Reacties voor: Nieuwe Bluetooth-profielen in iPhone OS 3.0 op een rijtje

De Apple iPhone ondersteunde tot nu toe maar een beperkt aantal Bluetooth-profielen. Met de komst van iPhone OS 3.0 worden dat dubbel zoveel. Een tabel laat zien welk toestel welk Bluetooth-profiel ondersteunt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 70 reacties

  1. ahhh handig om te weten!:)

  2. Mogen de devs al deze technologien gebruiken in hun apps? Dan zijn er een hoop nieuwe apps mogelijk!

    Bedankt voor het overzicht!

  3. zal het dan ook mogelijk zijn om info uit te wisselen naar andere gsm’s, via het PAN dan.

    hoop het echt want dat is jammer aan de iPhone, ze vragen dan om bestanden door te zenden en daar sta je dan met je gsm van €600 die het niet kan.

  4. Erg min dat ze geen AVRCP volledige support voor de 3G hebben, want over USB heb je wel volledige controle met controlling devices, maar over blauwtand niet, beetje vreemd. Erg handig ook bij m’n autoradio – doe je phone in de houder, USB connected, dan komt BT ineens in zicht – BT connected en begint fijn muziek over de BT te spelen, maar dan heb ik dus geen control met m’n stuurbediening, dus maar weer terug naar USB….nu is de kwaliteit overigens niet beschrijfbaar veel beter over USB, dus heel erg vind ik het niet.

  5. Ik vind dit één van de grootste vooruitgangen in het nieuwe OS; heerlijk die muziek streamen in de auto naar je BT auto radio. Eindelijk verlost van die mini-jack kabels.

    Het is zelf mogelijk om de muziek te streamen naar de radio en tegelijkertijd een telefoongesprek naar een BT headset te sturen. Ideaal.

  6. @ Sjaak: Ik gebruik ook de BT functie daarvoor,maar heb jij geen problemen dat de muziek ff achterloopt,en dan trug inhaalt,eigenlijk een beetje in schokkel speelt.. Dit heb ik toch al een paar keer ondervonden hoor…

    Nog iemand problemen mee?

  7. Daar zit ik dan met m’n ‘original iPhone’.
    Op naar de iPhone 3GS!!!

  8. heeft iemand al ervaring met een alpine autoradio en muziek via bluetouth? Zie het nl niet bij de gebruiksaanwijzing staan. Ik luister nu muziek via een speciale kabel en telefoon gaat via bluetouth maar ALS ik ook navigator op mijn iPhone wil gaan gebruiken gaat dat niet samen omdat de iPhone door die kabel verder niet te gebruiken is. Hopelijk niet te off topic 🙂

    Origineel geplaatst door SjaakIk vind dit één van de grootste vooruitgangen in het nieuwe OS; heerlijk die muziek streamen in de auto naar je BT auto radio. Eindelijk verlost van die mini-jack kabels.Het is zelf mogelijk om de muziek te streamen naar de radio en tegelijkertijd een telefoongesprek naar een BT headset te sturen. Ideaal.

  9. Is het dan nu ook mogelijk om met Apple’s Bluetooth headset naar muziek van de iPod te luisteren?

  10. Iemand nog tips voor een cheap-ass maar wel volledig functioneerende BT autoradio? Want dan kunnen idd eindelijk die kabels weg…

  11. @Robbert:

    ja dat is zeer goed mogelijk en het werkt bij mij naar tevredenheid (geluid en verbinding zijn ok)
    minder ben ik te spreken over het niet functioneren van de afstandsbediening die op de headphone zit (stop en doorspoelen), maar waar de ipod niet op reageert.
    ook na een binnenkomend gesprek (via mijn telefoon over BT) pakt de ipod niet meteen de draad op.
    Dus er valt nog wat te verbeteren voor Apple

  12. Maar nog steeds geen gegevens overdracht naar een ander mobiel toestel ? :/

  13. @robin

    ik geloof dat dit nog steeds niet mogelijk is.. zal apple waarschijnlijk ook nooit toelaten, past namelijk niet volgens hun “filosofie”. ik dacht dat er wel een jailbreak app was die dit mogelijk maakte, weet iemand toevalling hoe die heette?

  14. Mmmmh nog steeds niet goed genoeg.Kwil namelijk ook foto’s en muziek kunnen doorsturen via BT dus ben niet tevreden met deze profielen. Gelukkig bestaat er nog zoiets zoals JB:d

  15. Ik heb een Sony XPlod autoradio met bleutooth. Nu bellen en muziek luisteren via de radio gaat super maar ik ben benieuwd hoe dat straks in z’n werk gaat met TomTom.
    Telefoneren, muziek streamen en navigeren tegelijk… Iemand daar al ervaring mee, met de navigatie-software die momenteel al te krijgen is?
    Komen de gesproken aanwijzingen ook over de carspeakers en word de muziek gedemt net zoals nu als er mail of sms binnen komt? En wat als je aan het bellen en navigeren tegelijk bent…
    Ik ben heel erg benieuwd!

  16. Is de Iphone 3g met OS 3.0 nu al te jailbreaken via Windows of niet? Sorry dat het een beetje offtopic is, maar ik vind de berichtgeving hierover erg onduidelijk…

  17. @Mickel

    Ja, dit kun je doen met Redsn0w in June. <- Google!

