Recente tweaks: AnyAttach, Future SMS, Gesturizer, KBShortCuts, LameSwitcher, MultiWall, PowerSaver, SnoozeOrStop & VoiceKeys

In dit artikel worden de recente jailbreak-tweaks AnyAttach, Future SMS, Gesturizer, KBShortCuts, LameSwitcher, MultiWall, PowerSaver, SnoozeOrStop en VoiceKeys besproken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Recente tweaks voor de iPhoneIn dit artikel bespreken we een aantal tweaks die recent zijn uitgebracht voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek gaat het deze keer om AnyAttach, Future SMS, Gesturizer, KBShortCuts, LameSwitcher, MultiWall, PowerSaver, SnoozeOrStop en VoiceKeys.

De onderstaande tweaks zijn niet getest met iOS 5, tenzij daar expliciet melding van wordt gemaakt.

AnyAttach

AnyAttachStandaard is het in iOS alleen mogelijk om bepaalde ondersteunde bestandsformaten bij een e-mailtje te voegen. Dankzij AnyAttach kun je voortaan elk type bestand bij een mailtje voegen, via het icoontje van een paperclip die aan de onderwerp-regel wordt toegevoegd. Je kunt daarbij een foto- of videobestand kiezen uit je bestaande filmrol of een willekeurig bestand uit het bestandssysteem. AnyAttach vereist iOS 4.0 of hoger en ondersteunt ook de iPad en iPad 2.

AnyAttach is voor $1,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Future SMS

FutureSMSSoms zou je eigenlijk alvast een SMSje klaar willen zetten om op een bepaalde datum en tijd te versturen, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Future SMS biedt je deze mogelijkheid in de vorm van een gratis applicatie. Let op: het versturen van een SMSje kan tot tien minuten vertraging hebben ten opzichte van de ingestelde tijd. Een iets geliktere maar betaalde variant is iScheduledSMS die voor $0.99 via de BigBoss repository beschikbaar is.

Future SMS is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

Gesturizer

GesturizerEén van de onderdelen die de iOS uniek maakt is de mogelijkheid om intuïtieve gebaren te gebruiken om het besturingssysteem te bedienen. Via de veel gebruikte tweak Activator zijn deze mogelijkheden al langer uit te breiden met een groot aantal vooraf ingestelde actievatiemethodes. Met Gesturizer kun je nu ook je eigen gebaren verzinnen om daar vervolgens een actie aan te koppelen. Ingestelde gebaren zijn uit te voeren via de app switcher en kun je bijvoorbeeld koppelen aan het openen van een bepaalde website of applicatie.

Gesturizer is geschikt voor iOS 4.0 en hoger op de 3e en 4e generatie iPod touch, iPhone 3GS en 4, iPad en iPad 2. Om Gesturizer te kunnen gebruiken op het lockscreen moet je Cydget installeren.

Gesturizer is voor $2,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

KBShortCuts

KBShortCuts - HelpKBShortCuts is een unieke combinatie van tweaks zoals ActionMenu, Swype en TextExpander. Door vanaf de spatiebalk te swipen naar een toets kun je vooraf gedefinieerde functionaliteit uitvoeren. Onder andere vertalen, definiëren, zoeken en vervangen, aantal woorden tellen, ongedaan maken en tekst navigatie en selectie zijn met KBShortCuts mogelijk. Er is in de instellingen van KBShortCuts ook ruimte om een eigen tekst aan een bepaald karakter te koppelen, zodat je die tekst op een later moment eenvoudig in kunt voeren. Verder vind je in het menu Instellingen onder het kopje KBShortCuts de mogelijkheid om de standaard koppelingen te wijzigen en om de te vertalen taal in te stellen. Om alle mogelijkheden van KBShortCuts te bekijken kun je vanaf de spatiebalk naar de ?-toets swipen voor een overzicht.
KBShortCuts werkt met iOS 3.2 of hoger inclusief iOS 5.

