Reacties voor: Zeldzame iPhone-prototypes onthuld in rechtszaak

In de rechtszaak tussen Apple en Samsung zijn interessante designstudies van iPhones en iPads naar buiten gekomen. Apple zou hebben gedacht over een iPad met kickstand en een iPhone met achtkantige behuizing.
Lees het complete artikel → Zeldzame iPhone-prototypes onthuld in rechtszaak

Reacties: 23 reacties

  1. Zo zie je maar dat die studies niet voor niets zijn. Stel je voor dat Apple al deze modellen op de markt gebracht had, zoals de concurrent doet. Dan hadden ze hun huidige status allang verloren, lijkt me.

  2. @Frankie: Klopt Apple onderzoekt voordat het op de markt brengt en de rest van de markt onderzoekt door het op de markt te brengen. Ik ben het dan meer eens met Apple’s methode.
    Wel intressant om te zien trouwens. Het bovenste plaatje vind ik nog best een mooi design eerlijk gezegd 😛

    @Sam: Nee uiteraard niet. Wat echter wel zo is is dat je bij andere fabrikanten vaak én een toestel met breed scherm ziet én verschillende designs etc.
    Bij Apple heb je 1 product, dat is moeilijk te ontkennen, bij andere aanbieders heb je meestal een stuk of 20. Dan vind ik de methode van goed researchen beter dan 20 modellen op de markt gooien en hopen dat er een goede bij zit..

  3. Deze design’s zijn igg te lelijk voor een apple design. Zoiets zou nooit uitgebracht worden!

  4. @Dennis: Interessant – je hebt alle proefmodellen van alle andere fabrikanten mogen zien? Of je weet 100% zeker dat ze niet bestaan?
    Zou ik zeker ‘s een artikel over schrijven als ik jou was.

  5. Grappig om al deze prototypes te zien.
    Waar blijven de prototypes van samsung ;-)?

  6. Origineel geplaatst door Dennis
    Bij Apple heb je 1 product, dat is moeilijk te ontkennen, bij andere aanbieders heb je meestal een stuk of 20. Dan vind ik de methode van goed researchen beter dan 20 modellen op de markt gooien en hopen dat er een goede bij zit..

    Dit heeft niets te maken met het ontwerp process, maar gewoon met een bedrijfs strategie. Of dacht je nu serieus dat de ontwerpers bij Samsung zo onzeker zijn dat ze meerdere telefoons uit de grond stampen ‘omdat er dan vast eentje goed zal zijn’ ?

    Ontwerpen is nu eenmaal iteratief process, dus of je nu Senseo koffieapperaten maakt, of high-end telefoon toestellen, iedere fabrikant maakt -tig prototypes voordat ze de markt betreden.

  7. Toch mooi om te zien dat Apple wel nadenkt over het ontwerp en dat als heel erg belangrijk ziet. De eenvoud wint het altijd.

  8. De eerste is precies de lumia 800…

  9. @Frankdj: Ik denk dat Samsung inderdaad zo werkt. Natuurlijk zal ook zij wel eens een totale flop *niet* op de markt brengen. Maar ik denk serieus dat zij veel eerder een product acceptabel genoeg vinden om op de markt te brengen. Ik heb nl heel wat zgn Samsung-flops voorbij zien komen. Maar goed, dat is een typische “dozenschuivers”-houding.

  10. mijn god wat zijn die lelijk, kom op blijf lekker rond enzo, niet van die hoeken ieuw!

  11. Origineel geplaatst door lalala
    mijn god wat zijn die lelijk, kom op blijf lekker rond enzo, niet van die hoeken ieuw!

    Zo denkt mijn vrouw ook over mij, hopelijk. (grapje)

  12. @Joris: Elke Samsung toestel is gewoon een prototype 🙂

  13. Waarom laten jullie niet de iPhone prototypes zien waar nog dood leuk “Sony” op staat? Blijkbaar is het design van de iPhone 4 gekopieerd van een nooit uitgebrachte Sony telefoon – Bron

  14. @PeterT : heb je misschien een link naar een foto van die prototypes?

  15. Niet allen oude Apple designs hoor, zie Tweakers.net voor de Samsung designs.

  16. @Frankdj: Ik denk dat Dennis wel degelijk een punt heeft: Apple lijkt veel terughoudender dan zijn concollegas, vele anderen komen soms met hele vage ontwerpen op de markt waar toch bijna iedereen wel van snapt dat het geen hoogvliegers gaan worden. (vooraf al bekend dat het geen top 10 product gaat worden) terwijl Apple met al zijn producten uiteindelijk wel in die categorie weet te komen.

    Natuurlijk kan het strategie zijn, om ook de niche markt mee te pakken. Maar het helpt Apple wel, door dit niet te doen, om zijn design status hoog te houden.

    Neemt niet weg dat ik best benieuwd zou zijn wat er zou gebeuren als Apple af en toe ook de meer gewaagde ontwerpen uit zou brengen, onder een andere naam ofzo… (nu niet gaan roepen dat ze dit al jaren onder de naam Samsung doen, want dat zou strategisch een meesterzet zijn gebleken…).

  17. @thijss: In zijn post staat een link naar de bron van zijn bewering, een artikel van engadget. In dat artikel staat een link naar de foto’s. Deze geloof ik (iig op afbeelding 10 zie je Sony staan)

  18. Lelijk dat voetje op die iPad!!!!

  19. @PeterT:

    “It’s important to note here that this design is not based on any actual Sony product but a mere result of Apple designers putting themselves in the shoes of Sony’s designers and making something Sony’s designers would. Sony themselves never made a product that looked like this.”

    Bron

  20. Oke, lache om te zien. Toch wel blij met t design van nu 😛

  21. … sorry, ik ben erg apple minded..
    maar ik zie hier alleen maar plaatjes van nokia en sony ericson..
    zit ik er nu naast of niet?

  22. @Abs: had Apple misschien plannen om een telefoon voor Sony te maken? En vandaar het prototype met Sony op… 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.