Bowser met Ouderlijk toezicht-app voor Nintendo Switch.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch: gamegedrag van je kind in de gaten houden

De Nintendo Switch is Nintendo's nieuwste spelcomputer en om het gamegedrag van kinderen in de gaten te houden, is er een nieuwe Ouderlijk toezicht-app. Met deze app kunnen ouders beperkingen opstellen zien hoelang hun kind gamet.

Bowser met Ouderlijk toezicht-app voor Nintendo Switch.
De Nintendo Switch is Nintendo’s nieuwste spelcomputer. De Nintendo Switch is zowel een spelcomputer voor de televisie als voor onderweg en zal waarschijnlijk ook een hoop kinderen aanspreken. Als je als ouder bang bent dat je kind teveel speelt, dan heeft Nintendo daar een oplossing voor. Met de iOS-app Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch, kun je het gamgedrag van je kind op een afstand in de gaten houden.

Ouderlijk toezicht-app voor iOS

Ouderlijk toezicht is een functie in veel spelcomputers waarmee je kunt instellen welke games gespeeld mogen worden. Zo kies je de maximale leeftijdsclassificatie van games die zonder het invoeren van een pincode opgestart kunnen worden. Nintendo gaat voor de Nintendo Switch echter een stapje verder, want met de iOS-app kun je op afstand in de gaten houden hoelang je kind op het systeem speelt. Je kunt een dagelijkse speeltijdlimiet instellen, waardoor er tijdens het spelen op het scherm een melding verschijnt dat de speeltijd voorbij is. Je kunt zelfs instellen dat het systeem automatisch in de slaapstand gezet wordt als de speeltijd verstreken is.

De app geeft daarnaast ook een overzicht van de games die gespeeld zijn. Je kunt in de app zien welke spellen allemaal gespeeld zijn en voor hoe lang. De app geeft dag- en maandoverzichten met alle games die op het systeem gespeeld zijn. Je kunt de app zo instellen dat je hiervan een pushbericht krijgt, zodat je weet zodra er een nieuw maandoverzicht beschikbaar is.

Om de app te kunnen gebruiken, moet je bezitten over een gratis Nintendo-account. Op de desbetreffende Nintendo Switch moet bovendien de systeemupdate geïnstalleerd staan die beschikbaar komt zodra het systeem officieel in de verkoop gaat. De Nintendo Switch is vanaf morgen 3 maart 2017 beschikbaar.

Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch.

Behalve deze Ouderlijk toezicht-app, komt Nintendo in de zomer met nog een andere Nintendo Switch-app. Deze wordt gebruikt voor de online dienst, zodat je via de app spelers kunt uitnodigen, afspraken maken en met andere spelers kunt praten. De online dienst voor de Nintendo Switch zal gratis te gebruiken zijn tot de officiele release ergens in de herfst. Vanaf dat moment zal er een maandelijks bedrag betaald moeten worden om online te gamen, vergelijkbaar met andere spelcomputers. De app zal waarschijnlijk tegelijk beschikbaar komen met de online shooter Splatoon 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2017, 14:26
Categorie Apps
Onderwerp nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.