Reacties voor: Nike+ FuelBand met iPhone-app vanaf nu in Nederland te koop

De Nike+ FuelBand is vanaf vandaag in Nederland te koop. Je betaalt 139 euro voor deze armband, die je lichaamsbeweging en stappen telt en dit omzet naar Nike Fuel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 54 reacties

  1. Kan aan mij liggen maar bij bestellen geen ideal mogelijkheid en hij geeft aan uk only….

  2. Ik zou dit zelf genialer vinden als hij notificaties van je iphone weergeeft en daarnaast de tijd. Het design vind ik namelijk heel mooi!

  3. @hoi: Tijd weergeven kan toch?

  4. @ButcherJF: Ja hoor, hij geeft de tijd aan. Maar je moet er wel voor op een knopje drukken. ‘t Is geen standaard horloge die de hele tijd een klok laat zien.

  5. Hebben jullie al een review gedaan van de Fuelband? Want ik kan hem niet vinden, ben wel benieuwd namelijk.

  6. Wat ik jammer vind, is dat – in tegenstelling tot de JawBone Up – deze band niet ontwikkeld is om 24/7 om te houden. Het kan wel, maar de Jawbone keek ook naar je slaappatroon, wat ook best interessant kan zijn en dat doet deze, voor zover ik weet, niet.

    @Gonny van der Zwaag: Gezien jij zo’n Fuelband hebt; weet je toevallig of het wel mogelijk is om hem 24/7 om te houden. Is hij oncomfortabel als je slaapt, of valt het mee? En meet hij dan ook iets?
    En kan je hem aanhouden bijvoorbeeld tijdens het zwemmen of douchen? Neem aan dat hij tegen zweet kan aangezien het ook om te sporten is, maar kan hij ook tegen wat meer water :P?

  7. Jammer dat hij niet waterdicht is
    Ik zwem veel namelijk !

  8. Registreerd de band voornamelijk beweging van de band? Hoe zit het dan nmlk met fietsen, roeitrainer, hartslag? Iemand enig idee?

  9. @Jordy: Hij is prima te dragen tijdens het slapen. Maar hij geeft je geen seintje om wakker te worden, wat de Jawbone Up wel doet. De Fuelband meet ook helemaal niets tijdens het slapen, dus je kunt hem net zo goed afdoen.

    Wat douchen betreft: hij is zweetbestendig en spatwaterdicht, dus rondlopen in de regen lukt nog net. Ik neem het risico liever niet. Heeft geen toegevoegde waarde om dat ding om te houden, je beweegt toch niet fanatiek. De Jawbone Up ging misschien ook wel sneller stuk omdat mensen dat ding altijd omhielden. Daar is deze me toch iets te duur voor.

  10. Hij doet hetzelfde als mijn 1sté ipod…stappen tellen,cal-,enz….komt nog wel iets beters voor in de plaats.

  11. je hebt ook nog de nike+ running app 🙂 die gebruik ik al meer dan een jaar en berekend ook nike fuel, deze band is daar een toevoeging op zodat je de hele dag door al je inspanningen kan meten 😛 (dubbel nikefuel als je de running app ook gebruikt dus 😉 )

  12. Mooi concept! Wat ik wel jammer vind is dat hij niet je hartslag meet (toch?). Als hij dat ook zou doen zou ik hem zeer interessant vinden maar nu mis ik dat en kun je hem niet echt voor cardio-activiteiten gebruiken. Jammer…

  13. @Jean-Paul Horn: dank voor je reactie.
    De Nike+ is dus eigenlijk een veredelde stappenteller had toch meer verwacht van Nike in combinatie met de huidige mogelijkheden van iig hartslagfunctie vindt het nu eigenlijk meer een Nike-

  14. Samengevat: een veredelde stappenteller voor €140.
    Ik wacht wel lekker…

  15. Maar dit werkt toch niet? Ik zie in dit filmpje een knul allemaal kunstjes doen met zijn skateboard. Als ik dezelfde armbewegingen maak telt hij toch gewoon dezelfde calorieën? Terwijl hij fysiek veel inspannender bezig is.

    Ik geloof er niet in.

  16. @sander: Helemaal mee eens. Ik ben pianist. Als ik 2x een Chopin etude gespeeld heb denkt dat ding dat ik een marathon gelopen heb. Lijkt me…

  17. Na registratie op de Nikestore website worden er geen bezorg kosten in rekening gebracht.
    (Red.)Toegevoegd aan artikel.

  18. @Gonny van der Zwaag: Als je jezelf registreert op de site is bezorgen gratis, ook in Ned.
    (Red.)Toegevoegd aan artikel.

  19. @Gonny van der Zwaag: Als je zou moeten kiezen tussen de Jawbone of de Nike Fuelband. Welke zou dan jouw voorkeur hebben en waarom.

    En zou jij de Nike Fuelband ook kwalificeren als een veredelde stappenteller.

  20. Ik ben normaal niet van t reageren, maar wilde toch even mijn kennis delen: Deze moet je (nog) niet kopen… Teveel bugs en onjuistheden in de manier van tracking en bepalen wat je al dan niet gedaan hebt… Wacht nog ff op updates, want de vele reviews bevestigen wat ik hierboven beschrijf.

