Magic 2014 voor iPad geeft beroemd kaartspel nog meer speelopties

Het ruilkaartspel Magic The Gathering heeft na een succesvolle Magic 2013-app nu de editie Magic 2014 uitgebracht met nieuwe kaarten en speelmogelijkheden.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Magic 2014 logoDe nieuwe kaartspel-app Magic 2014 is verkrijgbaar in de App Store. Deze vervangt Magic 2013, die sinds 2012 verkrijgbaar is en meerdere malen is voorzien van een update. De fans van het verzamelkaartspel zullen blij zijn dat deze nieuwe editie ook Sealed Play mogelijk maakt. Dit is een speelwijze waarin spelers aan het begin van een wedstrijd hun eigen deck samenstellen uit een grotere verzameling kaarten. Elke speler krijgt zes ‘booster packs’ met willekeurige kaarten, waarmee ze volgens de regels van het spel de ideale combinatie creëren. Deze nieuwe functie werd als een groot gemis gevoeld in Magic 2013. Hoewel nog niet letterlijk alle mogelijkheden van het papieren kaartspel bevat, is Magic 2014 een zeer uitgebreide app.

Magic The Gathering is onder liefhebbers van bord- en kaartspellen een begrip. Het verzamelkaartspel bestaat inmiddels 20 jaar en heeft in de loop der jaren zijn vaste groep fanatieke spelers weten te behouden. In 2012 kwam de eerste iPad-versie uit van Magic The Gathering, die als een gratis app in de App Store verscheen. Ook Magic 2014 is een gratis app waarin in-app aankopen mogelijk zijn. Net als zijn voorganger kent Magic 2014 geen tijdslimieten of andere beperkingen om te spelen. Met de in-app aankopen ontgrendel je bijvoorbeeld nieuwe kaarten om met andere mogelijkheden te spelen. Met andere woorden: beginners kunnen net zo lang gratis spelen als ze willen.

Magic 2014Magic 2014

Hoewel Magic The Gathering een redelijk pittig spel is om mee te beginnen, weet de app het duidelijk uit te leggen. Aan het begin van de app kun je zelfs aangeven dat je nog nooit Magic hebt gespeeld, zodat je de meeste hulp krijgt. De spelregels worden gaandeweg uitgelegd, al is er net als een serieus bordspel als Agricola wel geduld voor nodig. In het basisspel kun je met een van de drie beschikbare kaartspellen de strijd aangaan met de tegenstander, waarin je magische aanvallen, krachtige wezens en verrassingskaarten gebruikt om de levenspunten van de tegenpartij op nul te brengen.

Door de aard van het spel en de aangeboden gratis content zul je niet snel klaar zijn met Magic 2014. Mocht je toch dat punt bereiken, dan is er een premiumpakket als in-app aankoop te doen, waarmee je zeven extra te ontgrendelen kaartspellen ontvangt met meer dan 250 kaarten die je met spelen kunt bemachtigen. Daarnaast kom je tegenover vier grote tegenstanders te staan, zijn er achttien extra verhaallevels en tien uitdagingen met specifieke spelsituaties die de beste tactische keuzes vereisen.

Wie wil zien hoe Sealed Deck van Magic 2014 in zijn werk gaat, kan de officiële video van de makers bekijken.

Downloaden: Magic 2014 (gratis, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2013, 4:34
Categorie Games
Onderwerp kaartspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.