Ontwikkelaar: ‘Apple moet iPhone Safari Plug-in SDK maken’

Volgens ontwikkelaar Steven Troughton-Smith moet Apple een Safari Plug-in SDK uitbrengen voor de iPhone, waarmee je makkelijk functies aan de browser kunt toevoegen.

safari pluginOntwikkelaar Steven Troughton-Smith is het wel vaker niet eens met keuzes van Apple. Op zijn persoonlijke blog legt hij uit dat het een goed idee zou zijn, als Apple een SDK uitbrengt om Safari Plug-ins te maken. Om te bewijzen hoe dat werkt heeft Steven een plug-in gemaakt waarmee je via de browser van de iPad Lights Off kunt spelen. Volgens de ontwikkelaar is het zeer eenvoudig en vraagt het weinig kennis.

Misschien wordt Steven’s wens tijdens de WWDC wel werkelijkheid, want er zijn geruchten dat Apple plug-ins voor Safari gaat introduceren. Maar of ontwikkelaars ze dan ook kunnen maken, dat is nog niet zo zeker. Dergelijke plug-ins hebben ook een praktisch nut: ze kunnen bijvoorbeeld zorgen dat je filmpjes op bepaalde videosites kunt afspelen, die nu nog niet geschikt zijn voor de iPhone en iPad. Een waarschuwend woord: bij dergelijke toepassingen denk je al snel aan Flash, maar het is een misverstand te denken dat het alleen daarom gaat.

Wie dat wil kan Steven’s eerste plug-in voor Mobile Safari nu al downloaden en in de simulator gebruiken (of op een jailbroken iPhone).

De demo toont Steven’s spelletje Lights Off, gespeeld in de browser van de iPad:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2010, 9:58
Categorie iOS
Onderwerpen flash, plug-in, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.