Reacties voor: Officiële release van roqyBT: iPhone met Bluetooth GPS koppelen (jailbreak)

RoqyBT is nu officieel gelanceerd. Met deze oplossing kun je een externe GPS-ontvanger via Bluetooth koppelen aan je iPhone of iPod touch. Handig voor mensen die willen navigeren via GPS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Hopelijk is dit DE oplossing voor de bar en bar slechte GPS-fix van de iPhone 3G. Ik moet nu tijdens het navigeren mijn iPhone vasthouden en tegen de voorruit aan houden, wil ik GPS ontvangst hebben en dat is niet zo handig tijdens het autorijden 😉

  2. Ah hij is geplaatst, mooi :)!

    Zou iedereen die RoqyBT gaat aanschaffen/heeft aangeschaft zich ook in het desbetreffende topic willen melden? Daar is ook een uitgebreidere handleiding te vinden over het installeren van RoqyBT via SSH (de handleiding via de site van roqy is vrij beknopt..)

  3. Origineel geplaatst door neht
    Hopelijk is dit DE oplossing voor de bar en bar slechte GPS-fix van de iPhone 3G. Ik moet nu tijdens het navigeren mijn iPhone vasthouden en tegen de voorruit aan houden, wil ik GPS ontvangst hebben en dat is niet zo handig tijdens het autorijden

    Dat ligt dan niet aan de iPhone maar aan de ruiten die het GPS signaal tegenhouden/teveel afzwakken.

  4. Hmm.. Met een 3gs nergens problemen mee (zowel TT als navicon).. Is dit meer voor 3g en/oudere types?

  5. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Origineel geplaatst door nehtHopelijk is dit DE oplossing voor de bar en bar slechte GPS-fix van de iPhone 3G. Ik moet nu tijdens het navigeren mijn iPhone vasthouden en tegen de voorruit aan houden, wil ik GPS ontvangst hebben en dat is niet zo handig tijdens het autorijden Dat ligt dan niet aan de iPhone maar aan de ruiten die het GPS signaal tegenhouden/teveel afzwakken.

    Niet waar, sommige mensen hebben gewoon een slecht bereik met de GPS van de iPhone zelf (om welke reden dan ook). Door het gebruik van een externe GPS muis, welke veel sterker is, zal dit probleem opgelost zijn.

    Origineel geplaatst door Zephyer
    Hmm.. Met een 3gs nergens problemen mee (zowel TT als navicon).. Is dit meer voor 3g en/oudere types?

    Ik hoor ook mensen met een 3GS die last hebben van een zwak GPS signaal, dus zeker niet alleen voor de mensen met een 2G en een 3G.

  6. Nu nog een oplossing voor de iPhone / iPod zonder gevangenisbreek. Of is dat te moeilijk voor echte techneuten?

  7. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Origineel geplaatst door nehtHopelijk is dit DE oplossing voor de bar en bar slechte GPS-fix van de iPhone 3G. Ik moet nu tijdens het navigeren mijn iPhone vasthouden en tegen de voorruit aan houden, wil ik GPS ontvangst hebben en dat is niet zo handig tijdens het autorijden Dat ligt dan niet aan de iPhone maar aan de ruiten die het GPS signaal tegenhouden/teveel afzwakken.

    Dit ligt echt wel aan de Iphone, soms lijkt ie goed te functioneren, maar hij ligt constant 30 meter achter. Als je snel bochten neemt dan is ie helemaal snel de weg kwijt.Een verstoorde gps ontvangst is voor de meeste GPS ontvangers al lang geen probleem meer, maar voor de iphone blijkbaar wel. Dit zou een perfekte oplossing zijn, denk dat veel “navigeerders”onder ons nog wel zo’n gps muis heben liggen!

  8. @dries6951:
    dacht je dat deze applicatie goedgekeurd wordt door Apple? dacht het niet 🙂 oftewel, jailbreak blijft noodzakelijk..

  9. Origineel geplaatst door dries6951
    Nu nog een oplossing voor de iPhone / iPod zonder gevangenisbreek. Of is dat te moeilijk voor echte techneuten?

