Relax-abonnementen van T-Mobile flink duurder geworden

T-Mobile is vanaf 1 november gestopt met een kortingsactie op Relax-abonnementen. Daardoor ben je nu soms meer dan 60% duurder uit, zo heeft een sim-only-vergelijkingssite berekend.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

t-mobile sim onlyT-Mobile is vanaf 1 november gestopt met een kortingsactie op Relax-abonnementen. Daardoor ben je soms 60% duurder uit, zo heeft de website Sim-Only-Vergelijk.nl berekend. Daar staat tegenover dat T-Mobile half oktober een serie voordeelsims heeft uitgebracht, waarmee je als klant goedkoper uit zou moeten zijn. De grootste verandering is te vinden bij T-Mobile Relax 250 sim-only: de prijs hiervan was €9 en is door het wegvallen van de korting nu €14,75 per maand geworden, zowel bij een- als tweejarige abonnementen. Het betekent een stijging ten opzichte van de oude prijs van 63,89 procent.

Het tweejarige T-Mobile Relax 200 abonnement is 63,33 procent omhoog gegaan, van €7,50 naar €12,25. Alleen de prijzen van T-Mobile Relax 500 en 750 bleven ongewijzigd en de prijzen van de twee duurste abonnementen (Relax 1000 en 1500) stegen maar beperkt (rond 1%).

De prijswijzigingen van de Relax-abonnementen hebben voorzover we konden nagaan nog geen effect gehad op de prijs van een iPhone met Relax-abonnement. Duidelijk is wel dat je met een losse sim veel goedkoper uit bent: bij een abonnement betaal je namelijk €24,50 en €29,50 voor de eerder genoemde Relax 200/250 abonnementen terwijl je met een losse sim maar de helft betaalt, zoals in onderstaande tabel te zien is.

relax sim only

T-Mobile geeft dus geen korting meer op de Relax-abonnementen. Om klanten toch tegemoet te komen heeft T-Mobile de voordeelsim geïntroduceerd: vier sim only-aanbiedingen waarbij je geen aparte sms-bundel hoeft af te sluiten. De website Bellen.com heeft bij de introductie van deze voordeelsims berekend of je hiermee nu daadwerkelijk beter af bent. Zij zagen als knelpunt bij de voordeelsim dat de gesprekken per minuut worden afgerekend (niet per seconde) en dat je vrij veel betaalt als je buiten de bundel belt. Bij de Relax- en Flex-abonnementen van T-Mobile betaal je alleen de eerste minuut en daarna per seconde. Omdat er door dit soort voordeelbundels een wildgroei van tarieven is ontstaan (in Nederland is keuze hebt uit meer dan 50 tarieven, elk met hun eigen voorwaarden) eist de Opta meer duidelijkheid in het aanbod van telefoonabonnementen. Ook Telecompaper was kritisch over de Voordeelsims van T-Mobile.

Tipgever: Thumper_UK
Via: MobileCowboys

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2009, 21:01
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.