Snapseed3

Gebruikers boos om laatste Snapseed-update

De nieuwste versie van Snapseed zorgt voor veel kritiek. De app zou met het redesign veel omslachtiger zijn geworden en veelgebruikte functies zijn ineens verdwenen.

Snapseed3De nieuwe update voor Snapseed valt niet in goede aarde. De bekende fotobewerker kreeg afgelopen week een grote update, maar sindsdien wordt de app belaagd met negatieve recensies in de App Store. Google heeft volgens gebruikers veelgebruikte functies uit de app gehaald, om ze vervolgens te vervangen met slecht uitgewerkte alternatieven.

De nieuwste versie van Snapseed introduceerde een compleet herontwerp, waardoor de app voortaan beter aansluit op het nieuwe Material Design van Google. Dat dit nieuwe design zorgde voor verwarring bleek al snel uit reacties geplaatst op iCulture. Zo schrijft Freaky:

Wat heeft Google met de nieuwe interface de App om zeep geholpen. Functioneel kan hij nog steeds hetzelfde maar het is nu wel veel omslachtiger geworden. Ik pak in ieder geval de oude versie terug van de backup.

Dat de grote update voor Snapseed niet bevalt blijkt inmiddels ook uit recensies in de App Store. In de Nederlandse App Store heeft Snapseed een gemiddelde beoordeling van twee sterren, op basis van 30 recensies. In de Verenigde Staten heeft Snapseed een waardering van gemiddeld 2,5 sterren op basis van bijna 400 mensen. Dat terwijl de app voor de update veel hoger werd gewaardeerd. De negatieve recensies liegen er niet om. Snapseed-gebruiker Eppelke schrijft bijvoorbeeld het volgende:

Hoe ga je van het beste programma naar het slechtste programma? Door het lezen van RAW-fotos’s uit het programma te halen. Hier heb ik dus totaal niks meer aan. Ik wil als ik onderweg ben mijn foto’s die ik met mijn D800e maak, kunnen bewerken. Gaat niet meer helaas. Google slaat de plank weer helemaal mis.

Hij is niet de enige. Zo beschrijft Vi imp in een recensie ook de frustratie met de huidige versie van Snapseed:

Geef de oude Snapseed terug!!! Deze update is zo slecht! Er zijn nieuwe opties toegevoegd die niet goed uitgewerkt zijn. Ik gebruikte Snapseed dagelijks, maar moet nu helaas opzoek naar een andere app. Waardeloos, waarom zou je een goede app zo verknallen!?

Internationale gebruikers van Snapseed klagen op het Google-productforum over het verwijderen van de Grunge-filter uit Snapseed. Hiermee was het mogelijk om foto’s met één tap een bijzonder effect mee te geven. Verder wordt in Amerikaanse App Store-reviews ook geklaagd over verdwenen functies en de wat verwarrende layout.

Google heeft nog niet gereageerd op de klachten over Snapseed. Het is nu afwachten of Google in een toekomstige update iets met de kritiek gaat doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 10:23
Categorie Apps
Onderwerp snapseed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.