    De Jawbone is veel beter, maar die heeft weer hardware problemen (uit de handel gehaald voor onbepaalde tijd).

    De enige echt serieuze (lees: normaal betaalbare) optie die kunt overwegen is de Fitbit… fitbit.com

    Graag gedaan 🙂

  21. oftwel een heel duur speeltje, niet eens waterdicht (serieus???), werkt niet goed als horloge, geen push berichten, geen wekker functie, geen slaap patronen bij houden.

    nu voor maar 139 euro. lijkt wel een tellsell ding dit.

  22. Hi Frank,

    I quickly asked some of my colleagues here on the floor for some updates and most of them reacted as confused as I was. I was however able to discern that the Fuelband should not be able to be purchased in the EU yet, apart from in one store in the UK.
    So I’d advise not to purchase the Fuelband via our website! Our team will be notified of this and I thank you very much for pointing this error out to us.

  23. Ik wilde hem bestellen maar ik denk ik check het even dus live chat.

    Hieronder de melding:

    Andre : Hello Claudia, i want to buy a’ Fuelband from Nike
    Andre : but i live in Holland, can Nike send it to Holland ?
    Claudia: Hi Andre, nice choice!
    Claudia: where is not possible to place the order, using
    Claudia: No, unfortunately is not possible to order on the Uk web store, to do that you need to have a shipping address and billing address in Uk
    Andre : 🙁 so i cant order it ?
    Claudia: No at the moment, we don’t know when the Fuel band will be lauched in the rest of Europe

    dus helaas Niet te bestellen in Nederland.
    excuses voor mijn slechte Engels 🙂

  24. @Andre: Nooit slecht ingelichte medewerkers vertrouwen 😉

    http://help-en-eu.nike.com/app/answers/detail/a_id_ext/40/a_id/28547
    http://help-en-eu.nike.com/app/answers/detail/a_id_ext/60/a_id/28560

    Verder moet je natuurlijk niet bij de Amerikaanse afdeling vragen stellen over Europa. Sommige Amerikanen zijn namelijk erg egocentrisch en weten bijna niks over andere landen. Dat reflecteert zich ook in hun bedrijfsleven.

  25. @Bubbly: je hebt gelijk ik ga ook proberen nu 🙂 “eens kijken waar het schip strand”.
    wel een duur gokje 🙂

    poging gedaan:
    Listed below is your order number, a list of products you ordered, and your shipping information. Please save this email until you receive your order.

    dus afwachten…

  26. 2 dagen geleden besteld. Vandaag bericht dat “order is shipped to NL” Het kan dus wel. Ik laat het weten als de Fuelband binnen is!

  27. Geweldig apparaat. Nu al 2 maanden in gebruik. Enige nadeel is dat hij niet 100% waterdicht is. Kan er wel mee douchen.
    Stimulance om dagelijks voldoende te bewegen.Gemakkelijk resultaten bijhouden via app of internet.

    En ook nog eens een mooi siraad…..

  28. Jammer dat ik met dat men auto niet kan starten en bedienen:(

  29. En ja hoor de fuelband is binnen! Super apparaat en een mooie armband!

  30. Vandaag geprobeerd de fuelband te bestellen, maar dit is niet gelukt. Elke keer wanneer ik op ‘buy now’ klikte werd ik doorverwezen naar de lunarglide+. Even gebeld met Nike Nederland en die wist te vertellen dat de fuelband in de UK alleen en enkel op 15 juli te bestellen is geweest. Eenmalig actie dus en nu niet meer te krijgen….

  31. Ik heb hem gister besteld en kreeg zojuist een mail dat hij verstuurd is!

  32. het lukt voor geen meter! Ik woon in Oostenrijk, ben bezig via nederland de bestelling te doen, maar het is niet te bestellen!

  33. Ik krijg bij het afronden van de bestelling steeds de melding :the items have not been priced using the same currency as the order; iemand enig idee wat ik anders moet doen om dat op te lossen?

  34. Hier werkt dat wel gewoon, al blijft het wel angstvallig stil rondom de order. Misschien geluk en dat ze vandaag verzonden worden. Maar vrees het ergste..

  35. Ik kan de fuelband niet vinden op de site van Nike….
    Kan iemand de url link plaatsen ? Alvast bedankt

  36. http://store.nike.com/gb/en_gb/?l=shop,fuelband

    Mijne is toch verzonden. Althans, het UPS label is gemaakt. Kan me niet voorstellen dat het nu nog ingetrokken wordt. Enige “probleem” is dan straks dat ik met twee van die dingen zit:P.. Achja..

  37. @ErroX kan het niet echt vinden op de site… Maar goed. Anders kan ik altijd nog jou 2e overnemen 😉

  38. @ErroX:

    komt goed, ik heb hem gisteren binnen gekregen 🙂
    vandaag mijn eerste target gehaald, leuk ding software op de iphone en online bij nike kan je goed zien wat je pieken zijn.
    En wanneer het eigenlijk wel iets beter kan.

    ik ben er tevreden mee

    mvg
    Andre

  39. lijkt erop dat deze niet meer te bestellen is in nederland! Waarschijnlijk een foutje geweest?

