Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith toont Siri op de iPhone 4

Steven Troughton-Smith heeft aangetoond dat Siri ook op de iPhone 4 gedraaid kan worden. Voorlopig ontbreekt echter de benodigde verbinding met de servers van Apple.

SiriSteven Troughton-Smith (@stroughtonsmith), voor velen een bekende naam in de iPhone-wereld, heeft diverse video’s en afbeeldingen gepost waarop grote vordering te zien is in het beschikbaar maken van persoonlijke assistent Siri voor oudere iDevices. Hoewel de gebruikersinterface inmiddels volledig bruikbaar lijkt, ontbreekt de benodigde geauthentiseerde verbinding met de servers van Apple nog. Gisteravond meldde iH8sn0w al dat Siri niet exclusief voor de A5-processor is gecompileerd, wat betekent dat Siri technisch gezien niet beperkt is tot de iPhone 4S.

Het feit dat Siri niet alleen voor de A5-processor is gecompileerd kan worden opgevat als een mogelijke hint dat Apple op termijn van plan is om Siri op oudere iDevices mogelijk te maken, met name omdat Siri zich momenteel nog in de beta-fase bevindt. Om Siri op zijn iPhone 4 te krijgen heeft Troughton-Smith de bestanden die daarvoor nodig zijn direct van een iPhone 4S gehaald via read-only toegang vanuit Apple’s sandbox-omgeving. De functionaliteit van Siri op de iPhone 4 is op dit moment nog beperkt, omdat er geen verbinding kan worden gemaakt met de servers van Apple. Aangezien gebruikers van een gejailbreakte iPhone echter de volledige controle hebben over de client-side in dit beveiligingsmodel, zouden de beveiligingsmaatregelen die Apple heeft genomen mogelijk omzeild kunnen worden.

<Warning>: recognition failed with Error Domain=kAFAssistantErrorDomain Code=203 "Not authenticated"

Twee dagen geleden kon je bij ons al lezen dat Siri door een combinatie van technische en juridische omstandigheden waarschijnlijk niet op korte termijn (zonder auteursrechteninbreuk) voor oudere iDevices beschikbaar kan worden gemaakt. Het is daarvoor namelijk van belang dat de hackers geen auteursrechtelijk beschermde bestanden aan hoeven te bieden, maar dat gebruikers deze zelf direct van Apple kunnen downloaden in de vorm van het IPSW-bestand van de iPhone 4S. Hiervoor is de sleutel van het bestandssysteem van de iPhone 4S nodig, die zonder een bootrom- (of iBoot-)exploit niet te bemachtigen is. Een recente cryptische tweet van MuscleNerd zou er echter op kunnen wijzen dat er ook wat dat betreft langzaam weer vordering wordt gemaakt en dat de bootrom gedumpt is of te dumpen zou zijn. Het dumpen van de bootrom is een noodzakelijke stap om deze grondig te kunnen onderzoeken op mogelijke kwetsbaarheden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.