Nike+ FuelBand met iPhone-app vanaf nu in Nederland te koop

De Nike+ FuelBand is vanaf vandaag in Nederland te koop. Je betaalt 139 euro voor deze armband, die je lichaamsbeweging en stappen telt en dit omzet naar Nike Fuel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nike fuelbandVanaf vandaag is het mogelijk om de Nike+ FuelBand in Nederland te kopen. Via de Europese online shop van Nike koop je de FuelBand voor 139 euro, waarbij je met iDeal, creditcard of bankoverschrijving kunt betalen. De Nike+ FuelBand is sinds maart in de VS te koop en werd vooral tijdens de conferentie SXSW populair (dat is ook waar wij twee stuks hebben gekocht). Er waren op dat moment maar twee plekken waar je de FuelBand kon kopen: in Austin en New York. Met de Nike+ Fuelband kun je je dagelijkse bewegingen bijhouden: je ziet hoeveel stappen je hebt gedaan, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoeveel Nike Fuel je hebt verdiend. De armband geeft bovendien de tijd aan en is onopvallend aanwezig.


Bij de Nike+ FuelBand stel je dagelijks een doelstelling in, namelijk de hoeveelheid Nike Fuel die je wilt verdienen. Een gekleurde reeks lampjes geeft van rood naar groen aan hoe dicht je bij je doel bent. Via een app kun je je prestaties bekijken en vergelijken met vrienden. Er is een dagelijkse en wekelijkse ranglijst in de app te zien, waarmee je ook kunt zien hoe je gepresteerd hebt ten opzichte van vrienden.

Nike-FuelBand-doosNike heeft een Apple-achtig filmpje gemaakt (zie hieronder) over de werking en de mogelijkheden van de Nike+ FuelBand, die hieronder is te zien. Via Bluetooth synchroniseer je de gegevens met je iPhone. Open je de armband, dan verschijnt er een usb-aansluiting, waarmee je de armband kunt aansluiten op een usb-poort van de computer om op te laden. Je kunt ook je gegevens publiceren op Path. Nike+ FuelBand is een armband die qua werking wel lijkt op de (enigszins geflopte) Jawbone Up. Doel is om bij te kunnen houden of je wel genoeg beweegt: zie je dat je teveel hebt stilgezeten, dan motiveert je dat hopelijk om eens extra de trap te nemen of een rondje te hardlopen.

Let op: bij het bestellen staat een melding dat de Nike+ FuelBand alleen in UK leverbaar is, maar in het bestelproces kun je gewoon aangeven dat levering in Nederland moet plaatsvinden. De bezorgkosten zijn €5 (gratis bezorging na registratie op website) en je hebt keuze uit drie polsmaten.


Nike+ FuelBand kopen: via Nike Store Nederland
Downloaden: Nike+ FuelBand (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=dG0vLFFtZDs&feature=player_embedded

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2012 om 17:41
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 54 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.