Viaplay app in Nederland

Reacties voor: Viaplay in de problemen: wie gaat de Formule 1 overnemen?

Dit denken de Nederlanders
Er zijn meer streamingdiensten dan ooit en je kunt niet op allemaal geabonneerd zijn. Welke streamingdiensten gaan het de komende vijf jaar niet overleven? Een onderzoek wijst uit dat er een duidelijke nummer 1 is: Viaplay.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Mooi, hopelijk komt de F1 weer terug bij Ziggo ipv het halfbakken Viaplay. Al heb ik geen problemen met het commentaar tijdens de races.

  2. Viaplay had meer klanten behouden als ze het commentaar van mol en Plooij hadden genomen. Het feit dat ze de radiorechten hebben gekocht om het commentaar van mol en plooij op internet buitenspel te zetten heeft onder formule1 fans veel kwaad bloed gezet. Ik vind het een vorm van arrogantie, eigenwijs. Zelf kijk ik nu naar f1tv en via een vpn verbinding luister ik tijdens de wedstrijd naar mol en plooij. Het commentaar bij viaplee zelf vind ik tenenkrommend, echt vreselijk. Dus ik hoop dat deze arrogante miljardairs snel ophoepelen uit Nederland.

  3. Viaplee inderdaad denk zelfs korter dan 5 jaar

  4. Viaplay heb ik een tijdje gratis kunnen proberen. De app en de player zijn zo slecht dat zelfs de NPO zich ervoor zou schamen. Zeker geen dienst waar ik geld voor zou betalen.

  5. vergeet niet Videoland en npo deze zijn nog slechter dan viaplay die geven helemaal niets om kwaliteit en werkende app

  6. Ik snap niet waarom NPO start en NLziet niet meegenomen zijn.

  7. Ik zou het toejuichen dat F1 weer terugkomt bij Ziggo.
    Uiteraard wel weer met commentaar van Olav en Jack.
    Ik erger me rot aan het domme geklets van de huidige commentatoren. Gelukkig kan ik via F1 nu luisteren naar het Engelse commentaar die wel hout snijdt. Dat scheelt enorm, maar ik mis het 4K beeld van Ziggo wel hoor!
    Viaplay komt er bij mij nooit meer in. Na de verhoging waarvan ze zeiden dat hij niet kwam en de streamingsissues was het klaar. 1 seizoen en daarna F1.com

  8. Het bovenstaande commentaar zegt al genoeg: Ik kijk geen F1. Wat moet je dan met Viaplay?

  9. @Danny: Sterker nog: als Viaplay zo slecht blijft zoals nu, is het binnen nu en hooguit een jaar definitief afgelopen voor ze!!

  10. Viaplay heeft door eigen toedoen en arrogantie grote imago schade opgelopen en dat krijgen ze niet meer hersteld. Beloftes zijn niet nakomen, forse prijsverhogingen, Olav Mol buitenspel zetten door radiorechten op te kopen waar ze vervolgens niks mee doen, hoog van de toren blazen, Nederlanders houden hier niet van en smullen nu van het leedvermaak.

  11. Ach het hangt er bij ViaPlay vanaf of ze de F1 rechten na 2024 nog hebben. Als ze de rechten na 2024 nog hebben en ze die voor 4 jaar vastleggen dan zie ik ViaPlay nog wel bestaan.
    Ik kan me ook voorstellen dat bij een eventueel nieuw contract met de FOM F1TVPro in Nederland geblokkeerd gaat worden omdat het ViaPlay teveel kost.
    Hebben ze de rechten niet meer na 2024 denk ik dat het einde verhaal is omdat ik niet denk dat dart Duits en Engels voetbal genoeg is om de benodigde leden te trekken.
    En zoals in Duitsland bij DAZN een verhoging in 2 jaar van 10 eu pmnd naar 30eu pmnd gaat in Nederland al helemaal niet werken.

    Origineel geplaatst door Rilke
    @Danny: Sterker nog: als Viaplay zo slecht blijft zoals nu, is het binnen nu en hooguit een jaar definitief afgelopen voor ze!!

