Reacties voor: Nokia N97: Nokia’s eerste topmodel met touchscreen

Nokia heeft weer eens een iPhone-killer uitgebracht: deze keer de Nokia N97, het eerste high-end toestel in de N-series met touchscreen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Geen wifi? Da’s raar! Zeker voor een zakelijk toestel/zaklaptop…

  2. Ik las ergens anders dat die wel wifi had

  3. Da’s dan 550 zonder btw

  4. Hoewel je er eigenlijk nog niks over kan zeggen ziet het er weer uit als een enigszins halfbakken poging, waarom heeft het toetsenbord zo’n navigatieknop als je gewoon een touchscreen hebt? Ik vermoed dan omdat hij gewoon draait op een opgeleukte versie van symbian en dat lijkt mij nooit de juiste manier om een echt goede telefoon te maken.

  5. Origineel geplaatst door W.D
    Geen wifi? Da’s raar! Zeker voor een zakelijk toestel/zaklaptop…

    Dit is een telefoon die in de markt wordt gezet als consumenten telefoon.

    Overigens suggereert http://www.nokia.com/A4136001?newsid=1274500 dat er wel WLAN aan boord is.

  6. De telefoon ziet er prachtig uit! Props voor Nokia!

  7. Tjah,

    Hier met een filmpje…
    http://tweakers.net/nieuws/57087/nokia-introduceert-n97-met-touchscreen.html

    Het kan mij niet echt bekoren. Helemaal de manier van presenteren”druk, druk, druk”.
    En dat wil je niet zijn, want druk,druk,druk kan symbian niet echt makkelijk vertalen naar productiviteit.

  8. Wat heeft dit met de iPhone te maken?

  9. Zie Engadget voor side by side shot met de iPhone.

  10. Vergeten we de N800 en N810 dan niet ? Goed je kon er niet mee bellen maar deze had wel een touchscreen en ik heb er tot de komst van de iphone ook zeer prettig mee gewerkt! Het belangrijkste was bij de N810 de schermresolutie en de grafische kwaliteit. Ik betwijfel ook of deze nieuwe Nokia een echte aanvulling is… ik hou het voorlopig bij de iphone.

  11. Nu weet ik dat er volgens de redactie niets beters is dan de iPhone, en dat alles wat dat niet is automatisch wel “wat minder” zal zijn. Begrijp me niet verkeerd ik ben zeer blij met mijn eigen iPhone maar een beetje zorgvulige berichtgeving zou jullie niet misstaan.

    Ten eerste “Tegelijk is er ook niet veel verschil met de Nokia N96, die ook uitschuifbaar was, maar in een andere richting.” Klopt weliswaar qua interne specificaties, maar dit toestel (net als de iPhone) is gericht op betere interactie. Met een QWERTY toetsenbord en touchscreen. (waarvan het nog maar afwachten is of resistive wel zoveel slechter gaat – dat weet je gewoon nog niet. Wie zegt dat ze die technologie niet verder hebben ontwikkeld?)

    En hij heeft wel degelijk Wifi, alleen noemen ze dat in het persbericht WLAN.

    Dus ga zo door, maar dan nét iets minder gekleurd!

  12. De telefoon komt wél met Wi-Fi! Verder lijkt hij verdraait veel op de Xperia, alleen met een wat mooier scherm. 32GB is toch wel schitterend, het is alleen jammer van de interface. het loopt niet zo soepel als de iphone, en onderaan het scherm zie je gewoon hetzelfde als wat er op een normaal nokia toestel zit, het zijn dus soort van 2 knoppen, maar omdat het wel het scherm is, zijn het geen knoppen(options en search)

  13. Check de datasheet!

    http://tinyurl.com/5ma7tu

    MET wifi b/g dus…

  14. @Philip – Dit heeft er mee te maken dat we willen weten of we nog steeds de mooiste en beste smartphone hebben. Antwoord: Ja 😉

  15. Het leuke is dat de zakelijke mensen om mij heen allemaal Zo’n soort telefoon hebben, een halve baksteen dus en bluffen met alle opties die er op zitten, en meestal uiteindelijk niks van de moeilijke instelbare menu’s begrijpen. Zeggen ze tegen mij dat ik een leuk speledingetje hebt ! Laat ik ze effe alleen met me iPhone, zijn ze uiteindelijk verkocht aan het bedieningsgemak en vreselijk makkelijke touchbediening & topaplicaties. Geloof me heb met alles gewerkt/ gemaild & gebeld. IPHONE RULES !!!

  16. @Remi – We zijn geen blinde fanboy’s en -girls die alles wat niet van Apple is bij voorbaat niks vinden. We hebben in de loop van de tijd genoeg andere platformen gebruikt (en erover geschreven) om daar eerlijk naar te kunnen kijken. Maar zeg nou zelf: qua design is dit toch helemaal niet vernieuwend of bijzonder? En wat de touchscreen-technologie betreft: wat Nokia begin dit jaar in Barcelona liet zien was bedroevend slecht. Alles werkte nog op dezelfde manier, maar dan met aanraakmogelijkheid. Misschien hebben ze het in driekwart jaar spectaculair verbeterd, maar wat ik tot nu toe heb gezien en gelezen heeft alleen bij Nokia-fanboys tot een wow-effect geleid.

