Pokemon TCG Online 1

Officieel Pokémon-kaartspel nu op iPad te spelen

Pokémon TCG Online is het officiële Pokémon-kaartspel als freemium game voor de iPad. De game is ontwikkeld door Pokémon-maker Game Freak.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Pokémon TCG Online 1Het digitale kaartspel Pokémon TCG Online is voor de iPad verschenen. En daarmee is er na jaren wachten eindelijk een officieel Pokémon-spel in de App Store te vinden. Dit is echter niet hetzelfde Pokémon-spel dat we kennen van Nintendo’s spelcomputers: het kaartspel heeft meer weg van spellen zoals Magic: The Gathering en Hearthstone.

In Pokémon TCG Online neem je het op tegen andere spelers met je eigen deck Pokémon-kaarten. Hoe meer je speelt en wint, hoe groter je collectie kaarten en hoe beter je jouw kaartenset kunt aanpassen. Het spel is gratis te downloaden, maar je kunt later met in-app aankopen boosterpacks en outfits voor je avatar kopen. De game is alleen te spelen op de iPad.

Pokémon TCG Online 2

Ben je alleen bekend met de digitale Pokémon-spellen? Dan moet je wel eerst het een en ander leren voordat je Pokémon TCG Online helemaal in de vingers hebt. Het kaartspel heeft echter wel een paar dingen gemeen met de bekende games: zo kun je Pokémon evolueren en is iedere Pokémon-soort zwak en sterk tegen bepaalde andere soorten.

Fans van de traditionele, digitale Pokémon-games hebben pech: Nintendo heeft geen enkel spel uit deze reeks uitgebracht in de App Store. Maar er zijn wel een aantal alternatieven. Micromon is wat ons betreft de beste Pokémon-kloon voor iOS. Daarnaast is Siri een verrassend alternatief voor de Pokédex.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 18:31
Categorie Apps
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.