Reacties voor: Office for Mac 2011 kan binnenkort met iOS synchroniseren

Volgende week brengt Microsoft Service Pack 1 voor Office for Mac 2011 uit, waarmee het mogelijk wordt om agenda's, contacten, notities en taken rechtstreeks met je iPhone, iPod touch of iPad te synchroniseren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Ik ben het niet eens met de bovenstaande conclusie: “De … die Apple’s Sync Services ondersteunen. Dat is goed nieuws voor bezitters van iPhones, iPod touches en iPads, die deze technologie ondersteunen.”

    Immers voorbij gegaan wordt aan het feit dat Apple Sync services vanaf 5 mei a.s niet meer ondersteund wordt door MobileMe en dat new MobileMe dus niet meer compatibel is met Outlook.

    Je mag dus stellen dat Microsoft enerzijds achter de feiten aanloopt en anderzijds nog maar kort op de hoogte geweest kan zijn van de beslissing van Apple om met new MobileMe over te gaan op het CalDAV protocol

    Zie voor meer info:

    http://blog.officeformac.com/coming-soon-office-for-mac-2011-sp1/

    http://support.apple.com/kb/HT4037

  2. Maar wat is hier nu de meerwaarde van tegenover het instellen van ActiveSync van je Gmail of Hotmail op je iPhone zelf?

  3. Het hele idee achter de Mac en Iphone is voor mij om te werken ZONDER microsoft. En het werkt erg goed. Ik gebruik mijn Imac zakelijk en ik heb met MobileMe en mijn Iphone alles en overal bij de hand. Mijn “numbers” verslagen zet ik voor de boekhouder om naar Excell formaat, klaar. Ik ben geen MS hater, maar kijk eens wat je voor het pakket kwijt bent.

  4. God en klein Pierke kan synchroniseren met de MobileMe CalDAV. Goedkope apps voor de iPhone zoals 2Do, Week Calendar, enz… kunnen probleemloos syncen met de nieuwe MobileMe kalender.

    Maar, Outlook 2011 SP1 gaat dat dus niet kunnen omdat er een “missing link” is. Wat de ontwikkelaars van het peperdure Office 2011 for Mac niet lukt, lukt de ontwikkelaars van goedkope iPhone apps blijkbaar wel.

  5. Bon, geen probleem. Ik doe het nu toch ook al met een exchange mailbox en werk niet met outlook, maar met Entourage.

  6. @mhoutman: Dat gaat alleen om de MobileMe ondersteuning in Outlook for Mac zodat je alleen nog maar Outlook hoeft te gebruiken voor mail, agenda, etc. De sync services waar hier over wordt gesproken gaat over de lokale data die in Outlook staat syncen met een mobiel apparaat. Er zijn namelijk nog altijd mensen die geen Exchange, MobileMe, Google/Yahoo aka cloud services spul hebben en alles gewoon lokaal hebben staan. Als je dan een iPhone o.i.d. hebt dan had je tot voor kort alleen de mogelijkheid om met Mail, iCal en Adresboek te synchroniseren. De Outlook gebruikers hadden dus pech. Met SP1 wordt dat nu aangepakt zodat deze mensen alleen nog maar Outlook hoeven te gebruiken en daar direct hun iPhone mee kunnen syncen. Hebben ze al hun spul in 1 app ipv in diverse apps staan wat het weer wat overzichtelijker maakt.

    MobileMe en Exchange zijn overigens dingen die je direct op de iPhone kunt doen dus daar hoef je echt niet nog eens met Outlook te gaan lopen syncen.

    Of het echt een late reactie is van Microsoft valt te bezien. Ze zijn niet sterk in communiceren naar de klanten dus de kans is aanzienlijk dat ze verzuimd hebben om te waarschuwen en dat nu recht willen trekken. Ook kan het zijn dat men dit punt voorheen over het hoofd heeft gezien (en Microsoft het dus wel gecommuniceerd heeft).

  7. @ppl: correct: dit staat dan ook in de blogpost van Microsoft 🙂

    “So what does this mean? If you sync your iPhone or iPad calendars with Sync Services (ie via iTunes over a cable), your mobile device calendars WILL be synced with Outlook 2011 SP1.”

  8. Om maar niet te vergeten dat Outlook niet standaard in de Home & Student-edition van het Office pakket zit.

    Om Outlook te hebben moet je het veel duurder Thuis gebruik en zelfstandigen pakket aankopen …

  9. Sjonge ik moet straks dus nog steeds iCal openen om mijn Agenda’s met de wolk te kunnen blijven synchroniseren . Useless. Gelukkig kost het Outlook voor Mac ook bijna niks .

  10. fijn… sinds gisteren de prof versie op mijn mac.. maar kon sync niet vinden…

  11. Dit is zo ontzettend MSoft
    Iedereen dacht zonder deze opties zal Outlook nooit breed geaccepteerd worden. Vervolgens hebben we IMAP, CalDav, gratis cloudoplossingen, dus denkt de zakelijke markt “Laat maar…”
    En dan komen ze er alsnog mee.
    Dream on guys.

  12. Origineel geplaatst door William
    Om maar niet te vergeten dat Outlook niet standaard in de Home & Student-edition van het Office pakket zit.Om Outlook te hebben moet je het veel duurder Thuis gebruik en zelfstandigen pakket aankopen …

    Bij Academic Download zit Outlook er wél in hoor….

  13. Ik gebruik mijn Exchange agenda en de synchroniseert met mijn Windows laptop van het werk.
    Mijn contacten email en agenda komen worden gewoon live gesynced (elke 15 minuten dan).

    Gaat dat nu veranderen of?

    Ical gebruik ik niet en op mijn Mac open ik gewoon de we mail voor het werk

  14. Kan Outlook SP1 straks eindelijk overweg met Exchange 2003 zoals Entourage dat kan of slechts met Exchange 2007?

  15. @rufus ja leuk, maar zonder Exchange server is het behelpen. Voor syncen met de wolk heb je dan toch weer iCal nodig. De wolk van google is best goed. Je kan de agenda delen met anderen, heel handig.

  16. Service Pack is nu te downloaden via de site van Microsoft. Zo maar eens proberen om MobileMe te Syncen..;-)

  17. Met SP1 lukt het helaas nog steeds niet om te synchroniseren met Exchange 2003.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.