Noki

Noki: slim deurslot voor Europese deuren

Het slimme slot van Noki past op nagenoeg iedere Europese deur en vervangt de traditionele huissleutel door je iPhone.

NokiJe sleutels in dezelfde broekzak als je iPhone bewaren is een nachtmerrie van menig Apple-fan. Gelukkig maar dat sleutels dankzij het slimme deurslot Noki verleden tijd worden, omdat hij op nagenoeg ieder Europees slot past.

In tegenstelling tot sommige andere smart locks is de Noki speciaal gemaakt voor Europese deursloten, die gebruik maken van EU-cilinders. Je installeert het zwarte doosje over je bestaande slot, waar de sleutel op dat moment in zit. Met een app op je iPhone kun je vervolgens op ieder moment, vanaf iedere locatie, je deur ontgrendelen en weer op slot doen. Noki beweert dat het slot zonder professionele hulp binnen vijf minuten klaar moet zijn voor gebruik.

Tip: Eerder vandaag schreven we over Nemef ENTR, een Nederlands product dat nu al te koop is.

Het werkt via Bluetooth. Wil je daarnaast ook op afstand via internet je slot kunnen bedienen, dan heb je de speciale Noki Bridge nodig, die je thuis in het stopcontact kunt laten zitten. De Noki werkt met AA-batterijen, die driehonderd dagen mee moeten gaan. Als de batterijen bijna leeg zijn, word je zowel op het slot (met een lampje) als op je iPhone op de hoogte gesteld.

Noki-DeurslotDoor slim gebruik te maken van Bluetooth en GPS kan de Noki ook een hele hoop zelf. Zo weet het slot wanneer je thuis komt en wanneer je vertrekt, zodat je voordeur automatisch op slot gaat. Daarvoor hoef je je iPhone dus niet uit je broekzak te halen.

Het is ook mogelijk om anderen toegang te geven middels een speciale code. Als eigenaar heb jij overigens altijd de mogelijkheid om het slot te blokkeren. Veiligheid bij een dergelijk product is uiteraard enorm belangrijk en daarom gebruikt Noki dezelfde end-to-end encryptie die ook wordt gebruikt voor internetbankieren.

Op dit moment is de crowdfundingcampagne voor de Noki in volle gang en kun je jouw eigen exemplaar voor 139 euro bestellen. Als het streefdoel van €125.000 wordt gehaald, worden de sloten – althans, dat is de planning – in december 2015 geleverd. Kijk voor meer informatie op de Kickstarterpagina van Noki.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2015, 12:05
Categorie Accessoires
Onderwerpen deurslot, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.