Uitgelicht
WWDC 2023: alle highlights
Toon of verberg de lijst met posts

Officiële release van roqyBT: iPhone met Bluetooth GPS koppelen (jailbreak)

RoqyBT is nu officieel gelanceerd. Met deze oplossing kun je een externe GPS-ontvanger via Bluetooth koppelen aan je iPhone of iPod touch. Handig voor mensen die willen navigeren via GPS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

maps gpsVandaag is de officiële relase van roqyBT (eerder ook bekend als roqyGPS) vrijgegeven. Zoals je vorige week al op iPhoneclub kon lezen, is roqy een oplossing waarbij je GPS-toepassingen op de iPhone en iPod touch kunt gebruiken, ook wanneer er geen interne GPS-ontvanger aanwezig is. Je kunt navigatiesoftware zoals Navigon en TomTom gebruiken, omdat de gegevens van een externe GPS-muis ingelezen kunnen worden. Roqy maakt voor de verbinding en de gegevensoverdracht gebruik van Bluetooth. De applicatie is voor 8 euro te koop. Afrekenen kan via PayPal in de applicatie zelf.


Het koppelen van iPhone/iPod touch en de GPS-ontvanger gaat niet vanzelf. Op de website van de ontwikkelaar staat een uitgebreide handleiding hoe je roqyBT via SSH kan installeren. Op ons forum vind je ook al de eerste gebruikerservaringen met roqyBT. Gebruikers zoals tipgever Wesley, die de applicatie al hebben aangeschaft en geïnstalleerd, wachten nog op licentiecodes die waarschijnlijk morgen beschikbaar komen. Een volgende stap is dat roqyBT ook in Cydia beschikbaar komt, zodat iPhone-gebruikers “met twee linkerhanden” de applicatie ook kunnen installeren. Voor alle duidelijkheid: de eerste generatie iPhone en de iPod touch (2e en 3e generatie) hebben geen ingebouwde GPS-ontvanger, dus voor deze apparaten komt roqyBT het best van pas. De eerste generatie iPod touch heeft ook geen ingebouwde GPS-ontvanger, maar heeft ook geen Bluetooth-chip, dus die is totaal ongeschikt.

De ontwikkelaar gaf vorige week ook al een video vrij van de Release Candidate van roqyGPS/roqyBT:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Meer info: installatie roqyB
Tipgevers: Wesley, Alson, Jeroen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.