Apple’s nieuwste reclamespot gaat (alweer) over foto en video

Apple heeft een nieuwe reclamespot uitgebracht in de campagne 'If it's not an iPhone'. Deze keer staat fotograferen en filmen met de iPhone 6 centraal.

Apple is er nogal trots op, dat je met de iPhone mooie foto’s en video’s kunt maken. In het nieuwste reclamespotje wordt dat nog eens extra benadrukt. Want wie gebruikt z’n telefoon nou nog om te bellen? Je kunt er veel meer mee! De reclamespot is onderdeel van de campagne met de nogal matige, cruyffiaanse slogan ‘als het geen iPhone is, is het geen iPhone’.


its-not-an-iPhone-campagne

Als het geen iPhone is…

In de reclamespot zie je hoe je foto’s maakt met de iPhone 6. Apple zegt, dat er elke dag “miljoenen prachtige foto’s” worden gemaakt met de camera van de iPhone. Deze keer krijgen we geen selectie van interessante apps te zien; het gaat uitsluitend om de camerakwaliteiten van de iPhone zelf. In juli verscheen de eerste reclamespot in deze reeks, waarin steeds wordt benadrukt hoe goed de hard- en software van de iPhone op elkaar zijn afgestemd. Later in de campagne benadrukte Apple dat er 1,5 miljoen apps beschikbaar zijn voor de iPhone.

Je kunt de nieuwe reclamespot hieronder bekijken:

https://www.youtube.com/watch?v=rgQdeni5M-Q

Shot on iPhone 6

Naast deze ‘if it’s not an iPhone, it’s not an iPhone’-campagne, is Apple ook nog bezig om met foto’s en video’s van amateurs te laten zien hoe goed de camera van de iPhone is. Deze ‘Shot on iPhone 6’-campagne loopt al een tijdje en is overal ter wereld op billboards te zien en won zelfs een prestigieuze reclameprijs in Cannes. Eén van de geportretteerde foto’s is gemaakt door een Nederlander.

Informatie

Laatst bijgewerkt
8 augustus 2015 om 9:43
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.