‘Nieuwe iPhones worden aangekondigd op 9 september’

Apple gaat volgens geruchten op 9 september 2015 nieuwe iPhones aankondigen. Mogelijk komt er ook een Apple TV en een iPad Pro.

Volgens de bekende Applewatcher John Paczkowski gaat Apple op 9 september 2015 de nieuwe iPhones aankondigen. Het is nog even afwachten of er ook een iPad Pro te zien zal zijn. Paczkowski sprak met bronnen, die op de hoogte zijn van Apple’s plannen. Zij noemen de week van 7 september, met woensdag 9 september als meest geloofwaardige datum.


WWDC 2015 Tim Cook

Noteer vast in je agenda: 9 september aankondiging iPhone 6S

Wat er tijdens het evenement wordt aangekondigd, kunnen we nu alvast raden: de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Deze zullen grotendeels identiek zijn aan hun voorgangers, maar hebben een drukgevoelig Force Touch-scherm en verbeterde draadloze functies.

Bekijk ook

iPhone 6s: het complete overzicht

Alles wat je wilt weten over de iPhone 6s. Ontdek de specs en functies en bekijk wat er nieuw en verbeterd was bij dit toestel. Ook lees je of een iPhone 6s kopen nog steeds een goed idee is, of dat je beter een ander model kunt nemen.

Vorig jaar vond Apple’s iPhone-evenement ook op 9 september plaats. Ook toen voorspelde Paczkowski (voorheen Wall Street Journal, nu werkzaam voor BuzzFeed) de datum correct.

Ook aankondiging nieuwe Apple TV met App Store?

Interessant zal zijn of Apple ook een nieuwe Apple TV aankondigt, met een nieuwe interface, een nieuwe afstandsbediening en ondersteuning voor apps. Een nieuwe tv-dienst hoeven we niet te verwachten. Opmerkelijk is dat Apple volgens Paczkowski ook nieuwe iPads tijdens het evenement zal laten zien. Normaal gesproken reserveert Apple hiervoor een apart persmoment, een paar weken nadat de nieuwe iPhones zijn aangekondigd.

Bekijk ook

Apple TV: het complete overzicht

De Apple TV is een multimedia-apparaat om films, video's en foto's te bekijken op een HD of 4K-televisie. Lees hier alles over Apple TV, verschillende generaties, functies en mogelijkheden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 51 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.