Zeldzame iPhone-prototypes onthuld in rechtszaak

In de rechtszaak tussen Apple en Samsung zijn interessante designstudies van iPhones en iPads naar buiten gekomen. Apple zou hebben gedacht over een iPad met kickstand en een iPhone met achtkantige behuizing.

iphone-prototype-hoekigRechtszaken leveren soms interessante onthullingen op, die de bedrijven niet op eigen initiatief naar buiten hadden gebracht. In de rechtsaak tussen Apple en Samsung zijn nu vroege prototypes van de iPhone en iPad verschenen. Een aantal daarvan lijken op de mock-ups die ooit zijn verschenen.

Apple houdt dergelijke foto’s liever binnenskamers, maar als onderdeel van een rechtszitting die op 30 juli plaatsvindt tegen Samsung, moesten ze toch naar buiten worden gebracht. Beide bedrijven vroegen eerder om geheimhouding van bepaalde informatie, maar rechter Lucy Koh eiste dat alles in de openbaarheid zou plaatsvinden. Bij de iPad dacht Apple onder andere na over een ingebouwd voetje (kickstand) en de iPhone had wel eens een vreemde 8-kantige behuizing kunnen krijgen, zoals op de foto hiernaast te zien is.

Het gaat bij deze foto’s om designstudies, modellen die het duidelijk niet gehaald hebben tot een commercieel product. Ook opvallend is dat de aluminium behuizing van sommige iPad-designs de tekst iPod bevat. Dat lijkt erop te wijzen dat Apple ooit overwoog om de iPad onderdeel te maken van de iPod-productlijn. Apple dacht eerder ook al na over een extra lang iPhone-scherm en een iPhone die wel wat doet denken aan de inmiddels niet meer verkrijgbare iPod mini. The Verge heeft een uitgebreide galerie waarbij de toestellen ook aan de bovenkant en zijkant bekeken kunnen worden.

Dit model doet denken aan de iPod mini:
iphone-prototype-rechthoekig

Een aparte manier om de hoeken af te ronden:
iphone-hoekig

Links is de extra lange iPhone met codenaam N90 te zien:
iphone-prototypes-1

Apple overwoog een iPad met voetje:
ipad-prototypes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 10:38
Categorie Apple
Onderwerpen mock-up, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.