Reacties voor: Onderzoek: ‘Tabletgebruikers riskeren nekklachten’

Uit onderzoek van de US Department of Environmental Health en Microsoft blijkt dat het veelvuldig gebruik van een iPad of andere tablet voor nek- en schouderklachten kan zorgen. Dit is te danken aan het constant naar beneden kijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. achja….elk voordeel zn nadeel…

  2. Ja, zo lees ik ook altijd boeken, kranten en tijdschriften; rechtop voor me op tafel.

    🙂

  3. Eo zo, wel 15 proefpersonen.. Een onderzoek van niks dus.
    Ook de methodes die zijn gebruikt om de hypothese te bekrachtigen zijn uitermate teleurstellend.

  4. Ja, volgens mij lezen al eeuwen mensen boeken terwijl ze zitten en het boek op schoot hebben. Zou men daarom ooit begonnen zijn met het verbranden van boeken? Nekklachten?

  5. gelukkig heb ik mijn ipad 2 vast gelijmd aan de plafond.
    en gebruik ik een hele lange touchpen.

  6. …Environmental Health, Microsoft en Boston Medical School…

    Die viel me nu pas op.

  7. Dus een boek lezen is ook ongezond? Waar kunnen ze toch onderzoeksgeld aan verkwisten.

  8. Vandaar dat Microsoft geen tablet OS promoot 🙂 omdat het niet of nauwelijks functioneert.

    Serieus, 15 proefkonijnen… Als ik in bed lig staat A) m’n rug en voet deel omhoog en zit ik recht… Liggend is een iPad niet echter lekker te gebruiken. B) ik lees al jaren met m’n hoofd omlaag want ga maar eens met gestrekte armen een boek lezen.

    Onderzoek, moah leuk, maar geloof dat je dit met een korrel zout mag nemen. Als je schrijft kijk je toch ook omlaag? Naar het papier, en ik geloof dat iedereen zijn schooljaren overleefd heeft zonder nekklachten van het studeren 🙂

  9. Ik moet zeggen dat ik serieus nekklachten begin te krijgen sinds ik mn tablet gebruik.

    Ben op zoek naar een goede houder voor mn iPad waarmee ik relaxed films kunt kijken en surfen op internet.

    Alle tips zijn welkom.

  10. Herkenbaar. Ik denk dat je de ipad in een andere houding houdt dan een krant of boek. Die laatsten beweeg je gemakkelijker waardoor je de stand van je hoofd sneller aanpast.

  11. @Anonymouse:

    Hier is je tip, ik heb hem zelf, perfect gewoon!

    http://www.angledstand.com/

  12. Qua nekklachten; dit krijg je niet alleen maar door een tablet. Er zijn zoveel dingen waardoor je nekklachten krijg.wat betreft die standaard; ziet er mooi uit en er zit ook een fix prijskaartje aan. Als je dan toch een standaard voor je tablet wil aanschaffen. Je kan ook een muziek standdaard
    kopen en ik denk dat dit zelfs goedkoper is dan zo.n stand-daard die speciaal voor tablets zijn gemaakt. Kijk maar een op marktplaats of muziek winkels.

  13. ik heb ook nekklachten gehad van de ipad. Niet altijd maar een keer vorige maand. Maar het is mijn eigen schuld. Ik zat in dezelfde positie voor een paar uurtjes. een muziek standaard is te groot en niet mooi voor mijn bedkamer. ik zal naar de angled stand website kijken. bedankt voor de tip.

  14. Ik heb geen last van mijn nek bij het gebruik van de ipad. Maar juist wel van mijn duim en muis van mijn handen. Dat is vermoedelijk door het gewicht van de ipad met de puro smartcover.

  15. Ik verander regelmatig mijn zithouding. Meestal lees ik op tafel, regelmatig ook op de bank. Ben niet zo’n stilzitter, maar inderdaad als ik voor een langere tijd mijn nek naar beneden hou, krijg ik klachten, maar ligt dit dan aan het apparaat of aan de persoon die niet goed naar zijn lichaam luistert. Als ik merk dat mijn nek er onder lijd, ga ik koffie halen, aan de tafel zitten, wat anders doen. Wat nodig is.
    Niets nieuws dus.

  16. Hoezo “Heel irreëel is het resultaat van het onderzoek niet”. Er zijn 2 opvallende zaken: 1) 15 personen 2) Microsoft.

    Hoe geloofwaardig kun je zijn met een onderzoek als dit.

  17. Wij van WC-eend adviseren u om geen producten van de concurrent te gebruiken!

  18. @Anonymouse: Ik herken het ook wel degelijk? Vooral te lang met de ipad op schoot begint al gauw te zeuren in de nek bij mij.

    Mijn vriendin gebruikt voor het lezen van boeken een bookseat. En uit ervaring kan ik zeggen dat deze ook goed werkt met de iPad en is ook niet heel duur. Iets van 30 euro volgens mij. En daarnaast is het ook nog eens heel handig om er boeken mee te lezen, want je hoeft het boeknniet open te houden.

    http://www.thebookseat.com/

  19. Ik herken dit probleem;)

  20. @Robin:

    Inderdaad een oplossing.
    Geld dit dan ook voor een warme zomer? Dan zit je niet graag met een boekzak op je schoot. of……..?

  21. @Ronald1959: In de zomer gaat het ook prima is mijn ervaring, maar ik zet hem dan inderdaad vaak op de leuning van een bank of stoel. De bookseat is natuurlijk helemaal niet bedoeld voor de iPad, maar voor een boek, maar het werkt prima. Het voordeel is dat je die zak kan “kneden” in spreekwoordelijke zin, je kan hem dus neerzetten zoals je wilt. Zowel landscape als portrait kan de iPad er prima op staan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.