Grab & Go: Apple denkt na over nieuwe draadloze synchronisatie

Een nieuw verschenen patent van Apple beschrijft Grab And Go, een manier om draadloos te synchroniseren met meerdere apparaten, waarbij je zelf bepaalt welke informatie je wilt meenemen.

patent grab and goDe Amerikaanse patentdienst USPTO heeft een patentaanvraag van Apple gepubliceerd, dat op 30 september 2008 was ingediend. Het patent beschrijft in 84 bladzijden hoe je bestanden tussen de iPhone, Mac, Apple TV en Time Capsule makkelijker kunt synchroniseren. Je hebt daarbij meer vrijheid om te kiezen welke bestanden je tussen de apparaten wilt uitwisselen. Het gaat daarbij niet alleen om documenten, maar ook informatie binnen een applicatie, zodat je op elk moment kunt verdergaan met werken op een ander apparaat. Het gaat om een online dienst die iTunes-content, backups, Safari-bookmarks, Keynote-presentaties en allerlei andere gegevens aankan. Gebruikers geven aan of ze sync-software voor het gezin, zaken, entertainment, games, onderwijs, boekhouding en dergelijke willen hebben.

grab-and-goOm het wat inzichtelijker te maken beschrijft de patentaanvraag een mogelijk scenario. Gebruiker Bob zit aan zijn bureau en werkt aan een tekstdocument. Er komt een telefoontje binnen en Bob moet meteen naar een vergadering. Er staan meerdere toepassingen open die Bob allemaal zou kunnen synchroniseren, maar omdat hij haast heeft kiest hij alleen de benodigde gegevens uit. Die synchroniseren draadloos met de iPhone (voor de authenticatie zou Apple NFC kunnen gebruiken), zodat Bob de vergaderzaal kan binnenlopen met alle recente cijfers op zak.

In de omschrijving wordt de dienst Grab & Go genoemd. Het zou een losse synchronisatiemethode kunnen worden, maar kan ook onderdeel zijn van MobileMe. De afbeeldingen in het patent tonen trouwens ook een videogame-controller, die op de Playstation lijkt.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2009, 11:05
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.