Office Word 2016 macbook

Microsoft voegt nieuwe functies toe aan Office-beta voor Mac

Microsoft heeft een eerste update uitgebracht voor de publieke beta van Office voor Mac. Hierin is vooral Word van nieuwe functies voorzien.

Vorige maand bracht Microsoft een publieke beta uit van Office 2016 voor de Mac. Met een vernieuwd uiterlijk en ondersteuning voor retinaschermen is dit de eerste verandering aan de software sinds 2011. Nu is er een eerste update voor de beta, waarin vooral Word is voorzien van een aantal nieuwe functies.

Office Word 2016 macbook

Verbeterd voorlezen voor blinden en slechtzienden

Met de update heeft Microsoft verschillende vernieuwingen aan de Office-beta doorgevoerd. Zo is de VoiceOver-functie, die teksten voorleest voor blinden en slechtzienden, verbeterd in Word, Excel en Powerpoint. Daarnaast heeft Excel een nieuwe ‘Solver’-functie en Analysis ToolPak gekregen. Ook Outlook heeft nu een nieuwe optie, waarmee je als deelnemer van een meeting een andere tijd kunt voorstellen voor de afspraak. De organisator die de meeting heeft opgezet via Outlook kan deze wijzigingen inzien en updates versturen naar andere deelnemers.

Microsoft Word, het programma om documenten te bewerken, heeft de meeste verbeteringen gekregen. Zo kun je nu zoeken in online templates voor het vormgeven van je documenten, is er ondersteuning voor ‘custom dictionary’ en ‘exclude dictionary’, kun je Macro’s opnemen en gebruik maken van populaire sneltoetsen op het toetsenbord tijdens het typen. Ook kun je nieuwe gebruikersinformatie instellen in het Voorkeuren-venster en is het scrollen door documenten verbeterd.

office-2016-for-mac-preview

Office voor Mac 2016 komt later dit jaar

Het Microsoft Office-pakket voor de Mac bestaat uit Word, Powerpoint, Outlook, Excel en OneNote. De definitieve versie van de software zal in de tweede helft van 2015 worden uitgebracht en gaat ongeveer 100 euro per jaar kosten. Met dit abonnement kun je Office op vijf verschillende computers installeren. Tot die tijd kun je de beta-versie nog gratis downloaden en uitproberen via de Microsoft-website. Hiervoor moet je wel OS X Yosemite op je Mac hebben geïnstalleerd.

Naast het verbeteren van Office voor de Mac, heeft Microsoft gisteren ook de nieuwe iPhone-app Office Delve aangekondigd. Met Office Delve kunnen gebruikers van Office 365 bladeren door documenten van collega’s. De app geeft ook suggesties van gedeelde documenten die voor jouw interessant kunnen zijn en is beschikbaar in het Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 11:06
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.