Lily-Drone

Lily: deze drone met iOS-app gooi je zomaar in de lucht

Met Lily is het gemakkelijker dan ooit om jezelf te filmen terwijl je op pad bent. Door slim gebruik te maken van een GPS tracker en iOS-app volgt deze drone je altijd op de voet.

Lily-plus-tracker
Met een Lily-drone op zak hoef je je geen zorgen meer te maken over het in beeld brengen van jouw avonturen. Met behulp van een gps-tracker en je iPhone doet deze schattig ogende drone dat namelijk helemaal zelf.

Een filmpje maken met Lily gaat heel gemakkelijk: door de quadcopter in de lucht te gooien zoekt hij (of zij?) direct naar de bijgeleverde gps-tracker, die je met een bandje om je pols kunt doen. In deze waterdichte tracker zit ook een ingebouwde microfoon die audio opneemt tijdens het filmen.

Lily, een drone voor je iPhone

Als je locatie bepaald is kan er maximaal 20 minuten aan HD-video geschoten worden. De batterij is door het waterbestendige design niet te vervangen, dus zul je hem eerst op moeten laden voordat je verder kunt filmen. Verder heb je er geen omkijken meer naar. Lily volgt je vanuit de lucht en kan ook andere camerastandpunten innemen met simpele commando’s (follow, lead, fly, loop) vanuit de iOS-app.

Gps-tracker-lilyNaast video’s opnemen in 1080p met 60 frames per seconde, schiet Lily ook foto’s van 12 megapixels. Daarnaast is er een mogelijkheid om 120 frames per seconde slow motion shots te maken in 720p. Na afloop stop je de drone weer in je rugzak.

Shots verfijnen met je iPhone

In onderstaande demonstratievideo kun je zien hoe de lachende drone blijft functioneren, na in een rivier gesmeten te zijn. Ook iemand op een snowboard kan Lily met gemak bijhouden. Met de speciale iOS-app kun je naast het geven van commando’s ook live meekijken wat Lily op dat moment ziet. Deze livefeed heeft een lagere resolutie en is dan ook vooral bedoeld om te checken of je in beeld bent.

Als je een pre-order voor Lily plaatst op de officiële website ben je er 499 dollar aan kwijt. Deze prijs gaat omhoog naar 999 dollar als de drone verkrijgbaar is.

Met een drone rondvliegen, mag dat?

In Nederland is het momenteel toegestaan om drones te gebruiken voor recreatief en privégebruik, al zijn er wel een aantal regels aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld niet een drone boven een mensenmenigte of autoweg laten zweven. Ook zouden we Lily niet zo snel van een brug afgooien zoals je in onderstaande video ziet, voor het geval ze net iets te laat er aan denkt om haar propellers te activeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 13:35
Categorie Accessoires
Onderwerp drone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.