopende zaak met welke hardware dan ook

  20. Sinds wij een LG smart tv hebben ligt de Apple tv (oudere versie) in de kast. Voor alles wat wij kijken zit een goede app op de tv (Netflix, Plex, Disney, etc). Er hangt ook een Chromecast aan maar ook die wordt zelden gebruikt (af en toe voor Stadia).

    Enige reden voor mij om een Apple tv aan te schaffen zou de aerial screensaver zijn :-). Waanzinnig mooie opnames…..maar om daar nu een nieuwe Apple tv voor te kopen…..

  21. Ik ben groot fan van Apple TV. Zakelijk en privé. In de woonkamer en slaapkamer.
    Ik ben nog geen TV tegengekomen waar ‘het smart’ gedeelte goed en prettig werkt, en bij Apple (ja ik ben fanboy) weet ik zeker dat het goed zit. Ik gebruik al mijn TV’s derhalve als domme monitor. Dus Apple kom maar op met die nieuwe versie!

  22. @Leo: 8 jaar? Geluk dan toch. Heb hier ook een aan de kant geschoven Samsung. Op 6 jaar firmware-update (de laatste). Alle apps werken nog, maar tv loopt sindsdien vaak vast. Alle dingen al geprobeerd hiervoor.
    Helaas ook ingezet als “domme” tv, doet ie dat ook nog. Volgen geen nieuwe updates meer.
    Zoiets zou met een AppleTV niet waar zijn.

  23. Enige reden om up te graden zou ondersteuning voor DTS:X / TrueHD Atmos zijn.

  24. @Leo: Zeker niet, het was een rekenfoutje. De tijd vliegt ;).

  25. Ik zou graag meer opslag willen voor Apple arcade. Niet voor iedereen zo belangrijk, maar omdat Apple deze dienst uitbreid lijkt mij een nieuwe Apple tv met hdmi 2.1 en meer opslag een must!

  26. Ben iha. tevreden met de Apple tv.

    Een betere AB zou mooi zijn.

    Wat ik echter het meeste mis is een tweede HDMI uitgang, zodat ik een op de tv en een op de Processor kan aansluiten.
    Ik wil niet altijd de processor, versterker enz. inschakelen om via de Apple tv tv te kijken.

  27. Weet iemand of NPO plus goed werkt via Apple TV 4k of HD de oude versie 3 streamt niet naar TV.

  28. Ik zou voor bitstream (lossless) audio direct upgraden. Ongecomprimeerde audio via mijn high-end versterker icm plex of infuse op Apple TV in 4K is een sterke wens van mij.

  29. @Chris: Ik heb de zelfde tv als jou en het werkt prima airplay, je moet wel de tv verbonden hebben met de kabel.
    Ik merk wel dat er iets gebeurt is met wifi bereik sinds de update, werkt erg slecht.

    Maar heb totaal geen airplay nodig op op de LG C8, alle apps en interface van 2018 model werken nog prima.

    1,5 jaar geleden mijn LG tv met Webos 1.1 aan me zusje gegeven, netflix / npo werkte nog prima, dit is een tv uit 2014 dus na 6 jaar werkte alles nog prima.

  30. Terug een optische uitgang zou niet misstaan, dat is het enige grote minpunt aan de huidige  tv4K, om rechtstreeks aan de hifi te kunnen…
    Niet iedereen sluist zijn HDMI door een home cinema systeem. En de optische uitgang van de tv gebruiken kan natuurlijk ook, maar… dan moet je tv ook altijd aanstaan zelfs als je enkel muziek wil spelen…

  31. @Rob van Valkenburg: NPO plus werkt prima hier op de Apple TV 4 en 4K versie. Op beide werkt NPO plus naar behoren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.