    Bah doe niet zo moeilijk, en dan ook “echte” techneuten zeggen, net alsof deze mensen neppers zijn. Ik kan je wel uit een droom halen, alles wat tegenwoordig via jailbreak is te krijgen word niet in de AppStore toegelaten, dit soort dingen ook niet. Dus jailbreak je iPhone en zeur niet, of ga ergens anders zielig doen dat je dit niet kan krijgen.

  10. Origineel geplaatst door Nilles
    hoe kan je via PayPal die 8 euro overmaken als je geen creditcard hebt :S

    Je kunt je bankrekening koppelen aan je PayPal account, dan wordt alles wat je via PayPal betaalt, gewoon afgeschreven van je rekening.

    Er zit nog een verificatietijd tussen het koppelen en het activeren van deze zaken (zo’n 5 tot 7 dagen), dus als je van plan was roqyBT aan te schaffen en je hebt nog geen werkende PayPal account, zul je nog even geduld moeten hebben 😀

    Hier is te lezen hoe je je rekening koppelt aan PayPal:

    http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/Bankrekening-koppelen-aan-PayPal.htm

  11. Origineel geplaatst door dries6951
    Nu nog een oplossing voor de iPhone / iPod zonder gevangenisbreek. Of is dat te moeilijk voor echte techneuten?

    Het gaat er niet om dat het te moeilijk is, apple staat het gewoon niet toe, vandaar dat het via cydia aangeboden zal worden.

  12. Origineel geplaatst door Wesley
    Origineel geplaatst door viermaal raden.Origineel geplaatst door nehtHopelijk is dit DE oplossing voor de bar en bar slechte GPS-fix van de iPhone 3G. Ik moet nu tijdens het navigeren mijn iPhone vasthouden en tegen de voorruit aan houden, wil ik GPS ontvangst hebben en dat is niet zo handig tijdens het autorijden Dat ligt dan niet aan de iPhone maar aan de ruiten die het GPS signaal tegenhouden/teveel afzwakken.

    Niet waar, sommige mensen hebben gewoon een slecht bereik met de GPS van de iPhone zelf (om welke reden dan ook). Door het gebruik van een externe GPS muis, welke veel sterker is, zal dit probleem opgelost zijn.

    WEL waar, bij bepaalde auto’s heb je geen/slecht gps signaal. Dit komt inderdaad door ruiten met een metal-coating. Dus met een externe GPS module hoeft het helemaal niet zo te zijn dat dit het probleem oplost. Overigens klopt het wel dat sommige iphone gebruikers een slechter gps signaal hebben dan een ander.

    Origineel geplaatst door ZephyerHmm.. Met een 3gs nergens problemen mee (zowel TT als navicon).. Is dit meer voor 3g en/oudere types?

    Ik hoor ook mensen met een 3GS die last hebben van een zwak GPS signaal, dus zeker niet alleen voor de mensen met een 2G en een 3G.

    Bijna goed. Maar een zwak GPS signaal met een 2G? Verdiep je eens in de specificaties van de Iphones zou ik zeggen.

  13. Aha, dat met die metal-coating voor autoruiten wist ik niet, dat kan idd een reden zijn voor slecht ontvangst.

    Verder geeft de persoon aan met zijn 3GS geen GPS problemen te hebben en vraagt zich af of het alleen voor de 3G en oudere types is, ik zeg daarop dat het zeker niet alleen voor de oudere types is, maar ook voor de 3GS aangezien deze ook GPS problemen kennen.

    Verdiep je eens in begrijpend lezen zou ik zeggen, en iPhone schrijf je met hoofdletter P 😉

  14. Origineel geplaatst door Bomans
    Origineel geplaatst door dries6951Nu nog een oplossing voor de iPhone / iPod zonder gevangenisbreek. Of is dat te moeilijk voor echte techneuten?Het gaat er niet om dat het te moeilijk is, apple staat het gewoon niet toe, vandaar dat het via cydia aangeboden zal worden.

    Is dat een feit of een vermoeden? En als het een feit is; hoe zit dat dan met de TomTom carkit??????

    Ik zou niet weten welk belang van Apple geschaadt wordt door het niet toe staan. Op zich werkt mijn 3GS redelijk met GPS maar ik zou mijn SIRFIII ontvangertje, welke ik ooit nog voor een Compaq Ipaq heb gekocht, graag erbij gebruiken. Naar ik vermoed is de ontvangst toch wel een stuk beter.

