Reacties voor: Notion notitie-app nu gratis voor persoonlijk gebruik

De makers van de notitie-app Notion hebben aangekondigd dat je voor persoonlijk gebruik nu een oneindig aantal notities kunt maken. Daarmee wordt het een interessant alternatief voor de Notities-app van Apple.

Reacties: 9 reacties

  1. Hoe verhoudt Notion zich kwalitatief ten opzichte Evernote afgezien v.d. prijs ?

  2. Wij gebruiken Notion al lange tijd op het werk (waardoor ik er voor persoonlijk gebruik ook alles uit kon halen).
    Werkt wel lekker en idd erg uitgebreid!
    Vooral als je al gewend bent om met MarkDown style te typen, dan gaat alle opmaak automatisch 👌

  3. Klinkt mooi maar ben ik echt nog een van de weinige die Evernote gebruikt? Ik heb zelfs de scanner van Evernote en ik ben er nog elke dag blij mee.

  4. Notion heeft geen Mac app die gratis synchroniseert of wel?

    Ik gebruik Bear en vind die véé fijner dan Apple Notes, maar gebruik het te weinig om die €15 per jaar te rechtvaardigen, voor mijn gevoel. Wellicht als iOS 14 met Default App Configuration komt, dat ik Bear als standaard instel en het dan wél aanschaf.

    Voor nu maar met Notes verder, want die heeft cross-device synchronisatie 🙂

  5. Origineel geplaatst door Fred
    Klinkt mooi maar ben ik echt nog een van de weinige die Evernote gebruikt? Ik heb zelfs de scanner van Evernote en ik ben er nog elke dag blij mee.

    Ben dezelfde mening toegedaan

  6. @sander: De gratis variant syncte al je devices altijd al!

  7. Origineel geplaatst door sander
    Notion heeft geen Mac app die gratis synchroniseert of wel?

    Ja hoor!
    Mac app, iOS app en via web-interface te gebruiken

  8. 1) Er bestaat ook een muziek-app die Notion heet.

    2) Ik zou niet zeggen, dat Evernote voor grote bedrijven is. Ik ben in enkele jaren “eekhoorntje spelen” aan het maximale aantal notities (niet een maximale omvang) gekomen. Ben toen gestopt, alles overzetten naar OneNote beviel niet.
    Heb sinds kort weer Evernote Premium, maar wil eerst mijn oude notities naar een eigen cloud verplaatsen, en dan met bijvoorbeeld Joplin raadplegen.

    3) Volgens mij (indruk, zelfs geen mening) zijn er minstens twee “soorten” notitie-apps. Enerzijds om dingen te bewaren en terug te zien, anderzijds om dingen die gedaan moeten worden te onthouden en te ordenen. Dergelijke apps hebben dan alarms en wellicht een mate van project-planning (en zijn dan prijzig). Net wat je wilt… 🙂

  9. Snap niet waarom jullie je altijd zo negatief uitlaten over Evernote. Jullie geven Evernote gebruikers het gevoel dat ze zich moeten schamen dat ze het gebruiken.

    Inderdaad was de oprichter van Evernote een charismatische kerel, maar misschien niet zo goed als CEO. Een bedrijf moet ook geld verdienen om te groeien / te innoveren.

    Er zijn wereldwijd nog vele tevreden gebruikers van Evernote. Niet alleen voor grote bedrijven. Je hebt gewoon een gratis variant dat voor veel mensen prima geschikt is. Voor €6,99 p/mnd heb je een Premium lidmaatschap met uitgebreidere opslag en functionaliteiten. Voor (grotere) bedrijven teams (minimaal 2 pers.) heb je idd. ook nog Evernote Business voor €13,99 per gebruiker p/mnd.

    Evernote past naast Omnifocus (ja ook betaald) perfect in mijn GTD workflow en is mijn 2e geheugen. Puur uit nieuwsgierigheid heb ik al diverse alternatieven (naast Evernote) uitgeprobeerd zoals: Notes, Bear, Think etc. Allen prima apps, maar geen biedt in mijn ogen hetgeen wat Evernote biedt.

    Ik betaal graag voor een app. die mij zakelijk en privé ontlast. Evernote is mijn 2e geheugen waar ik op aan kan. Dat is mij veel waard. Daarnaast heb ik meer vertrouwen in het privacy beleid van een betaalde dienst dan in een gratis dienst.

    Evernote geeft altijd 1 mnd gratis proefperiode en heeft regelmatig interessante kortingacties zoals nu 40% korting op eerste jaar Premium of Business. Voor studenten zelfs 50%. Kortom qua prijs kan je best slimme deals maken als je met het gratis account niet wegkomt.

    Het zou jullie redactie sieren om objectief een review te schrijven zonder je negatief uit te laten over een concurrerende app, product of dienst. Daarmee zet je namelijk ook tevreden gebruikers negatief neer.

    Misschien is het een idee om Evernote na al die jaren nog eens objectief onder loop te nemen.

    Ps. Ik heb Notion uit interesse ook gedownload en gaan testen. Wat me gelijk opviel in de privacy voorwaarden dat ze data (waaronder locatie) delen met Amazone. Eerlijk gezegd ben ik dan gelijk op mijn hoede. Want zoals bekend is, neemt Amazone privacy niet al te nauw. Voor een ander hoeft dit uiteraard geen probleem te zijn, maar vind het wel belangrijk om te melden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.