Reacties voor: Opinie: Waarom de 4-inch iPhone SE een uitkomst is voor power users

Een 4-inch iPhone is lang niet alleen een uitkomst voor de casual gebruiker. Sterker nog, juist mensen die zichzelf als Apple-fanaat of power user zouden omschrijven kunnen serieus overwegen om de overstap naar de iPhone SE te maken.
Lars Paymans -

Reacties: 39 reacties

  1. Het blijft,volgens mij,het beste formaat om met een hand te gebruiken. Een pluspunt waar ik voor kies.

  2. Ben ik het ook mee eens Bouke. Daarnaast kan ik mezelf inleven in het gebruik dat wordt beschreven in dit artikel. Voor mij is het grotendeels een telefoon om mee te bellen, smsen of appen.

  3. Origineel geplaatst door Bouke
    Het blijft,volgens mij,het beste formaat om met een hand te gebruiken. Een pluspunt waar ik voor kies.

    Ik ben het met je eens. Ik vermoed dat de grotere iPhones meer een reactie op de grote smartphones van onder meer Samsung is, dan dat het een keuze ‘uit het hart’ is. Neemt niet weg dat er een hoop mensen zijn die ermee weglopen, ongeacht of de broekzak er al dan niet groot genoeg voor is.

  4. @Thom: eens! Een groot gedeelte (lezen en beantwoorden berichten, weer, tijd etc) is al overgenomen door mijn Apple Watch

  5. Ik heb op kantoor en thuis mijn ipad onder hand bereik, ook bv whatsapp gaat via de ipad, dus de SE mits nfc etc ondersteund is voor mij een 4 inch groot genoeg.

  6. Ik denk dat Lars gelijk heeft. De geschiedenis herhaald zich altijd. Een voorspelling welke ik reeds eerder ook twitterde.

  7. Mooie ding weer kleine iPhone

    Kan niet wachten om mijn iPhone 6 hiervoor uit het raam te gooien

  8. Ik houd het bij m’n 6s Plus. Sinds ik dit toestel heb gebruik ik m’n iPad helemaal niet meer. Wel heel goed van Apple dat het 4-inch model dezelfde krachtige processor krijgt! Smaken verschillen en het is mooi dat liefhebbers van kleinere toestellen niet worden afgescheept met een tweederangs model.

  9. Enerzijds wacht ik met smart op de 4″ iPhone SE maar anderzijds maakt t mijn nieuwe 5S waardeloos…. (Ben net overgestapt van 4S) Apple dumpt de 5S op de markt momenteel.
    Over 2 jaar een SE of de 4″ versie van dat moment. Het is en blijft het mooiste / fijnste formaat.

  10. Tja… De modeindustrie heeft voor nu nog niet echt iphone6(s/plus) vriendelijke zakken. Dus die iphone se is wel een mooie oplossing

    Maar serieus, eindelijk iemand die de iphone se in een goed en positief daglicht zet! Geeft me veel stof om over na te denken.

    Ik heb alleen al de iphone6s. Ik wacht wel op de iphone se S xD! Minimaal 2 jaar met een iphone probeer ik aan te houden.

  11. Ik ben zelf een note 4 gewend, maar omdat die bij de reparatie is heb ik nu tijdelijk mijn oude iPhone 4 in gebruik. Ik mis het grote scherm verschrikkelijk, dat ik 2 apps kan draaien en dat ik een goede grote batterij heb ! Maar vooral het Scherm is te klein. Ik Zal dus ook nooit een kleinere telefoon kopen. Maar ik ben daarbij wel een zware telefoon gebruiker ( 4 tot 6 uur screen om time per dag haal ik wel )

  12. Ik heb twee dagen een 6s gehad maar ik vond hem te groot en te lomp (lees: dik en zwaar). Ik heb hem weer teruggebracht en wacht nu op de SE. Juist omdat ik met de 4 inch wel met een hand m’n telefoon kan gebruiken. En ik gebruik m’n Phone de hele dag!

    Ander interessant punt wat iedereen vergeet is dat Apple nu een telefoon released op hetzelfde moment als Samsung, htc en LG. Concurrentie dus. Daarnaast spreidt Apple hun sales nu iets meer over het hele jaar uit, omplaats van een piek rond september.

  13. Ik heb nu de 6, maar die heb ik genomen omdat ik toen de nieuwste wilde (had een 5). Ik zou graag weer een stapje kleiner gaan, zoals gezegd, iPad en MBP doen de rest.

  14. Ik ben gewend aan mijn I6S, ik had een I5S. Als ik nu terug kijk naar mijn I5S dan vind ik het beeld heel erg klein!! Ik zou niet terug kunnen gaan naar een kleinere formaat. Ik vond de I5S wel zo handing voor de hand. Dat mis ik wel.