  15. Ja, als je googlet op iphone 3g gps fix dan vind je een hoop vermeldingen dat GPS het niet of slecht doet. Ik heb er zelf ook last van, en het schijnt iets te zijn sinds firmware 3.0. Ook in de open lucht krijgt mn toestel erg traag /slecht of soms zelfs gewoon een kwartier geen fix.
    Het klopt overigens ook dat sommige autoruiten GPS signaal afschermen, maar aangezien ik met een losse GPS-ontvanger of een Nokia toestel ofzo in mn auto wel prima een fix pak, plus bovenstaande fenomeen geeft mij wel aan dat er in mn toestel ook iets niet jofel zit.
    Apple en T-Mobile schuiven op dit vlak echter vrolijk de bal naar elkaar, en de gebruiker is de dupe. Jammer hoor..

  16. Ik denk dat de verhalen van een slechte gps ontvangst niet voor niks de wereld in komen..

    Dus hier gaan zeuren over een metaal coating op de ramen is eigenlijk naar mijn idee een beetje het zelfde als dat Apple doet. Het gewoon op een ander afschuiven..

    GPS problemen zijn er en hoe je het ook wendt of keert, Apple heeft gewoon een prut GPS ontvanger gebruikt.
    Werkt ie voor jou wel goed, dan moet je gewoon in je handjes knijpen dat jij het probleem TOEVALLIG niet hebt..

  17. Wil ik eindelijk mijn ipod 2G en Iphone 3gs gaan jailbreaken voor deze app, lukt het niet omdat ik de laatste software-update heb gedaan!

    Ook kan ik op de ipod geen Tomtom of Navigon meer installeren, omdat “mijn device niet geschikt is”. Dit betekent dus dat de Tomtom houder niet werkt met de Ipod touch! (tenzij je hem dus jailbreakt, denk ik?)

    Iemand nog inspiratie over hoe ik dit prgje toch kan installeren, of moet ik echt wachten op de jailbreak voor 3.1.1 (ipod touch) of 3.1…..

  18. Ik heb mijn Licentie binnen en alles werkt super Draai app op een iPhone 2G 16 GB en OS 3.1 Zowel Navigon en TomTom werken super icm een TomTom mkII gps receiver. Complimenten voor Roqy. Super ontwilkelaar kan niet anders zeggen. Reageert op Alle mailtjes etc. Ben echt super blij met deze app. Is ieder cent waard wat ik gedoneerd heb een maand geleden. Wie nog niet heeft gelocht zou ik zeggen wat let je. Succes

  19. Toch blijf ik het van de zotte vinden dat die fix blijkbaar niet ‘standaar’ goed is… Dat een bedrijf als deze een dergelijk app. Maakt is logisch.. Dat Apple ‘niets’ doet wat een zichtbare verbetering zal mee brengen?

  20. Ik ben heeeel erg benieuwd naar een review van jullie!!

  21. Origineel geplaatst door Phreak lemmon
    Ik denk dat de verhalen van een slechte gps ontvangst niet voor niks de wereld in komen..Dus hier gaan zeuren over een metaal coating op de ramen is eigenlijk naar mijn idee een beetje het zelfde als dat Apple doet. Het gewoon op een ander afschuiven..GPS problemen zijn er en hoe je het ook wendt of keert, Apple heeft gewoon een prut GPS ontvanger gebruikt.
    Werkt ie voor jou wel goed, dan moet je gewoon in je handjes knijpen dat jij het probleem TOEVALLIG niet hebt..

    Het aantal mensen met GPS problemen is een fractie van het aantal mensen dat GEEN enkel probleem heeft!

  22. Origineel geplaatst door viermaal raden.
    Origineel geplaatst door Phreak lemmonIk denk dat de verhalen van een slechte gps ontvangst niet voor niks de wereld in komen..Dus hier gaan zeuren over een metaal coating op de ramen is eigenlijk naar mijn idee een beetje het zelfde als dat Apple doet. Het gewoon op een ander afschuiven..GPS problemen zijn er en hoe je het ook wendt of keert, Apple heeft gewoon een prut GPS ontvanger gebruikt.
    Werkt ie voor jou wel goed, dan moet je gewoon in je handjes knijpen dat jij het probleem TOEVALLIG niet hebt..Het aantal mensen met GPS problemen is een fractie van het aantal mensen dat GEEN enkel probleem heeft!

