Reacties voor: Nieuwe open standaard voor smart home komt eind dit jaar

Meer info over producten en release
Er is meer informatie vrijgegeven over de open standaard voor smart home, waar niet alleen Apple maar ook Amazon, Google en Zigbee hun steentje aan bijdragen. De release van de open standaard voor smart home staat nu gepland voor eind 2021.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Dit gaat veel verandering brengen in Home automatisering

  2. Ik heb onlangs een aantal Hue lampen inclusief bridge gekocht en wil met de tijd het hele smart home gebeuren wat gaan uitbreiden.

    Het doel van de open standaard is om een systeem te ontwikkelen dat door alle fabrikanten gebruikt kan worden en om het uitbrengen van slimme apparaten makkelijker te maken.

    Heb me er nu nog niet heel erg in verdiept, maar betekend dit dan dat het voornamelijk voor de fabrikanten een voordeel is of heeft dit voor de gebruiker ook nog voordelen? Ik vind nu bijvoorbeeld de mogelijkheden in homekit nog lang niet zo uitgebreid als in de hue app zelf. Daarom gebruik ik eigenlijk bijna altijd de hue app of afstandbediening om mijn verlichting te regelen.

  3. Ik ben blij om te lezen dat het de bedrijven in de alliance het commitment hebben gemaakt bestaande producten te blijven ondersteunen/aanpassen. Wellicht handig om dat in het artikel ook toe te voegen.
    Mijn huis is al redelijk smart en met een aanstaande verhuizing komt daar meer bij en dan is het wel zo handig dat alles ondersteund blijft

  4. Heel mooi initiatief, wat ik alleen maar toe juich. Ben zelf al geruime tijd bezig met domotica en steeds slimmer maken van m’n eigen huis. Zelf gebruik ik dan ook een combinatie van allerlei verschillende fabrikanten, producten en protocollen in combinatie met een aantal zelf gebouwde sensoren. Voorheen gebruikte ik altijd Homewizard als smart home hub, maar sinds de kickstarter van Homey ben ik daarop over gestapt, weliswaar icm Google Nest. Maar dit werkt allemaal prima samen.

    Wel ben ik zeer benieuwd wat de grote spelers als Google en Apple ons nog gaan brengen komende tijd.

  5. (Red.) Artikel bijgewerkt na nieuwe planning.

  6. Zelf hier spullen die met het Tuya protocol. Werkt tot in de perfectie. De app HomeRemote gebruiken, os opensource en je kunt echt de gekste zaken niet bedenken die je kunt aanpassen via de website. Inladen in de app en gaan.

    Homewizard van apple kan hier nog veel van leren. Voordeel van Tuya is dat het door zeer veel merken en fabrikanten gebruikt wordt. Ze hebben wel eens waar allemaal een eigen app maar als je die laat schieten, het device in tuya aanmeld kunt je het met homeremote helemaal naar je eigen hand zetten.

  7. Origineel geplaatst door Henk
    Zelf hier spullen die met het Tuya protocol. Werkt tot in de perfectie. De app HomeRemote gebruiken, os opensource en je kunt echt de gekste zaken niet bedenken die je kunt aanpassen via de website. Inladen in de app en gaan.

    Homewizard van apple kan hier nog veel van leren. Voordeel van Tuya is dat het door zeer veel merken en fabrikanten gebruikt wordt. Ze hebben wel eens waar allemaal een eigen app maar als je die laat schieten, het device in tuya aanmeld kunt je het met homeremote helemaal naar je eigen hand zetten.

    Tuya is niet native homekit volgens mij. Waarschijnlijk heb je weer een hub nodig en zal het instellen niet zo makkelijk gaan als nu het geval is met de standaard homekit app. Werkt dus lang niet voor iedereen. En daarbij nog geen enkel product met Thread! Leuk dat veel (vaak goedkopere) producten hier gebruik van maken, klaar voor de toekomst is het zeker niet als je het mij vraagt.

  8. @Henk: Tuya? Hier ook spul van Tuya en geeft veel problemen! Daarnaast is een vage cloudverbinding met China verplicht.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.