  15. Ik vind het formaat van de 6plus juist ideaal, zou niet meer terug willen! Kan me wel voorstellen dat dat idd niet voor iedereen geldt 🙂

  16. Ik zou het ook niet erg vinden als er weer een 3,5″ iPhone uit zou komen. M’n vriendin heeft nog een 4s waar ik in elk hoekje van het scherm makkelijk bij kan met 1 hand, iets waar ik al moeite mee kreeg op de 5 en nu al helemaa met de 6. Maar ik ben bang dat dit niet zo snel meer gaat gebeuren 😅

  17. Mijn 6 vond ik eigenlijk ook altijd wat groot en lomp, totdat ik dacht weg met die hoes, gewoon de iPhone naakt gebruiken en plots was het probleem van het formaat opgelost en ben ik wat blij met 4,7 inch. Voor m’n vriendin wil onwel de 5se kopen, in rosé goud, dat gaat ze echt mooi vinden 🙂

  18. Mijn man heeft een Note3, maar ook een iPad en een Macbook pro.
    Hij zou graag weer terug willen naar een 4″ telefoon.
    Ik had een iPhone 4 en een 7″ tablet.
    In de praktijk gebruikte ik de Tab niet, en vond ik mijn iPhone 4 te klein.
    Ik zweer bij mijn 6 als enige device.

  19. Aan de andere kant…. Wat is de grootte van het scherm van mijn iPhone 6 ideaal bij navigatie (TomTom go app).

  20. Ieder z’n ding. Prima dat Apple een nieuw klein toestel uitbrengt voor iedereen die niet aan een groot toestel wil.Ik heb destijds ook hartelijk gelachen om die grote phablets van Samsung maar zou nu niet kleiner meer willen dan m’n 6s Plus. Als ik nu een 6 in m’n handen heb denk ik al wat een klein toestel, lijkt wel een 5. Een 4s is al helemaal hilarisch, zo’n klein scherm waar niks op past. De afmetingen van de 6s Plus zijn mij alleszins meegevallen. Kan m met reachability prima met 1 hand bedienen en hij past ook makkelijk in m’n zak.

  21. Lars, je zou een stap verder kunnen gaan.
    Je zou op je werk je iPhone kunnen aansluiten op een beeldscherm (middels verloopkabel of Apple TV) en Bluetooth toetsenbord. Dan heb je een aardige computer (maar niet voor hedendaagse games).

    Zo heb ik thuis twee stuks iPod touch als “computers”, eigenlijk als opvolgers van een Android “smart TV” HDMI-stick.

    Voor onderweg kijk ik juist toch met belangstelling uit naar een iPhone 7 Plus of zo: die zou mij misschien soms het meenemen van een iPad (en een spiegelreflexcamera?) besparen. (In de omstandigheden van een wandel- of fietstocht met minstens een uur treinreis voor en na. Niet in de omstandigheden van door vergaderstukken moeten kunnen bladeren.)

  22. Het lijkt mij ook een geweldig toestel. De iPhone 5 van mij en mijn vrouw zijn doorgegaan naar mijn dochters en regelmatig moet ik wat updates voor ze doen, toestel wat meer opslagruimte geven etc. En dan mis ik echt dat kleinere formaat. Heerlijk. Als ik echt video’s wil kijken stream ik die toch naar m’n tv. 4″ is zat voor tekst en vooral voor m’n handen.

  23. De Steve Jobs aanpak was geweest:
    – iPhone 7 in small, medium en large (4.0, 4.7, 5.5″)
    – iPhone 6S (of gewoon de 6) als budget model
    – “Refurbished” (opgeknapte) exemplaren als budget model voor India en andere opkomende markten

  24. Heb nooit wat gezien in grotere modellen, huidige 5 voldoet nog steeds. Daarnaast batterij aan andere apple spullen (geen watch). Telefoon moet gewoon goed zitten in broekzak. Had al twijfels bij overstap 4S naar 5.
    Ik verwacht dat de SE de verkooprecords gaat breken.

  25. Ik kon mijn abo verlengen met een leuke deal dus ben ik van 5s naar de 6s plus gegaan, dit puur om de specs. De 5s blijft gewoon als stand-by apparaat beschikbaar (via WiFi thuis) mocht later blijken dat de 6s plus toch te groot is bij feesten neem ik de 5s weer mee. Eerlijk is eerlijk de 5s is een super toestel (in alles) maar een groter scherm kijkt toch ook heel prettig hoor. De Ipad mini pak ik nauwelijks meer, die is nu ook te langzaam. De MBP pak ik eigenlijk alleen als ik uitgebreide bewerkingen moet doen of veel te lezen heb. De SE lijkt mij ook gaaf als de specs hetzelfde zijn (behalve de afmeting). Maar vooralsnog ben ik dik tevree. Voorlopig ben ik met de 6s plus weer 2 jaar zoet en om echt eerlijk te zijn veel kleiner hoeft van mij niet meer, maar groter ook niet. 4,7 of 5 inch zou ook prima zijn.

  26. Ik zou nooit meer terugwillen naar een kleiner scherm. Sterker nog, ik ben hard aan het nadenken over een upgrade naar de 6 plus!

