astropad-functies

Astropad maakt van de iPad een grafische tekentablet

Met Astropad, gemaakt door twee Apple-engineers, maar je van de iPad een grafische tekentablet. Het werkt met alle creatieve software voor Mac en iOS.

Astropad is een tekentablet, maar je hoeft er geen honderden euro’s voor te betalen. Alles wat je nodig hebt is een iPad, een stylus en de bijbehorende apps voor Mac en iOS. Astropad is gemaakt door twee voormalige Apple-engineers, Matt Ronge en Giovanni Donelli, en werkt samen met diverse drukgevoelige pennen. Het resultaat is een professioneel werkende grafische tablet voor designers en andere mensen die veel moeten schetsen, illustreren, tekenen en fotobewerken.

astropad-mac-ipad

De tekenapp van je iPad wordt meteen gesynchroniseerd met je Mac. Je hoeft dus geen bestanden meer uit te wisselen via AirDrop of iCloud, hoe makkelijk dat op het eerste gezicht ook werkt. In plaats daarvan doe je de ene taak op de iPad, daarna schakel je over op de Mac en vervolgens weer terug. Op de iPad doe je bijvoorbeeld iets met vingerbewegingen, zoals pinch en zoom. Terwijl je op de Mac wat makkelijker met de muis werkt. Die voortdurende samenwerking tussen Mac en iPad is precies ook wat Apple voor ogen heeft met Handoff. Het idee is echter dat onmiddellijk op elkaar is afgestemd: elke wijziging wordt meteen op het andere apparaat doorgevoerd. Ook handig: je hebt er geen Mac met OS X Yosemite voor nodig. Mavericks werkt ook.

astropad-functies

Om Astropad te gebruiken moeten de twee apps voor Mac en iOS natuurlijk wel gelijktijdig actief zijn. Drivers en andere aanvullende software is niet nodig. Je hoeft zelfs geen verbinding te maken: zodra je beide apps opstart op de Mac en de iPad, leggen ze automatisch verbinding.

Astropad maakt gebruik van een technologie met de naam Liquid. Dit zorgt ervoor dat alles wat je op de iPad ziet, ook meteen op de Mac wordt getoond. Dit gebeurt met een beeldsnelheid van 60 fps, met automatische kleurcorrectie en energiebesparende functies. Dat laatste is bij een dergelijke toepassing misschien niet zo dringend nodig, want als je aan de Mac zit te werken aan een design, heb je meestal ook wel een stopcontact of een iPad-lader bij de hand. Maar er moet in een koffiebar en in de trein natuurlijk ook getekend worden.

De Astropad-apps zijn geen teken- en schilderapps op zich. Ze maken gebruik van veelgebruikte bestaande software zoals Photoshop, Illustrator, Lightroom, Affinity, Pixelmator of iDraw. Je kunt het 7 dagen uitproberen, daarna betaal je $49,99 als gewone gebruiker en $19,99 als student.

Meer info: Astropad.com

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2015, 20:29
Categorieën Accessoires, Apps, Mac & macOS
Onderwerpen grafisch, tablet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.