Google Handwrite laat je zoeken met handgeschreven tekst op iPhone en iPad

Google Handwrite is een nieuwe manier om teksten in te voeren in Google Search. Met een handgeschreven tekst kun je snel zoeken, bijvoorbeeld tijdens het wandelen.

google handwriteGoogle heeft een nieuwe betafunctie ingevoerd op de iPhone, iPad en andere mobiele apparaten. Door met je vinger een tekst te tekenen kun je zoeken op internet. De functie is vooral handig op de iPad, waar je voldoende ruimte hebt om een woord te schrijven. Google Handwrite werkt alleen wanneer je duidelijk leesbare letters schrijft. Tijdens het schrijven mag je niet op andere plekken het scherm aanraken.

Handwrite denkt anders dat de punten en streepjes die dit oplevert onderdeel zijn van de zoekopdracht. Helaas is Google Handwrite nog niet voor iedereen beschikbaar; het wordt geleidelijk uitgerold naar alle gebruikers. Zoals het filmpje hieronder laat zien werkt het zelfs bij Aziatische talen. Om Handwrite te gebruiken ga je naar www.google.com op je smartphone. Klik daarna op Settings/Instellingen onderaan de pagina en schakel Handwrite in. Rechtsonder op de pagina zie je nu een handgeschreven g-icoontje waarmee je kunt aangeven dat er een handgeschreven tekst volgt. De functie is meteen beschikbaar in 27 talen. De functie lijkt vooral handig in situaties waarbij typen op het toetsenbord niet nauwkeurig genoeg gaat lukken, zoals tijdens het wandelen op een loopband.

Meer informatie is te vinden op g.co/handwrite.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 9:36
Categorie iOS
Onderwerpen google, handschrift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.