    Dat denk ik dus niet ze hebben 700k plus betalende abonnees en draaien winst. Dus zolang ze winst draaiden in Nederland gaat de stekker er niet uit.
    Ben wel van mening dat ze draaien op de F1 en als ze die rechten verliezen het snel gebeurd kan zijn.

  12. Allemaal leuk en aardig, maar heb ik een keuze. Ik wil de premier leage kijken. Waar moet ik anders heen ?

  13. Een streamingdienst als Viaplay die grotendeels afhankelijk is van de milieuvervuilende F1 zal over 5 jaar vermoedelijk niet meer bestaan.

  14. Viaplay was na de prijsverhoging exit, nu F1Pro.
    Ik moet nog een beetje wennen aan lay out etc. Maar ze vragen dan ook geen achterlijk hoge prijs zoals ViaPlay wel doet. Hopelijk gaat het snel weer terug naar Ziggo.

    Alhoewel, moet Ziggo eerst hun AppleTV app weer in orde maken, heb nu na x minuten zwart beeld terwijl geluid doorloopt. Ik heb melding gemaakt, maar ze hebben volgens mij niet echt haast (niche).

  15. @Ade: de storing van de ziggo app is bekend bij Ziggo en ze zijn er aan het werken. Bij de volgende update moet het verholpen zijn

  16. Die hoogste in dit lijstje is zelfs niet beschikbaar in België.

  17. Ga ze niet missen. Al 2 jaar tevreden met F1Pro, werkt altijd en overal. Goeie 10 min samenvattingen. Commentaar in Engels of NL (zelfde als viaplay helaas).Via ziggo zou fijn zijn, alleen zou het slecht trekken als ze er dan meer geld voor vragen. Toen F1 wegviel is er geen korting of compensatie gegeven aan de klanten. Anders blijft het gewoon F1Pro

  18. Gerucht… Ziggo biedt op Formule 1 rechten 2024. Ziggo stopt einde seizoen 2023 met contract Olaf en Jack. Mocht Ziggo TV rechten 2024 verkrijgen, dan dus met nieuwe presentatoren.
    Het is nog gerucht…

  19. Origineel geplaatst door Rv
    @Ade: de storing van de ziggo app is bekend bij Ziggo en ze zijn er aan het werken. Bij de volgende update moet het verholpen zijn

    Dit zegt Ziggo al jaren, bij een volgende update is het verholpen. Maar ze vergeten er bij te zeggen dat er dan weer nieuwe problemen opduiken. Die Ziggo GO is ook niet meer wat het geweest is. Zo hebben ze allemaal wel hun problemen.

  20. Origineel geplaatst door Bert
    Een streamingdienst als Viaplay die grotendeels afhankelijk is van de milieuvervuilende F1 zal over 5 jaar vermoedelijk niet meer bestaan.

    Waarom ziet u de F1 als milieuvervuiling en bijv. voetbal of de Rotterdamse havendagen niet?

  21. Ja precies bij ziggo was ie gratis 👍

  22. @Ade: Dit is niet alleen met Apple TV het geval, ook met Prime Video gaat het beeld steeds op zwart als je de app van Ziggo gebruikt, terwijl de Prime app op de TV zelf wel normaal werkt. Binnenkort weer terug naar KPN. Verder vind ik het een slechte zaak dat je als sportliefhebber haast verplicht bent om flink extra geld te moeten betalen om dat te kunnen volgen maar ook daar is helaas het geld het belangrijkste. Van mij mag ViaPlay dus echt wel failliet gaan, zeker gezien de bijzonder slechte prestaties die blijkbaar nooit opgelost gaan worden.

  23. De premier league en de F1 zijn voor mij de belangrijkste factoren om viaplay te hebben. Premier League op de BBC zijn alleen maar highlights dus daar hebben we in NL niks aan.
    Van mij mag viaplay nog wel even blijven tot iemand anders de rechten heeft overgenomen, dan verhuis ik gewoon weer mee.
    Van mij mag al het sport wel naar Discovery+, daar zit nu ook al tennis en de tour, en die streams zijn altijd perfect dus daar kan de F1 en Premier League wel bij.

