Nokia N97: Nokia’s eerste topmodel met touchscreen

Nokia heeft weer eens een iPhone-killer uitgebracht: deze keer de Nokia N97, het eerste high-end toestel in de N-series met touchscreen.

Nokia N97Het is een historische dag voor Nokia: voor het eerst hebben ze een N-series telefoon met touchscreen uitgebracht, de Nokia N97. In oktober was al bekend dat Nokia naast de 5800 XpressMedia op korte termijn nog een ander indrukwekkend toestel zou uitbrengen. Qua design lijkt het toestel van geen meter op de iPhone, dus van een kloon kan niet echt gesproken worden. De N97 lijkt meer op de T-Mobile G1 en zakelijke Windows Mobile-toestellen van HTC. Tegelijk is er ook niet veel verschil met de Nokia N96, die ook uitschuifbaar was, maar in een andere richting.


De interface lijkt op die van de 5800 XpressMedia, met aanpasbare desktop-widgets waarbij je nieuwe widgets kunt toevoegen via de Download-applicatie. Het toestel komt eerst in Europa en Azië uit voor een prijs van €550. Minpunten: geen Wi-Fi en een andere touchscreen-technologie dan de iPhone (geen capacitive maar resistive), zodat je ook een stylus kunt gebruiken maar met als nadeel dat het minder fraai werkt dan de vingerbewegingen op het iPhone-scherm. Verdere specs: 32GB geheugen, een 5 megapixel camera met Zeiss-lens en A-GPS met de nieuwe Nokia Maps 3.0. Nokia positioneert het apparaat als een desktop en laptop voor op zak.

Verkrijgbaar in de eerste helft van 2009.

De Nokia N97 werd gepresenteerd op Nokia World 08, dat vandaag en morgen plaatsvindt in Barcelona.

Via: persbericht Nokia N97

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2008, 13:39
Categorie iDevices
Onderwerpen alternatieven, nokia, touchscreen
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.