    Nokia heeft een behoudender publiek dan Apple, ik denk dat de N97 voor hen prima is.

    En: er zit Wi-Fi in, ik heb er inderdaad overheen gelezen omdat ze het WLAN noemen.

  17. Nou, bepaalde (interne!) eigenschappen van deze telefoon wil ik ook wel in de iPhone terugzien hoor. 32Gb, 5MP, heerlijk!

    Maar verder. Mja, ik zou het een mooie telefoon vinden, als ik niet had geweten dat er zoiets als een iPhone bestond.

  18. Ik heb een Nokia N96 en een Iphone. Iphone gebruik ik in de trein en in de kroeg. Zakelijk kom ik toch echt liever met een Nokia aan, goede navigatie, snelle degelijke informatie via simpelere webpagina’s (die op de iphone niet werken), mail degelijk en waar je echt de blits mee maakt is met televisie haha. Ik zie op het plaatje en bij de specs inderdaad vooral een Nokia N96 met touchscreen en QWERTY toetsenbord.

  19. t.o.v. iPhone

    Voordeel: A-GPS, 32Gb en 5Mpx camara

    Nadeel: niet aanrakinggevoelig maar drukgvoelig
    en geen Api voor ontwikkelaars. Dat is de grootste kracht van de iPhone. Prachtig al die programma’s en niet duur.

  20. Ik zou ook willen dat iPhone’s voorkant wit was. Ziet echt heel mooi uit.
    En die geheugen is helemaal gaaf.

    Maar heeft toch nog teveel scherpe randjes om zich aan de iPhone kunnen meten.

  21. @ Frans: drukgevoelig heeft anders ook een heel groot voordeel tov aanraakgevoelig (of liever gezegd “geleidend” want zo werkt dat scherm van de iPhone). Probeer jij maar eens met iets anders dan je vinger je iPhone te bedienen…dat werkt dus niet omdat dat niet op dezelfde manier geleid als je vinger. Nou zijn er wel wat styli waarmee je het wel kan maar echt grandioos is het niet. Drukgevoelig is een kwestie van druk uitoefenen op het scherm, het maakt dus niets uit of je nou je vinger, een stylus, een balpen, handschoen, etc. gebruikt want werken doet het altijd.

    Ieder scherm heeft zijn eigenschappen (je mag hier ook voor- en nadelen lezen) waardoor het voor bepaalde situaties geschikt is en voor een ander aantal juist weer niet. Het een is dus niet per definitie beter dan het ander omdat het geheel van de situatie afhangt.

    @ Gonny: ik heb heel wat objectievere stukken van jullie gelezen. Dit artikel is echt veel te veel geschreven vanuit een mening van iemand die Nokia toestellen kennelijk prut vindt en de iPhone heel wat beter. Het stukje mbt de iPhone kloon is ook weer zoiets…waar slaat dat nou weer op? Vrij kinderachtig stuk vind ik. Idem voor de richting van het uitschuiven. Dat soort dingen zorgen er nou juist voor dat het artikel totaal niet meer objectief is. Had dan gewoon het persbericht overgenomen en dat in je eigen bewoordingen overgeschreven met een paar kleine bewerkingen. Er missen namelijk nog wel meer stukken informatie zoals het uit kunnen breiden van de 32 GB geheugen met MicroSD kaartjes van maximaal 16 GB (in totaal dus 48 GB welke 32 GB meer is dan de iPhone).

    Overigens ziet die N97 er in het zwart heel wat beter uit dan de witte versie die in dit artikel is te zien. Kijk zelf maar: http://www.flickr.com/photos/scobleizer/3076049451/ (staan meer plaatjes).

  22. Ik als iphone fan vind hem toch best wel mooi! Ik kan hem net kopen, zit net aan me iphone vast maar hoop dat iemand in mijn omgeving het wel doet zodat ik er even mee kan spelen 🙂 (kijken of die kan tippen aan de iphone)

  23. Qua design vind hem wel mooi! Als die net zo soepel gaat werken als in t filmpje vind ik hem wel aardig.

    Alleen de iPhone scoort toch wel met zijn eenvoud, zowel qua design als interface.

    Zoals Ilja zegt had ik ook de iphone in het wit willen hebben als de voorkant ook wit was. Maar met een volledig zwarte valt ook heeeeeeeeeeeel goed mee te leven 😉

    Voor mij toch: iPhone…. what else?

  24. @ppl – Daar heb je een punt maar probeer dan met je geleidende vinger maar een software synthesizer zoals noise.io uit. Dan merk je het verschil.
    Ik vind de iphone met de aanrakingsgevoeligheid zelfs een aanvulling in mijn midi/audio setup waar de synthesizers voornamelijk aandrukgevoelig zijn.
    Maar ik praat nu te veel als muziekproducer. O ja, bellen kan er ook mee.

  25. Nou het lijkt erop dat de touchscreen wel degelijk is kijk deze demo:

    http://www.youtube.com/watch?v=AD-elt8MN3I

    Dus, nog even afwachten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.