Reacties voor: Ontwikkelaar port Siri naar iPhone 3GS

Ontwikkelaar Ryan Petrich zegt Siri werkend te hebben gekregen op de iPhone 3GS. Dankzij een samenwerking met Steven Throughton-Smith en chpwn zou de port ook verbinden met Apple's servers.
Lees het complete artikel → Ontwikkelaar port Siri naar iPhone 3GS
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 30 reacties

  1. M.a.w. om volledig gebruik te maken van de Siri service heb je een iPhone 4S nodig, waarschijnlijk het unieke serie nummer van de 4S.

    Dit ziet er somber uit voor de iPhone 4 & 3GS gebruikers.

  2. @forrestgumpx: Euhm, de microfoon werkt op een 3GS niet helemaal lekker, maar op de iPhone4 is aangetoond dat Siri net zo goed werkt als op de 4S. Zelfs even snel als op de 4S, dus zie niet waarom de iPhone4 ( of zelfs 3GS, wat directer in de mic spreken? ) het somber in zouden moeten zien. De porters (steve stoughton) zitten voornamelijk te wachten op een jb voor de 4S om zo makkelijker de benodigde files te bekomen.

  3. Ja wat zou het nut zijn voor Siri op je iphone 4 als je eerst een iphone 4s moet hebben en gejailbreaked om het voor elkaar te krijgen….overkill..

  4. @Jampie: Met je microfoontje in je bluetooth headset of je iphone oordopjes in je iPhone 3GS werkt het dan alsnog net zo goed als op de iphone 4s.

  5. Zal weer zelfde verhaal worden als indertijd met de iPhone 1G en de hacktivated push notifications. Hiervoor diende ook unieke certificaten gegenereerd te worden. Hetzelfde zal ook wel nodig zijn voor Siri.

  6. Mensen jeetje snap dan toch is waarom ze het niet voor de iPhone 4 en lager uitbrengen! Dat is toch gewoon puur marketing, hehe… Dus hou op met zeuren, ze doen het toch niet.

  7. Siri of geen siri op de Iphone 3Gs, ik heb hem nu al iets langer als een jaar en ben nog niet bereid een nieuw model te kopen! Hiervoor werkt hij gewoon veel te goed!

  8. @Jampie: Er is een token nodig om verbinding te maken met de Apple Service voor server-achtige Siri requests.
    Hoe wil je die gaan maken als je GEEN token hebt. Je moet uiteindelijk nog aankloppen bij de Apple server om service te krijgen. En ik neem aan dat die token uniek zijn per toestel.

  9. Siri of geen siri op de Iphone 3Gs, ik heb hem nu al iets langer als een jaar en ben nog niet bereid een nieuw model te kopen, hiervoor werkt hij gewoon nog veel te goed…

  10. @Martijn: Waarom zouden ze het niet uitbregen ? Apple kan gezicht houden door het zelf beschikbaar te stellen aan hun klanten, want anders zullen de Jailbreakers er wel voor zorgen.

  11. Nou dit zou ik wel graag willen!
    Hoop dat de 4S publieke Jailbreak snel uitkomt zodat ze niet sued kunnen worden voor de Siri port

  12. @forrestgumpx: die token is niet verbonden aan bepaalde serienummers van een 4S toestel, die staan gewoon in losse files op de 4S die je zo over kan zetten op een iPhone. Of jij loopt heel erg achter maar verleden week is bewezen dat Siri op de iphone 4 100% werkt en zelfs nog IETJES sneller werkt dan op de 4S.

  13. Ik geloof het nu wel Siri werkt ook op een 3G

  14. @forrestgumpx: Misschien heb je gemist dat steve stroughton en chpwn al een video hebben uitgebracht met een goed werkende Siri op de iPhone 4? Er is dus al een oplossing voor die token, anders was het ze niet gelukt. Er staat ook in het artikel dat de 3GS ook verbinding maakt met siri, dus die token is te omzeilen. Echter kunnen ze nu die token nog niet bemachtigen vanwege auteursrechten, na een jailbreak van de 4S is dat wel mogelijk.

    @Geert-Jan: Ook dat zijn inderdaad goede alternatieven voor een goed werkende Siri op een 3GS volgens mij.

    @Martijn: Linksom of rechtsom, Siri komt er uiteindelijk wel voor eerdere idevices. Als Apple het niet zelf doet komt het uiteindelijk wel in cydia terrecht.

  15. Dus het is mogelijk om het ook op een ipod 4G te draaien ?

  16. Enige gedachte die bij mij opkomt is Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten….

    Net als met de 2G en push notifications, het hele riedeltje van voor af aan.

  17. Ik heb een 4s, en ik snap die toegevoegde waarde van siri niet (zou zelfs nog in het nederlands mogen zijn). Staat gewoon uit bij mij, dus ik snap helemaal niet waarom jullie het allemaal willen op jullie 4 of 3s ?

  18. Oke waarschijnlijk ist al vaak gevraagd maar waarom die verbinding met de apple server? ( betekent dat dan ook dat zonder data abbo de functies van siri buitenshuis niet zullen werken?)
    Grtz

  19. Mmm volgens mij had ik dit gisteren al gepost bij het artikel over Siri op de IPhone 4..Maar van jullie is absoluut meer info..Hoop dat we het ooit kunnen uitproberen op de 3GS..

  20. En nu nog Siri voor de 3G

  21. @kaedir: je kan altijd nog Vlingo proberen, zelf nooit getest, maar hierin kun je ook opdrachten geven. Check hier de video

  22. Gaat nooit goed werken op een iPhone 4 of 3GS, heb het allemaal al getest, schiet niet op, Nu maar op mn 4S wachten..

  23. @hans23: euhm, filmpje niet gezien boven in het artikel?

    Verder, dat zou knap zijn aangezien het verder nog maar 2 mensen gelukt is. Btw, bij hun werkte het wel goed 😉

  24. Wat een grapjas die Hans. Hij heeft SIRI getest op een iphone 4 hahaha wat een geweldenaar. Maar die ene persoon ter wereld die het werkelijk heeft uitgetest op een 4 heeft laten zien dat Siri zelfs mog beter werkt op een iphone 4 dus Hansje wacht jij maar op de 4 met siri. Droeftoeter.

  25. @Jampie:
    Wat mijn vermoedens al was. Ze gaan het reverse engineeren en porten.

    Ze kunnen nooit de server-client authenticatie foppen met unieke tokens. En dan maar afwachten of de Cydia-Siri ook even goed is als de Apple Siri.

  26. [Guide] Hoe krijg je Siri GUI:
    1. Ga naar deze site via safari van je iDevice. Dus niet pc/mac.
    http://pearz.herobo.com/Index.html#Siri%20GUI.html
    Klaar, de stappen zijn op die page. Dit is geen grap ofzo. Dit is GUI. Niet de echte, Ik ga dit updaten als de hackers Siri hebben verbonden met de Apple servers.

  27. Beste sedat
    Hij doet het niet kan ook de hui niet downloaden geeft een eeeoe

  28. Beste sedat
    Hij doet het niet kan ook de hui niet downloaden geeft een eror.

  29. @Sedat E.:

    trap hier niet in je kunt je iphone helemaal op niet installeren.

  30. @Sedat E.:

    Ik zou het via cydia doen. Hier dr source
    http://cydia.zchristopoulos.com/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.