KBShortCuts is voor $2,50 beschikbaar via de repository van BigBoss

LameSwitcher

ProSwitcher op iOS 3Sommige gebruikers prefereren de mogelijkheid om op een meer visuele manier te multitasken geïnspireerd door WebOS. Op iOS 3 was dat al gratis mogelijk via ProSwitcher en betaald via multifl0w. De tweak multifl0w werd in augustus 2010 al geschikt gemaakt voor iOS 4, maar een update van ProSwitcher bleef uit. Recent werd CardSwitcher uitgebracht door een andere maker, die gebaseerd is op de code van ProSwitcher maar waarvoor je in tegenstelling tot zijn voorganger $1,99 moet betalen. Het uitbuiten van de ProSwitcher broncode is in strijd met de LGPL-licentie die daaraan verbonden is door de makers chpwn en Ryan Petrich. Voor gebruikers die op iOS 4 gratis visueel willen multitasken heeft Ryan Petrich daarom LameSwitcher uitgebracht, die ook op de broncode van ProSwitcher is gebaseerd.

LameSwitcher is gratis beschikbaar via de standaard niet aanwezige repository http://rpetri.ch/repo/

MultiWall

MultiWallStandaard wordt een achtergrond op alle pagina’s van SpringBoard weergegeven. Met MultiWall kun je daar twee opties aan toevoegen: panoramic en perpage. Met de optie panoramic kun je gebruik maken van een achtergrond die zich over meerdere pagina’s uitstrekt. Perpage stelt je in staat om voor elke pagina van SpringBoard een aparte achtergrond in te stellen.

MultiWall is gratis beschikbaar via de repostiory van ModMyi

PowerSaver

Batterij leegRecent hielden we op iPhoneclub een poll met de vraag op welke functie jij het meeste zat te wachten voor de nieuwe iPhone. Het antwoord? Een betere batterijduur. De iPhone 4S levert wat dat betreft een kleine verbetering ten opzichte van de iPhone 4: van 5,25 Watt naar 5,3 Watt en van 1420 mAh naar 1430 mAh. Een andere manier om je batterijduur van je iPhone te verlengen is PowerSaver, waarmee je automatisch bepaalde acties uit kunt voeren als een bepaald percentage van je batterijduur bereikt wordt.

Je kunt met behulp van PowerSaver bijvoorbeeld de helderheid van je scherm automatisch aan laten passen, Bluetooth, GPS en/of Wi-Fi uit laten schakelen of je iPhone in de airplane-modus of zelfs preventief uit laten zetten. Om te zorgen dat PowerSaver correct werkt moet je tenminste een verschil van 5% inbouwen tussen de verschillende acties die je via de tweak hebt ingesteld. PowerSaver is geschikt voor iOS 4.0 en hoger inclusief iOS 5 en heeft zelf geen impact op de batterijduur volgens de maker van de tweak.

PowerSaver is voor $1,50 beschikbaar via de repository van Bigboss

SnoozeOrStop

SnoozeOrStopAls je een wekker in hebt gesteld en je bent je iPhone aan het gebruiken wanneer deze afgaat krijg je de opties Snooze en OK, maar op het lockscreen krijg je standaard alleen de knop Snooze en moet je het toestel unlocken om het alarm te stoppen. SnoozeOrStop is een eenvoudige tweak waarvan de functionaliteit zich laat raden: de tweak voegt een stop-knop toe aan de wekker-functie.

SnoozeOrStop is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

VoiceKeys

VoiceKeysSpraakherkennig is hot! Terwijl Siri de afgelopen tijd wat dat betreft de show steelt, ziet het er naar uit dat deze funcionaliteit voorlopig niet naar andere iDevices zal komen. Misschien is VoiceKeys in de tussentijd een schrale troost voor je: met deze tweak kun je tekst dicteren via Google’s spraakherkenning, waarbij gebruik wordt gemaakt van Speex. Je activeert VoiceKeys via ActionMenu of de nabijheidssensor en en stelt deze in via het menu Instellingen. VoicecKeys vereist iOS 4.0 of hoger en een Internetverbinding.

VoiceKeys is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2011, 22:48
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.