  40. @Jean-Paul Horn: Heb jok der een?

  41. Ik heb de fuel band inmiddels Een paar dagen binnen.
    Mooi ding maar trek de nauwkeurigheid erg in twijfel. Op een uur explosief sporten in de sportschool reageerd de band niet echt, maar even wapperen met de pols waar hij omheen zit en je hebt in mum van tijd je doel bereikt.
    Ook de stappenteller telt stappen de hele dag door, tijdens auto rijden, eten , noem maar op..

    Jammer voor zo’n duur hebbedingetje..

  42. @Ralph: De “nauwkeurigheid in twijfel trekken” lijkt me nogal onlogisch, bij een apparaat dat “FUEL (?!?) meet.
    Dan mis je gewoon de point.
    Als ik hier de hele dag op mijn krent zit, achter mijn Pc en achter de piano, dan kom ik tot 700 “Fuels” Dat is te weinig om mijn goal van 3000 te halen en dus ga ik extra fietsen, lopen en tuinieren. Als ik ‘s avonds 2500 “Fuels” heb ga ik nog een keer wat doen om aan 3000 te doen. Dat is de bedoeling van de Fuelband; dat je actief wordt en bij mij werkt dat prima.
    Hoelang dat zo blijft is weer een heel ander verhaal.

  43. Gebruik de Fuelband nu vier dagen. In combinatie met de app op de iPhone wordt het helemaal leuk. Fuelband maakt op een eenvoudige manier contact met de app en de app zorgt voor nog meer motivatie om net dat extra stapje te doen. Voor wat betreft de nauwkeurigheid. Natuurlijk meet de band beweging wanneer je op de bank zit. Maar dan gebruik je, hoe weinig ook, altijd energie wanneer je bijv. je armen beweegt. Gisteren de schuur opgeruimd en aan het stofzuigen geslagen en het is dan leuk om te zien dat je daar dan fuel mee aan het verdienen bent. De band is vooral heel erg goed om te kijken of je voldoet aan de minimale 30 minuten beweging per dag waar je aan moet voldoen. Door de band ben je bewust bezig met bewegen en doe je met het grootste gemak een stapje extra om je doelstelling of een record te halen. Ik kan nu al niet meer zonder!!!

  44. Besteld en het werkt super, helaas is de maat toch te groot, gratis terug te sturen binnen 30 dagen. Helaas kan je geen nieuwe bestellen, vandaag is dat in elk geval niet mogelijk online.

  45. Zojuist mijn Fuelband ook binnen gekregen.. Schrok een beetje van de Large, maar na het uithalen van het 8mm tussenstukje is het toch allemaal wel prima. Moet helaas nog een tijdje werken, maar vanavond squashen dus gelijk ff uitproberen 🙂

  46. ze zijn weer te bestellen via de uk site.
    Blijkbaar waren ze uitverkocht.

  47. Waardeloos, niet te gebruiken tijdens het Ijshockey of zwemmen.

  48. LET OP !!!
    Bestellen is niet meer mogelijk via de Nike UK site. Nike heeft hier ondertussen een stokje voor gestoken!
    Na het bestellen krijg je mail van Nike dat het item dat je besteld hebt niet leverbaar is voor het door jou gekozen land en dat je geld zo spoedig mogelijk terug wordt gestort ( duurt overigens +/- 10 dagen)

  49. @Martijn: Ik heb toch echt vorige week de fuelband besteld en ook binnen gekregen.

  50. Krijg hier de UK shop er niet eens voor, behalve dan via de link ergens in deze discussie.
    Als ik op een andere manier in de uk shop probeer te komen wordt ik automatisch weer doorverwezen naar de NL shop en die heeft hem er natuurlijk niet in staan.

    Vind het onwijs jammer want wil er toch wel graag eentje (voor een normale prijs, niet de hoge prijzen op marktplaats).

  51. Ik snap van de hele FuelBand-marketing niets meer. Ik zie hem nergens meer op de Nike-site, ik krijg ook maar heel vage antwoorden van het Nike Twitter-account. “we don’t sell the FuelBand in Europe at this time”.

    Wat is Nike hier nou mee van plan? Ik zou’m ook graag hebben hoor.

  52. Grappig, ik wilde ook juist kijken hoe duur het in Nederland is om deze band te kopen, zie ik hem ook nergens meer staan. Naar iPC gekomen voor de directe link, en blijkt dus dat ik niet de enige ben.

    Vreemde zet van Nike, wat je zegt Gonny, het is niet iets dat alleen interessant is voor een lokale markt, en het lijkt me inmiddels ook niet dat het product zo enorm populair is dat ze de productie niet kunnen bijhouden.
    Enige dat ik kan bedenken is dat er wellicht een nieuwe versie aan komt met meer features??

  53. @CosmicD: Die bewuste schaarste creëren is misschien wel met opzet. Eerlijk gezegd snap ik er ook niet zoveel van waarom ze het per regio uitrollen, er is niets lokaal aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.