AH Ruimtevaart app met spaarkaartjes.

Ga met nieuwe AH-app en André Kuipers de ruimte in dankzij augmented en virtual reality

Albert Heijn start een actie rondom ruimtevaart met de AH Ruimtevaart-app. Dankzij virtual en augmented reality lijkt het alsof je zelf middenin het zonnestelsel en het heelal staat. In totaal zijn er 160 plaatjes te verzamelen.

AH Ruimtevaart app met spaarkaartjes.
Albert Heijn komt opnieuw met een app die gebruikmaakt van virtual en augmented reality. In samenwerking met André Kuipers begint aanstaande maandag 15 mei een spaaractie met 160 ruimtevaartplaatjes, waarvan er 23 met VR- en AR-mogelijkheden zijn. In combinatie met de AH Ruimtevaart-app beleef je feitjes en weetjes over alles wat met de ruimtevaart te maken heeft.

AH Ruimtevaart-app met André Kuipers

De nieuwe spaaractie rondom ruimtevaart is de directe opvolger dan de vorig jaar succesvolle actie met Freek Vonk over dinosaurussen. André Kuipers heeft de supermarktketen zelf benaderd om de actie rondom ruimtevaart en duurzaamheid op te zetten. “Dit jaar bestaat ruimtevaart 60 jaar, een mooie gelegenheid om met dit thema groots uit te pakken. Zelf heb ik een Albert Heijn verzamelalbum over techniek uit 1953, een tijd waarin ruimtevaart nog niet eens bestond”, aldus Kuipers. Een belangrijk onderdeel van deze spaaractie is de nieuwe AH Ruimtevaart-app. Net als de AH Dino-app vorig jaar, werkt de AH Ruimtevaart-app met virtual en augmented reality.

Dankzij de app en een VR-bril stap je virtueel de ruimte in met André Kuipers zelf. André vertelt in de app alles over ruimtevaart en je moet het idee krijgen er zelf bij te zijn. Met de augmented reality-functies bekijk je verschillende plekken van het zonnestelsel. De app heeft een educatieve insteek, maar kinderen kunnen ook zelf een eigen universum creëren met de ruimtevaartplaatjes. Deze plaatjes zijn ingedeeld in verschillende thema’s, zoals ‘Leven en werken in de ruimte’, ‘Wat doen astronauten’, ‘Ons zonnestelsel’ en ‘Een blik op onze aarde’. Met de app scan je deze kaartjes, waardoor deze dus tot leven komen via het scherm van je iPhone of iPad.

AH Ruimtevaart-app met planeten.

De actie start aanstaande maandag 15 mei. Bij elke €10 aan boodschappen krijg je een set van vier ruimtevaartplaatjes. Je kunt bij de supermarkt ook het bijbehorende album kopen en start dan ook met de verkoop van een cardboard VR-bril en een André Kuipers flight suit. De AH Ruimtevaart-app is dan ook vanaf 15 mei 2017 te downloaden vanuit de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2017, 12:40
Categorie Apps
Onderwerp albert heijn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.