Reacties voor: Ontwikkelaar Mubaloo geeft iPhone-applicatie van 5.500 euro weg

Mubaloo ontwikkelt een gratis applicatie voor degene met het beste idee voor een zakelijke iPhone-applicatie. Je hebt tot 11 december de tijd om je iPhone-idee in te sturen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. Oftewel: lever ons ideeen aan voor een zakelijke killer app, en wij gaan hem bouwen. Krijg jij hem ook nog eens voor niks.

    Als ik een goed idee zou hebben, dan zou ik het niet zomaar weggeven.

  2. Origineel geplaatst door Muxje
    Oftewel: lever ons ideeen aan voor een zakelijke killer app, en wij gaan hem bouwen. Krijg jij hem ook nog eens voor niks.Als ik een goed idee zou hebben, dan zou ik het niet zomaar weggeven.

    En wat denk je van alle niet winnende ideeën, die hebben ze ook meteen binnen en kost hun helemaal niets

  3. Als je dit negatief zou willen bekijken is het gewoon een goedkope/gratis manier om aan goede ideeën te komen. Mubaloo profiteert namelijk van het succes middels de opbrengsten in de Appstore.
    Beetje te doorzichtig van ze, getuige ook de bovenstaande reacties.

    Maar goed, laat ik ook positief zijn; het biedt wel de kans om nou eindelijk die ene “droom-app” gerealiseerd te krijgen. 🙂

  4. Bedenk wel, dat je dit wel gratis reclame voor jou (bedrijf) is.

  5. Het is ongeveer 5000 pond is ongeveer 5100 euro en zeker niet meer dan 5500 euro..

  6. @Muxje: Die kans zit erin. Er staat namelijk nergens dat jijzelf als tipgever eigenaar van de app wordt. En ik vind het knap dat ze nu al kunnen inschatten dat het 5.000 pond gaat kosten. Een briljante, maar simpel te maken app valt dus af.

  7. slim 😉

    Op deze manier krijg je een shitload aan ideeen, waarvan je er eentje ‘gratis’ bouwt.

    De rest van de ideeen werk je daarna zelf uit.

    EDIT: ik zie dat men mij al voor was met hetzelfde ‘idee’. 😉

  8. @thijssie: Ik heb Currency Converter gebruikt, die geeft een omrekenwaarde van 5583 euro. Het ligt er denk ik aan of je de aankoop- of verkoopkoers hanteert. Maar maakt het wat uit? (zie punt 4)

  9. @gonny of gewoon zeggen dat het t.w.v. 5000 was maar uiteindelijk 50, bespaar je ook nog op de begroting

  10. Volgens google is het €5579,31545 (anders plaats je gewoon de link in het artikel £ 5000,- Britse pond)

  11. @gonny

    Mobaloo kiesT daarna de winnaar en gaat de applicatie voor je maken.

  12. Ik kom uit op 5.578,868

  13. jullie zitten er allemaal ver naast:
    5.574.5 eur

  14. Origineel geplaatst door Muxje
    Oftewel: lever ons ideeen aan voor een zakelijke killer app, en wij gaan hem bouwen. Krijg jij hem ook nog eens voor niks.Als ik een goed idee zou hebben, dan zou ik het niet zomaar weggeven.

    Helemaal mee ons hoor, maar aan de andere kant, niemand verplicht je je idee in te zenden, en zeker niemand weerhoud je ervan om hem zelf te realiseren.

  15. @Muxje:
    En wat doe je nu met je geweldige idee dan? Mensen denken te snel dat ze goede ideeën hebben, dat valt vaak nogal tegen.. Ik zou zeggen, doe wat nuttigs met je creativiteit ;).

    P.s. slimme vorm van crowd-sourcing. Veel ideeën, plus een potentiële investeerder. Voor 5500 bouw je namelijk niet elke app die je je voor kan stellen.

    Plus gratis reclame, meer mensen weten nu dat zij iPhone apps ontwikkelen.

  16. Als je de freelance prijzen in ogenschouw neemt dan kan je voor die 5 ruggen slechts één ontwikkelaar een volle week laten programmeren (80 * 8 * 7).

    Een redelijk bugvrije applicatie ontwikkelen met een beetje allure kost al snel 2 tot 3 maanden met ongeveer evenveel ontwikkelaars/ testers. Reken maar uit…

  17. @Appelflap:

    Reken dus maar uit, je wordt slechts deeleigenaar lijkt mij.

  18. En als je nou een goed idee hebt voor alle particuliere gebruikers? En je kan zelf geen apps maken? Hoe zou je dat idee kunnen verkopen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.