Nintendo Switch Ouderlijk Toezicht-app.

Nintendo Switch is te koppelen met twee iPhone-apps

Nintendo heeft voor haar nieuwe aanstaande spelcomputer de Nintendo Switch twee apps aangekondigd. Met de ene app kun je vrienden uitnodigen om online mee te spelen en te chatten, terwijl je met de andere app ouderlijk toezicht regelt.

Nintendo Switch Ouderlijk Toezicht-app.
Vanmorgen vroeg onthulde Nintendo details van hun aankomende spelcomputer, de Nintendo Switch. Met de Nintendo Switch kun je zowel via je televisie als op het systeem zelf spelen, zodat je hem ook met je mee kunt nemen voor onderweg. De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart 2017 wereldwijd, maar Nintendo brengt ook een tweetal apps naar de iPhone en iPad. Met de Ouderlijk Toezicht-app kun je de Nintendo Switch op afstand bedienen, terwijl een aparte Nintendo Switch-app je in staat stelt om gebruik te maken van voice-chat en het uitnodigen van vrienden voor multiplayergevechten.

Ouderlijk Toezicht-app voor Nintendo Switch

Rond de lancering van de Nintendo Switch brengt Nintendo een aparte app uit, zodat kinderen op een veilige manier de spelcomputer kunnen gebruiken en je als ouder inzicht krijgt in het gebruik. Via de Ouderlijk Toezicht-app kun je op afstand een timer instellen, waardoor je kunt bepalen hoe lang iemand op de Nintendo Switch mag spelen. Je kunt software dan ook meteen laten pauzeren, zodat verder spelen niet mogelijk is voordat je een pincode ingetoetst hebt. De app geeft ook een maandelijks rapport waarin je kunt zien wat er zoal gespeeld is en voor hoe lang. Tot slot stel je leeftijdsrestricties in op basis van de leeftijdskwalificatie of blokkeer je bepaalde onderdelen van een game, zoals het delen van content op sociale netwerken.

Nintendo Switch-app voor online dienst

De andere app die samenwerkt met de Nintendo Switch, is bedoeld voor de online dienst. Met de aankomende Nintendo Switch-app kun je je vrienden beheren, ze uitnodigen om te spelen, een speelafspraak inplannen en chatten tijdens online gevechten. Deze laatste optie verschilt per game, maar de nieuwe aanstaande game Splatoon 2 maakt hier alvast gebruik van. De Nintendo Switch-app verschijnt in de zomer met gelimiteerde functies. Aangezien Splatoon 2 ook in de zomer verschijnt, zal de voice-chat optie in ieder geval beschikbaar zijn in de Nintendo Switch-app. De online diensten van de Nintendo Switch zullen tot het najaar gratis te gebruiken zijn, maar daarna wordt het een betaalde dienst. Waarschijnlijk zal tegen die tijd dan ook de volledige app voor iPhone en iPad beschikbaar komen.

Nintendo Switch.

Meer informatie over de Nintendo Switch vind je op Nintendo’s Amerikaanse website. De volledige presentatie van vanmorgen vroeg is via YouTube terug te kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2017, 16:30
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.