Steel HR horloge met iPhone-app

[IFA 2016] Nokia onthult stijlvol Withings-fitnesshorloge

Het nieuwe fitnesshorloge Withings Steel HR ziet eruit als een normaal horloge, maar kan meer dan alleen de tijd weergeven. Dankzij een klein scherm op de wijzerplaat kan je naast je hartslag ook iPhone-notificaties zien.
Thijs van Nieuwenhuizen - · Laatst bijgewerkt:

Steel HR horloge met iPhone-app

Nokia nam eerder dit jaar het bedrijf Withings over en nu is het tijd voor het eerste product onder de Nokia-vlag: het fitnesshorloge Steel HR. Dit analoge horloge ziet op het eerste gezicht niet uit als een fitnesstracker, maar als een normaal horloge.

Notificaties op de wijzerplaat
Withings staat erom bekend om hun fitnesshorloges zo veel mogelijk het uiterlijk te geven van een normaal horloge. De Steel HR heeft daarom gewone wijzer, waardoor de tijd altijd zichtbaar is. Daarnaast is er een digitaal schermpje aanwezig waarop je het aantal stappen, je hartslag, de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand en inkomende iPhone-notificaties van mail en sms zichtbaar kunt maken.

Withings Steel HR

Via een knop aan de zijkant kan je van weergave wisselen. Wil je meer weten over je hartslag na een uur hardlopen, dan kan je gebruik maken van de Health Mate-app voor iOS. Daarin zijn uitgebreide statistieken te zien zoals cijfers en grafieken. Het ronde metertje onder het scherm houdt bij op hoeveel procent je zit voor het behalen van je vooraf ingestelde doelstellingen, zoals 5 km wandelen op een dag.

Withings Steel HR horloge met iPhone

Steel HR: net geen smartwatch

De Steel HR biedt meer functies dan zijn voorgangers zoals de Activité en de Activité Pop. Door al deze functies lijkt het horloge meer de kant op te gaan van smartwatches dan die van een fitness-horloge. Er zit alleen nog geen GPS in en het is ook niet mogelijk om de muziek van je iPhone te bedienen op de horloge. Withings belooft dat de batterij van de Steel HR tot 25 dagen meegaat en je ermee kan duiken tot 50 meter onder water. Dergelijke smartwatches die geen volledig touchscreen hebben zullen steeds populairder worden, verwachten analisten.

De Steel HR is verkrijgbaar vanaf 1 oktober en komt in het zwart en wit met twee formaten: 36 mm en 40 mm. De prijzen in de Verenigde Staten zijn 179,95 en 199,95 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2016, 14:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitness, fitnesstracker, horloge, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.