    Met alle respect, als je tevreden ben met de GPS ontvangst van de 3G en 3GS, dan heb je kennelijk geen ervaring met een fatsoenlijke GPS ontvanger. Nu kun je van een dergelijke ‘ingebouwde’ GPS ontvanger niet verwachten dat hij net zo goed is als een externe ontvanger, maar in de iPhone is de ontvangst echt een stuk slechter dan in concurrerende smartphones. Ik voor mij vond de ontvangst van zowel mijn 3G als de 3GS van mijn collega onvoldoende om fatsoenlijk door een stad te kunnen navigeren. Zodra je tussen wat hoge gebouwen rijdt, is de fix weg en moet je het zelf maar uitzoeken.
    Ik begrijp er daarom ook niks van waarom Apple niet standaard toestaat dat je een externe GPS muis kan pairen met je iPhone. Technisch gezien is het natuurlijk prima mogelijk, zoals roqy aantoont met deze release. Dat Apple onder druk van de muziekindustrie het uitwisselen van data via bluetooth heeft beperkt, kan ik nog begrijpen. Maar ik kan mij echt niet bedenken in welk opzicht Apple benadeeld zou worden door een (optionele) externe GPS ontvanger. Maar ja, ik begrijp ook niet dat Apple zomaar tethering uitschakelt bij een niet-gesubsidieerde iPhone die zonder abonnement gekocht is. Het begint mij langzamerhand te irriteren.

  23. ik heb roqy geinstalleerd het programma zelf werkt maar als ik navigon wil gebruiken krijg ik geen gps signaal.
    kan iemand mijn probleem oplossen?

    Supportvragen graag via het forum.

  24. toch maar even de paypal site gestart. hopelijk krijg ik snel de licentie, ik heb mijn GPS ontvanger bij me 🙂

  25. Ik wacht ook al meer dan 24u op m’n licentie. Op het forum is wel iemand die hem al heeft overigens, heeft ook zo’n 24u moeten wachten. Het is wat druk bij de licenseserver van roqy 😛

  26. Origineel geplaatst door Peter
    Met alle respect, als je tevreden ben met de GPS ontvangst van de 3G en 3GS, dan heb je kennelijk geen ervaring met een fatsoenlijke GPS ontvanger. […]

    Dat slaat werkelijk nergens op. Ik heb op m’n Nokia ook een GPS muis gebruikt.. en voor beide (GPS muis en iPhone) heb ik dus geen problemen.

    Dit is voor op snelwegen, B-wegen, stad of dorp.. binnen of buitenland. Niet alles over 1 kam scheren dus s.v.p.

    Vraag blijft waarom de fix voor sommige blijkbaar niet goed is.. en dat daarover niets vermeld wordt door Apple..

  27. Origineel geplaatst door pimmeke
    ik heb roqy geinstalleerd het programma zelf werkt maar als ik navigon wil gebruiken krijg ik geen gps signaal.
    kan iemand mijn probleem oplossen?Supportvragen graag via het forum.

    Stel je vraag in het roqybt topic in het deelforum ‘Navigatie’, met graag wat meer info zoals gegevens over je externe GPS module, of je daar wel verbinding mee maakt, of je al een licentie hebt, of je op roqy-bluetooth.net al gekeken hebt of je GPS module uberhaupt ondersteund wordt etc., want met alleen dit verhaaltje kunnen we niets natuurlijk.

  28. @pimmeke:
    Komt waarschijnlijk omdat je geen Mobile Substrate hebt geinstalleerd. Op een of ander vage manier is dat niet als dependency voor RoqyGPS gespecificeerd, maar het is wel zeker noodzakelijk om Mobile Substrate van cydia te halen. Die geeft dan het ontvangen gps signaal door aan de Core Location frameworks, zodat alle andere apps ook gebruik kunnen maken van de inkomende info.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.