Reacties voor: Noki (Nuki): slim deurslot voor Europese deuren

Het slimme slot van Noki past op nagenoeg iedere Europese deur en vervangt de traditionele huissleutel door je iPhone.
Lees het complete artikel → Noki (Nuki): slim deurslot voor Europese deuren
Lars Paymans -

Reacties: 18 reacties

  1. Met de sleutel continue in slot achter de Noki kun je van buitenaf de deur dus niet meer meer open krijgen ….

  2. Wat een domme oplossing. Als je een sleutel in het slot steekt aan de kant van de Noki, is in bijna alle gevallen de deur vanaf de andere kant niet meer met een sleutel te openen, wat dan als de Noki zonder spanning zit of gewoon niet meer werkt? Sta je dan buitengesloten. Dan is de Invited Smartlock van Loxx een veel betere oplossing, maar wel veel duurder.

  3. Dus als ik het goed begrijp zit je huissleutel aan de buitenkant van de deur, afgedekt door een kunststof kastje…

    Dat lijkt me nou niet echt heel secure, of begrijp ik het dan niet helemaal.

  4. Sleutel op de deur laten zitten? Lijkt me niet echt veilig te noemen

  5. Dus als ik het goed begrijp zit je huissleutel aan de buitenkant van de deur, afgeschermd door een kunsstof kastjes…

    Lijkt me nou niet echt secure… of begrijp ik het dan niet helemaal.

  6. @John: wie zet zo een onding op zijn deur?

  7. De meeste (voor)deuren hebben geen klink aan de buitenzijde dus dan gaat dit nooit werken.

  8. Dus als je dat kastje er met een ferme tik afslaat, dan hoef je alleen de sleutel nog om te draaien? Wat een geweldig product zeg…

  9. Voortschrijdend inzicht… zou het zo kunnen zijn dat het kastje met de sleutel aan de binnenkant zit? Ti’s draadloos tenslotte, dus niet noodzakelijk om dat aan de buitenkant te plaatsen…

  10. @jw: Een slimme huiseigenaar monteert dit kastje dan ook aan de binnenkant.

  11. waarom niet in de cilinder wat inbouwen die het automatische opent. Mocht batterij op zijn (in de cilinder vervangen) dan kan je hem altijd nog via een sleutel openen. Dit onding ga je toch niet plaatsen.

  12. Inderdaad aan de binnenkant…
    Maar in hun voorbeeld zie ik ook geen “voordeur” van een huis. Misschien moet je denken van een bureau op slot doen.

  13. Het kastje zit inderdaad aan de binnenkant. Op de Kickstarter wordt ook de vraag gesteld of je dan nog wel een sleutel aan de buitenkant kunt gebruiken.

    Antwoord: dat kan alleen als je een cylinder met ’emergency function’ heb, dan schijn je dus wel een sleutel aan beide kanten te kunnen gebruiken. Geen idee of dat in Nederland gangbaar/verkrijgbaar is.

    Verder zijn er in nieuwe Nederlandse huizen vaak ook deuren waarbij je de deurklink omhoog moet trekken bij het op slot doen, dat gaat hier dus ook niet werken..

  14. Ideaal! Als een inbreker dus via het raam binnenkomt heeft hij meteen beschikking over een ideale vluchtroute, EN beschikking over ‘de’ sleutel, want…

    …met een beetje mazzel past de sleutel ook meteen op de berging of garage (zelfde cylinder, dat zie je vaak) dus kan hij daar snel en zonder schade te hoeven maken ook zijn slag slaan.

    Ik zie mezelf dit al melden bij mijn verzekering. “Alle gereedschap uit mijn schuur weg”. Kijken of ze genegen zijn tot uitkeren zonder braakschade…

  15. @Robert (ea): Zelfs met de sleutel en het kastje aan de binnenkant is dit in de meeste woningen niet veilig. Niet voor niets wordt ook altijd afgeraden een sleutel aan de binnenkant in het slot te laten zitten. Heel veel huizen hebben een ruitje in of naast de deur zitten. Ruitje intikken of uitsnijden, en het risico is verder net zo groot als wanneer het kastje (en de sleutel) buiten zou zitten.

    Dan wekt de Nemef oplossing waarover hier op iCulture eerder vandaag werd bericht al met al heel wat meer vertrouwen met zijn drie SKG sterren.
    Kost wat meer, maar biedt ook vele extra’s… (vingerafdrukscanner, draadloos oplaadbare accu, etc etc)

  16. @Benno King: nee zit aan de binnenzijde van je deur.

  17. Leg even aan je verzekeraar uit dat je bewust de sleutel in het slot had zitten als je de gestolen spullen komt melden.

    Ik ben benieuwd wat je vergoed krijgt

  18. Een vraag van mij wat nou als je iemand op bezoek wil kun je dat dan ook met de Apple watch of met je mobieltje

    Ps wat nou als de batterij op is van Noki hoe kom je dan binnen? Is er eens een open dag dat je hem kunt zien hoe hij werkt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.