RoundMe VR Headset support

Roundme laat je 360-gradenfoto’s in Virtual Reality bekijken

De iPhone-app Roundme laat je 3D-panoramafoto's bekijken met een virtual reality-bril. De vr-modus werkt met Google Cardboard.

RoundMe VR Headset supportDe iPhone-app Roundme heeft een bijzondere functie toegevoegd in de laatste update: een virtual reality-modus. Hiermee is het mogelijk om 360-gradenfoto’s te bekijken alsof je er zelf bij bent. Steek de iPhone in een vr-bril zoals Google Cardboard en je kunt met je hoofd bewegen om rond te kijken.


Je kunt met Roundme al langer panoramafoto’s maken die een volledige ruimte beslaan. Je kunt later in deze foto’s rondkijken door de iPhone te bewegen – de bewegingssensoren detecteren naar welke kant je draait, waardoor het juiste beeld wordt getoond. Hierdoor verandert de iPhone in een virtueel raam waar je doorheen kunt kijken om een andere omgeving te zien.

De nieuwe vr-modus zorgt ervoor dat deze bewegende foto wordt opgesplitst in twee versies – één voor ieder oog. De vr-bril voor je iPhone zorgt er vervolgens voor dat de foto’s op correcte wijze voor de juiste ogen worden getoond, terwijl de lenzen de brandpuntafstand aanpassen zodat de beelden scherp worden getoond. Het resultaat is simpel maar indrukwekkend: je hebt het idee dat je echt ergens rondkijkt. Omdat de iPhone-bewegingssensoren door RoundMe worden gebruikt om rond te kijken, kun je met je hoofd kantelen om alle hoeken van een omgeving te bekijken.

RoundMe iOS-app

De update voor Roundme voegt een leuke nieuwe functie toe, maar er is wel wat voorbereiding vereist om er gebruik van te maken. Een vr-bril voor je iPhone heb je immers niet zomaar gekocht. Het makkelijkste alternatief is op het moment Google Cardboard, een virtual reality-bril voor smartphones die je zelf in elkaar kunt knutselen. Dan moet je wel zelf de correcte lenzen kopen. Meer over virtual reality op de iPhone lees je in het volgende artikel: Zo maak je van de iPhone een virtual reality-bril.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2015, 12:01
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.