NU.nl

NU.nl voor iOS laat je nu grootte artikeltekst aanpassen

De NU.nl app laat je voortaan zelf de lettergrootte aanpassen in de app. Daarnaast zit er een nieuw katern in, voor mensen dei wat lichtvoetiger berichten willen doorbladeren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NU.nlHet is in de NU.nl-app voor iOS vanaf nu mogelijk om de grootte van het lettertype aan te passen. Daarmee verhelpt NU.nl een probleem waar veel gebruikers last van hadden. Toen de app eerder dit jaar zijn redesign introduceerde, werd er al snel geklaagd over de (te) kleine letters op een witte achtergrond. Ook is er een nieuw katern toegevoegd: Lifestyle.


NU.nl lettergrootteHet was in eerdere updates van NU.nl wel mogelijk om de artikeltekst te wijzigen, maar hiervoor moest je de lettergrootte voor heel iOS aanpassen (via de toegankelijkheidsoptie Dynamische tekstgrootte). Niet handig als je alleen last hebt van de kleine letters in NU.nl, maar andere apps ongemoeid wilt laten. Daarbij werkte deze optie ook vaak niet goed. Met de update heeft de NU-app daarom een systeemonafhankelijke optie gekregen.

Verder introduceert Sanoma een nieuw katern ‘Lifestyle’ in de NU.nl app. Deze bundelt al het lifestylenieuws op dezelfde manier als nu al met Sport, Tech of Entertainment gebeurt. Het bevat nieuwtjes over Gezondheid, Werk en PrivΓ©.

Binnenkort ook NU.nl op Apple Watch

NU.nl kreeg in maart 2015 een compleet nieuw uiterlijk, met onder andere een widget voor het Berichtencentrum en iOS 8-deelopties. In een latere update werd het katernoverzicht binnen de app uitgebreid. Ondertussen werkt NU.nl ook aan een app voor de Apple Watch, waarvan wij de eerste screenshots hadden. Deze zit in de eerstvolgende update, meldt NU.nl.

Een oudere versie van NU’s Apple Watch-app staat in ons artikel ‘Dit zijn de eerste Apple Watch-apps in Nederland‘.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2015, 18:14
Categorie Apps
Onderwerp nu.nl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.