  24. Premier league is alleen in samenvatting te kijken op de BBC, niet hele wedstrijden

  25. (Red.) Verduidelijkt dat BBC alleen samenvattingen van de Premier League uitzendt.

  26. Origineel geplaatst door Bert
    Een streamingdienst als Viaplay die grotendeels afhankelijk is van de milieuvervuilende F1 zal over 5 jaar vermoedelijk niet meer bestaan.

    Waar komt deze opmerking vandaan?
    Roepen zonder kennis heet dat.
    Heel veel van de technieken om de auto’s op straat schoner te maken zijn ontwikkeld in de F1.
    De F1 staat juist voor ontwikkeling en techniek, later in de straat auto’s wordt doorgevoerd.
    Zelfs qua “lawaai” maakt de f1 het minste geluid van alle formule klasse vorig jaar op Zandvoort reden.

    Als we het over het milieu hebben zullen we dan beginnen bij cruiseschepen die nog onzinniger vervuilen dan vliegtuigen of kijk eens bij Tata steel, dat is pas vervuilen.

  27. @Edbdgsk: Ze dachten Olav Mol de mond te kunnen snoeren maar dat is ze niet gelukt. Werkt via VPN meer dan Prima

  28. @hans: @Ade: De Apple TV Viaplay app werkt bij mij ook niet. De andere apps Apple TV +, Disney+, Prime, Netflix, HBO, SkyShowtime, Videoland en zelfs YouTube werken meer top op de Apple TV.

    Op mijn LG tv werkt de Viaplay app ook niet. Gelukkig wel redelijk op de Ziggo Next mini. De grote Next werkte ook prima

  29. Veel van de klachten van Formule 1 kijkers zijn al lánge tijd niet meer actueel. Alleen in de eerste paar weken was het programma en het commentaar wat knullig, daarna was het commentaar uitstekend, de interviews ‘op de grid’ zelfs beter dan ooit. De interviewers van Viaplay wisten vele coureurs en de teambazen zelfs vlák voor de race voor de camera te krijgen. Dat heb ik eerder nooit gezien. Wel bevatte het programma vooraf en achteraf van Ziggo meer humor. In het begin klaagden sommigen over beeldkwaliteit: ik heb daar weinig van gemerkt. Bij mij viel het beeld nooit uit, hoewel de algehele beeldkwaliteit wel minder was dan bij Ziggo.

    Wat mij betreft gaat de Formule 1 weer terug naar Ziggo, want €16 per maand, alleen voor F1 kijken is van de gekke. Daarvoor kan je bij Netflix in 4K naar een veelvoud van hoge kwaliteit content kijken in uitstekende series en films.

    Graag naar Ziggo terug dus en dan hóóp ik dat we er niet (of nauwelijks) extra voor hoeven te betalen!

  30. En wat de streamingsdiensten betreft: ik heb Netflix, Disney, YouTube Premium (voor klein bedragje zónder reclame), en Amazon maar eigenlijk kijk ik vooral Netflix. Die hebben verreweg de meeste en beste content, vind ik. En voor vrijwel álle speelfilms (ook oude en ook héle nieuwe) heb ik de gratis Stremio app. Half legaal, peer-to-peer streaming, maar heel handig! Netflix lijkt mij de beste kansen te hebben.

  31. Ik ben voor de F1 overgestapt naar F1TV Pro. Bevalt me veel beter dan Viaplay en Ziggo destijds. Vind het Nederlandse commentaar niet zo fijn als het Engelse commentaar dat je bij F1TV kan kiezen. Toen F1 nog door de BBC werd uitgezonden keek ik daar ook liever dan naar RTL met Mol en de vele reclameblokken.

    Als je alleen in de F1 bent geïnteresseerd dan is het veel voordeliger dan Viaplay en Ziggo. Want bij Ziggo moest ik een abonnement op Ziggo Sport totaal nemen voor 15 euro per maand of m’n glasvezel abonnent inruilen en overstappen naar een veel duurder Ziggo coax kabelabonnement.

    Zolang F1TV maar bestaat zou het een zorg zijn wie de rechten krijgt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.