Micromon iPhone iPad beste Pokémon game

Micromon is beste Pokémon-game voor iPhone en iPad

Wie op zoek is naar Pokémon voor de iPhone en iPad, hoeft niet langer te zoeken. Micromon heeft 130 monstertjes en een uitgebreide wereld om te verkennen.

Micromon iPhone iPad beste Pokémon gameUitgever Nintendo en ontwikkelaar Gamefreak wilden er niets van weten: Pokémon op de iPhone en iPad. Hoe kansrijk het concept is, blijkt nu wel als je een blik op de App Store wilt. De eind vorige week uitgekomen game Micromon is de best verkochte app van het moment. Onverdiend is dat succes niet: voor 89 cent haal je de beste Pokémon-ervaring op de iPhone en iPad in huis.

De opzet van Micromon lijkt in alles op Pokémon. Als jongen met een petje of meisje loop je rond in een pixelige wereld die je van boven bekijkt, waarbij je struint door bossen, dorpjes en grotten. Je gaat er op zoek naar meer dan 130 verschillende monstertjes die je niet alleen kan bevechten, maar ook kan vangen. Waarna ze voor jou vechten en je op jacht kan naar de volgende monsters. Je hebt al snel het persoonlijke doel de beste monstertrainer ter wereld te worden. Dat zal niemand verbazen.

Micromon klap uitdelen

Micromon klap incasseren Pokémon gevecht

Maar een term als ‘Gotta catch ’em all‘ vind je niet in het spel, en een monstertje dat sprekend op Pikachu lijkt evenmin. Micromon probeert Pokémon niet cheesy te imiteren door bijvoorbeeld hetzelfde lettertype voor het logo te gebruiken. Of dezelfde grove pixels: in plaats daarvan heeft Micromon vloeiende animaties, wat plompe poppetjes en een enorm kleurrijke wereld. Het probeert wél duidelijk de beste Pokémon voor iOS te zijn.

Micromon pokémon healen iPhone iPadZodoende mag je vrij rondlopen in een wereld, waarin je je personage bestuurt met een virtuele stick links en actieknop rechts, waarmee je praat, deuren opent en andere acties uitvoert. De gevechten hebben eveneens een opzet die onmiskenbaar Pokémon ademt. Links in beeld prijkt jouw monstertje dat het opneemt tegen de tegenstander rechtsboven. Je valt beurtelings aan met de knoppen links onderin. Als je in levensgevaar komt, kan je een elixir gebruiken waar je jezelf aan kan helpen door in-app aankopen voor te doen, maar minstens zo belangrijk is het om je juiste monsters op het goede moment in te zetten. Als je een vuurmonstertje tegenover je hebt, is dat het uitgelezen moment je waterrat naar voren te schuiven. Hoe verder je beestjes getraind zijn, hoe meer aanvallen ze hebben.

Micromon door wereld lopen iOSMicromon hanteert in-app aankopen, met name voor het kopen van chips waarmee je andere monsters kan vangen. Timers die je voortdurend in de weg zitten om verder te spelen, ontbreken gelukkig. Het betekent dat je Micromon daadwerkelijk door kan blijven spelen als je genoeg monstertjes hebt met genoeg kracht. En dat betekent ook dat het spannende van de originele Pokémon-gevechten ook hier overeind blijft. Zijn je monstertjes sterk genoeg en kan je de tegenstander genoeg verzwakken om hem zelf te vangen? Het Pokémon-principe is ook in deze afwijkende gedaante voor de iPhone en iPad erg verslavend.

Pluspunten

  • Beste Pokémon voor iPhone en iPad
  • Ouderwets verslavend
  • Geen timers...

Minpunten

  • ... maar wel in-app aankopen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 17:50
Categorie Games
Onderwerp pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.