Apple introduceert iCloud.com e-mailadressen in iOS 6 Beta 3

Apple is begonnen met het inschakelen van iCloud.com e-mailadressen. Na Mac.com en Me.com worden nu de eerste e-mailadressen met iCloud.com uitgedeeld.

icloud wolkApple is begonnen met het activeren van iCloud.com e-mailadressen, aldus Macrumors. Gebruikers die een nieuw Apple ID aanmaken krijgen de mogelijkheid om een e-mailadres volgens het stramien jouwnaam@icloud.com in gebruik te nemen. De update is nodig om mensen over te zetten van me.com e-mailadressen die met het verdwijnen van MobileMe niet meer relevant zijn. Apple trok op 30 juni de stekker uit MobileMe. Gebruikers hebben nog even de tijd om hun accounts en data over te zetten naar iCloud. Dat Apple bezig is om iCloud.com e-mailadressen in te voeren blijkt uit de changelog van iOS 6 Beta 3.


Ben je iCloud-gebruiker en heb je nog een me.com e-mailadres, die je in combinatie met iOS 6 Beta 3 gebruikt, dan zul je automatisch de beschikking krijgen over een gelijkluidend icloud.com e-mailadres.

icloud.com email addresses are now available for iCloud mail users. Users signing up for new Apple IDs, or enabling Mail on their iCloud account for the first time, will automatically receive an @icloud.com email address instead of a me.com email address. iCloud users with @me.com addresses that have been used with iOS 6 beta 3 will receive an @icloud.com email address that matches their @me.com address.

Voor mensen die al lange tijd Apple-gebruiker zijn is het de derde grote omzetting van e-mailadressen in een paar jaar tijd. In 2008 moesten de mac.com e-mailadressen plaats maken voor me.com. Er kwam toen een einde aan de .Mac-diensten.

Overigens blijkt lang niet iedereen te weten wat iCloud is. Buzzfeed heeft een reeks Twitter-berichten verzameld van gewone gebruikers die flauw geen idee hebben wat iCloud is of wat ze ermee kunnen doen. Ze krijgen meldingen dat hun opslag bijna vol is, maar door gebrek aan kennis is de kans klein dat ze naar de betaalde opslagruimte gaan upgraden. Apple levert standaard 5GB iCloud-opslagruimte bij een iCloud-account.

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.