Apple verdient twee keer zoveel aan iPhone als aan iPad

Apple heeft een marge van 49 tot 58 procent op de iPhone en slechts 23 tot 32 procent op de iPad.

iphone ipadDe rechtszaak tussen Apple en Samsung is in volle gang en dat levert interessante ontdekkingen op. Zoals het feit dat Apple ooit een iPad met ingebouwde kickstand wilde maken. Financieel valt er ook genoeg te ontdekken, zoals het feit dat Apple 49 tot 58 procent marge maakt op de iPhone-verkoop in de VS. Bij de iPad wordt maar een marge van 23 tot 32 procent gehaald, dus slechts de helft. Beide apparaten liggen voor prijzen tussen de $499 en $849 in de winkel, maar zijn met langlopend mobiel abonnement uiteraard ook goedkoper te krijgen. Het gaat om de periode tussen april 2010 en maart 2012, dus vrijwel de hele periode dat de iPad op de markt is.

De rechtszaak begint aanstaande maandag in de districtsrechtbank in Noord-Californië. De informatie werd onthuld door een Apple-expert die als getuige was gevraagd om een verklaring af te geven.

Apple heeft zelf geen commentaar gegeven op de verklaring. Wel moesten ze informatie vrijgeven die ze liever binnenshuis hadden gehouden, bijvoorbeeld dat er in de periode van oktober 2010 tot maart 2012 meer dan 13 miljard omzet is gemaakt op de iPad. Dat de iPhone veel meer geld oplevert voor Apple wisten we al. Tussen april 2010 en maart 2012 leverde de smartphone 33 miljard aan omzet op. Kijk je naar deze getallen, dan is de schadevergoeding van 2,5 miljard dollar die Apple in de zaak eist, niet eens zo hoog. Mocht de rechtbank beslissen dat Samsung patenten van Apple heeft overtreden, dan gaat het om een bedrag dat Samsung wel kan ophoesten. Het bedrijf maakte eerder vandaag kwartaalcijfers bekend en daaruit blijkt dat een winst van 5,9 miljard dollar werd gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 10:54
Categorie Apple
Onderwerpen financieel, ipad, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.