Reacties voor: Opgepast: Apple Watch-bezitters bellen hulpdiensten in hun slaap

Dit wil je niet: hulpdiensten bellen terwijl je lekker in bed ligt. Diverse gebruikers blijken de SOS Noodmelding op iPhone en Apple Watch ongewild te activeren terwijl ze in bed liggen of met de iPhone in hun broekzak zitten te friemelen. Dit kun je eraan doen.

Reacties: 16 reacties

  1. Zet mijn watch altijd op spaarstand in bed, als hij niet op de oplader ligt. Snachts loopt t ding extreem snel leeg omdat ie continue onbewust geactiveerd wordt

  2. Ik liep met mijn kleinzoon in de vlindertuin van Artis toen opeens ik merkte dat mijn Apple Watch begon te trillen. Blijkt dat mijn AW via de iphone (die zat in mijn tas) net het noodnummer gebeld had en een melding naar mijn kinderen gestuurd had. Die zijn zich rot geschrokken. Heb het meteen uitgezet.

  3. Heb ik ook last van gehad 2 keer naar familie en 1 keer kreeg ik een sms dat het strafbaar is om om niets 112 te bellen alles uitgezet op iPhone en watch

  4. Gewoon vliegtuigmodus in je slaap

  5. Origineel geplaatst door Jules
    Zet mijn watch altijd op spaarstand in bed, als hij niet op de oplader ligt. Snachts loopt t ding extreem snel leeg omdat ie continue onbewust geactiveerd wordt

    Ik verlies maximaal zo een 5 procent ‘s nachts en ik track slaap met Pillow. Geen spaarstand, geen bioscoop stand. Alleen maar niet storen aan.

  6. Ja, ik heb dat ook al gehad met motor rijden. korte handschoenen en die drukte tegen mijn watch aan.
    mijn ouders en vriendin in de stress die dachten dat ik gecrashed was!
    direct uitgezet!

  7. En ik maar denken dat die krengen zo vaak aan de stroom moesten en dan heb je tijdens het laden geen last

  8. Origineel geplaatst door Jules
    Zet mijn watch altijd op spaarstand in bed, als hij niet op de oplader ligt. Snachts loopt t ding extreem snel leeg omdat ie continue onbewust geactiveerd wordt

    Dat snel leeg herken ik niet. Heb een AW 3. Verliest ‘s nachts max 5 procent met autoSleep. Heb de AW wel op niet storen en
    Bioscoopstand.
    Verder gelukkig geen hulpdiensten gebeld 🙂

  9. Nergens last van met mijn Pebble Time! 😊

  10. Jaar geleden ook eens meegemaakt dat m’n iPhone 112 ging bellen toen ik druk bezig was met het loshalen van een horloge bandje. Sindsdien staat het uit.

  11. Ik heb hetzelfde gehad tijdens het snowboarden. Ondertussen werd mijn locatie doorgegeven aan mijn ICE personen.
    Onder bij de lift aangekomen stond er een helikopter, ik hoop niet voor mij.

    Heb het nu zo ingesteld dat ik eerst gevraagd wordt of ik wel echt wil bellen.

  12. Liever 100 keer voor niks dan 1 keer dat het niet werkt

  13. Is er geen mogelijkheid om 112 bellen uit te zetten maar bv wel het bericht te laten versturen naar je sos contacten?

  14. Dit weekend inderdaad ook iets soortgelijks gehad. Zat met onze zoon in Vogelrok in de Efteling. Toen ik eruit kwam, kreeg ik net 2x een sms van de politie:

    “LET OP! U heeft wellicht onbewust 1-1-2 gebeld. U houdt hiermee een noodlijn bezet. Kijk op: http://www.112.nl”.

    Schrok me rot. Vrouw zat met onze andere zoon in Carnaval Festival en kreeg de sms dat ik het noodnummer had gebeld. Heb het toen gelijk uitgezet, maar ga even naar de optie kijken om niet automatisch meer te bellen. Het kan misschien ooit van pas komen.

  15. Ik zet bij mijn watch de waterstand aan als ik mijn bandje verwissel, als ik mijn slaap track of als ik handschoenen aan heb.
    Werkt bij mij prima.

  16. Vind het meer storend dat 10x op een dag siri aanspringt onder het werken. En volgens mij kan ik siri op mn watch alleen uitzetten als ik siri op mn iphone uit zet?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.