  27. Wat een sneu draadje, zeg.
    De “Power users” uit de titel zijn spijtoptanten die 4″ willen en toch bij de 5/5S hadden kunnen blijven.
    Nog sneuer is dat Apple dit als een probleem benadert (met een retro-oplosssing, terug naar oude vormfactor, bestaande hardware) en niet als uitdaging (oprolbare of uitklapbare schermen, waarmee je zowel 1 berichtje kan versturen als een lap tekst lezen plus alle reclame die daarbij “hoort”)
    ALTIJD HET JUISTE FORMAAT – The Next Big Thing !!!
    Compromisloos denken – ze hebben de patenten en Samsung heeft al aangetoond dat het bestaat
    Maar nee hoor: welkom in 2010 met je SE’tje (ook al weer zo’n retro naam)
    Ze kunnen nauwelijks meer vooruit en blijven hangen in het verleden
    Nou, succes met de strijd met BlackBarry en Nokia.

  28. @Bouke: graag een kleiner formaat!!! Vooral voor dames handen en damestasjes ideaal !!! Verlang nog steeds terug naar de 4 S

  29. Graag !!!!!!verlang nog steeds naar de 4S. Handiger voornamen-handen….

  30. @Harry: vandaag je prozac vergeten te slikken. 😉

    Overdrijven is ook een vak. Ik moet zelf niets meer hebben van dit soort postzegel telefoons maar Tis toch super dat Apple ze maakt voor de mensen die hier interesse in hebben.

  31. Ik zie zelf liever een 3,5 inch iphone.
    Ik gebruik nog regelmatig mijn 4-s.

  32. Een 5 ” zou wat mij betreft ideaal zijn, maar die maakt Apple helaas niet. De oude 3,5 ” die ik nog wel eens gebruik ligt super in de hand, maar is voor mij te klein om op te typen. Ik spaar voor een groter model met amoled scherm!

  33. Origineel geplaatst door kakbouter
    Enerzijds wacht ik met smart op de 4″ iPhone SE maar anderzijds maakt t mijn nieuwe 5S waardeloos…. (Ben net overgestapt van 4S) Apple dumpt de 5S op de markt momenteel.
    Over 2 jaar een SE of de 4″ versie van dat moment. Het is en blijft het mooiste / fijnste formaat.

    Welnee, de iPhone 5s blijft een prima toestel. Ik heb er zelf ook één en kan er nog prima mee uit de voeten. De A7-processor is ook vandaag de dag nog krachtig genoeg om de meeste taken (misschien enkele zeer zware games uitgezonderd) prima uit te voeren. De camera van de iPhone 5s is ook naar huidige maatstaven erg goed. Het feit dat de iPhone 5se volgens de geruchten NIET wordt uitgerust met 3D Touch, maakt daardoor dat de iPhone 5se een minder grote toegevoegde waarde heeft ten opzichte van de 5s, dan anders het geval zou zijn geweest.

  34. Ik heb een iPhone 6s en vindt um veel te groot. Ik had hiervoor een 5s, voor mij de ideale grote voor een telefoon.

    Ik wil graag de iPhone SE maar baal wel dat er geen 3d touch op zit. Misschien wel in de opvolger van de SE. Dan ga ik die zeker weten halen.

  35. Ik zit echt te wachten op de 4 inch.
    Heb inderdaad een MacBook pro, iPad en iphone 4.
    Persoonlijk moet ik er niet aan denken dat ik een groter iphone moet kopen.

  36. Precies mijn gedachte. iPhone 6 wordt vervangen door SE en nieuwe iPad wordt ook gekocht. 🙂

  37. Ik heb, bewust, nog geen apple watch, waardoor mijn iphone 6s plus in de regel veel meer gebruikt wordt. Aangezien ik (op vroeger dan normale leeftijd) geholpen ben aan staar, is het grote scherm van de plus het enige scherm waar ik geen leesbril bij hoef te pakken.

  38. Het is super dat er een kleinere Iphone aankomt, maar ik zou ook graag zien dat die waterdicht is.

  39. Ik ben het met de schrijver van het stuk eens dat de grootte van de SE een goede reden is Koen & Mat fort toestel te kopen. Ik heb zelf een 5s en sta niet te springen om een groter toestel te nemen.

    Echter, de hele opinie is op niks gebaseerd. In het hele stuk wordt geen reden genoemd waarom een SE méér dan de 6s en 6sPlus juist voor powerusers een uitkomst is. Sterker, dat de iPhone voor de schrijver en ‘computer voor onderweg is’ én dat voor zware apps de iPad gepakt moet worden, lijken me eerder argumenten voor een grotere iPhone. En dan maakt de schrijver ook nog de voorwaarde dat de SE even snel moet zijn, anders is het helemaal niet interessant voor de power user.
    Kortom, als zo vaak hier, een erg slecht onderbouwde opinie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.