onenote-for-mac

OneNote voor Mac kan nu teksten in plaatjes herkennen met OCR

OneNote voor Mac ondersteunt nu OCR, optische karakterherkenning. Daarmee kun je teksten in foto's laten doorzoeken en kopiëren naar notities.

onenote-for-macZoek je een alternatief voor Evernote, dan is Microsoft OneNote misschien een optie. Zeker nu de bijbehorende Mac-software in staat is om teksten in foto’s te herkennen, dankzij de ondersteuning voor optical character recognition (OCR). In Evernote was die functie al aanwezig. Er zitten nog wel beperkingen aan, want je kunt nog niet via de zoekfunctie bepaalde trefwoorden in alle plaatjes vinden.

Wat dan wel? Nou, zodra de OCR-functie z’n magische werk heeft gedaan kun je teksten in een afbeelding selecteren en vervolgens kopiëren naar een andere app of een aparte notitie, mocht je dat willen. Je kunt ook de teksten doorzoeken in nieuwe afbeeldingen die je vanaf nu toevoegt aan de app. Microsoft werkt nog aan een toekomstige update, waarin je ook tekst in reeds aanwezige afbeeldingen kunt doorzoeken.

onenote-mac

Er zitten nog wat meer verbeteringen in, zoals de mogelijkheid om een venster te sluiten zonder dat je de app afsluit. Verder kun je de initialen van de auteur verbergen wanneer je een gedeeld notitieboek bekijkt.

OneNote is een dienst voor het maken en organiseren van notities. Het werkt op meerdere platformen, ook op iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2015, 19:22
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen evernote, microsoft, onenote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.