Ook Hachette haakt af: tijdperk van 9,99 dollar kostende e-books lijkt voorbij

Na MacMillan en HarperCollins is er een derde uitgever die niet langer van plan is om $9,99 voor e-books te rekenen, zoals Amazon tot nu toe dicteerde. Hachette heeft aangegeven dat ze zelf hun prijzen willen bepalen en dat de boekverkoper een nog nader te bepalen percentage van de verkoopprijs krijgt. In de praktijk zal […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ebook uitgeversNa MacMillan en HarperCollins is er een derde uitgever die niet langer van plan is om $9,99 voor e-books te rekenen, zoals Amazon tot nu toe dicteerde. Hachette heeft aangegeven dat ze zelf hun prijzen willen bepalen en dat de boekverkoper een nog nader te bepalen percentage van de verkoopprijs krijgt. In de praktijk zal het betekenen dat de prijs van $9,99 voor bestsellers verleden tijd is, met Apple als boosdoener. De uitgevers zien meer in het prijsmodel van Apple, dat eerder tussen $12,99 en $14,99 per boek ligt.


Steve Jobs gaf eerder aan dat het prijsverschil tussen boeken voor de Amazon Kindle en Apple iPad nauwelijks zou verschillen en hij krijgt bij nader inzien nog gelijk ook. Van de vijf uitgeverijen waarmee Apple een deal aankondigde zijn er nu nog maar twee over: Penguin en Simon & Schuster, waarvan we al weten dat ze voor Apple’s prijsplan gaan kiezen. Amazon heeft niet langer het voordeel van de lagere prijzen (waarop ze overigens ook verlies draaiden) en Apple kan z’n slag slaan… tenzij Amazon binnen twee maanden een briljante list verzint.

Misschien lijkt het allemaal ‘ver van m’n bed’ maar duurdere e-bookprijzen in de VS betekent ook dat Apple in andere landen hogere prijzen zal vragen.

Via: Gizmodo

Amazon

Amazon is een van de bekendste internationale webshops voor elektronica, huishoudartikelen, speelgoed, levensmiddelen en meer. Je kunt bij Amazon ook terecht voor goede Apple-deals. Amazon is sinds 2020 met een eigen versie van de webshop actief in Nederland en biedt vaak goedkope aanbiedingen, ook voor tech. Met een Amazon Prime-abonnement profiteer je van allerlei voordelen, zoals gratis verzending. Bekijk de de beste Amazon Nederland deals en hoe je lid wordt van de streamingdienst Amazon Prime Video. Er is extra voordeel te halen tijdens het jaarlijkse evenement Amazon Prime Day.

Amazon

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.