  18. Ben hier wel blij mee. Heb zelf al jaren een Southwing SA505 (A2DP stereo headset) en kon deze alleen icm een bluetooth adaptertje gebruiken, maar deze is nu gelukkig niet meer nodig! Werd tijd Apple 😉

  19. Helaas is het dus nog niet mogelijk om volgende en vorige liedje te kiezen via AVRCP. Dit is wel echt een tegenvaller. Heeft iemand het wel werkend. Met de Motorola S805 werkt het in ieder geval niet.

  20. Ik vind het ronduit kinderachtig dat je nog steeds geen bestands-uitwisseling kunt doen met de iPhone !. Dat isa waar veel, heel veel mensen op wachten !, maar nee, dat mag weer niet want dan loopt jobs weer inkomsten mis!. De iPhone is de enigste telefoon warmee dat niet kan, ik vind het ronduit belachlijk !!

  21. Dan verstuur je hè bestand toch via mail, come on……@Bert:

  22. Helemaal super

    ik verbind m’n iPhone via BT met m’n radio, dan zet ik de iPod op shuffel, die druk ik weg dan blijft hij gewoon spelen! Dan navigon aan en klaarrrr!!! Echt geweldig de os 3.0

  23. zie: http://www.freddiez.com/blog/?p=2579

    Origineel geplaatst door P@tIk heb een Sony XPlod autoradio met bleutooth. Nu bellen en muziek luisteren via de radio gaat super maar ik ben benieuwd hoe dat straks in z’n werk gaat met TomTom.
    Telefoneren, muziek streamen en navigeren tegelijk… Iemand daar al ervaring mee, met de navigatie-software die momenteel al te krijgen is?
    Komen de gesproken aanwijzingen ook over de carspeakers en word de muziek gedemt net zoals nu als er mail of sms binnen komt? En wat als je aan het bellen en navigeren tegelijk bent…
    Ik ben heel erg benieuwd!

  24. Heel veel mensen wachten op Bluetooth File Transport? Volgens mij alleen de pubertjes die elkaar illegaal hun liedjes proberen te sturen.
    Daar zit ook direct het punt voor Apple: Het is illegaal, en niet bepaald handig voor Apple, als mensen hun in de iTunes Store gekochte nummers met elkaar kunnen delen.

    Daarnaast is Bluetooth File Transport imo hartstikke achterhaald, steeds meer mobieltjes beginnen internet te krijgen, dus mailen is net zo handig.

  25. Origineel geplaatst door MmDan verstuur je hè bestand toch via mail, come on……@Bert:

    niet iedereen heeft internet op hun mobiel, dus daar heb je vaak niks aan…

  26. Is het missende a2dp op de 1gen een hardware schakel of een softwarelink die missende is?

  27. BT File transfer moet ook niet actief voor de audio. Gewoon voor contacts door te sturen. ik heb gisteren een contact verstuurd naar een simpel nokia toestel via MMS heb dan achteraf uit pure elende alles manueel in de nokia gsm getyped.

  28. Een simpel fotootje tussen 2 toestellen lukt nog steeds niet. Blijft dus waardeloos!

  29. Nog steeds geen support voor het koppelen met TomTom navigatie voor verkeersinfo!

  30. Dus het is nog steeds niet mogelijk om een bluetooth pda toetsenbord aan te sluiten.

  31. Belachelijk, nog steeds geen file transfers via BT….

  32. Wat zit iedereen toch eigenlijk te janken dat er geen bestandsoverdracht is. Het blijkt wel weer dat de iphone in bezit is van niet veel “apple minded people”.

    Sorry maar het is toch gewoon logisch?? Wie heeft er de grootste online musicstore ter wereld genaamd itunes? Als je bestandsoverdracht gaat aanbieden (waarschijnlijk vooral voor audio) gooi je toch gewoon je eigen ramen in?

    Logisch dat ze het zo lang mogelijk uitstellen

  33. ik snap apple wel hoor niemand heeft tegenwoordig file transfers meer nodig jo!

    net zoals @douweM al zij het is voor pubers die alleen maar wat onzinnige dingen willen versturen.
    je hebt mms en mail dus waarom ook nog file transfers.
    overbodig..

  34. Ik ben op deze site omdat ik voor het eerst van plan ben om een Apple product aan te schaffen, de Iphone 3GS.
    Ik krijg er echter steeds minder zin in. Apple presteert het iedere keer om zo min mogelijk functionaliteiten in dat toestel te stoppen.
    Die Iphone drijft op de Appstore, zonder die third part ontwikkelaars was het nergens.’
    Zonde, een handig OS maar qua specs loopt hij nog steeds 8 jaar achter.

  35. nu snap ik waarom ik geen bt headset aan me touch kon koppelen het profiel ontbreekt gewoon.

  36. Origineel geplaatst door RobinHelemaal superik verbind m’n iPhone via BT met m’n radio, dan zet ik de iPod op shuffel, die druk ik weg dan blijft hij gewoon spelen! Dan navigon aan en klaarrrr!!! Echt geweldig de os 3.0

    en hoe gaat dat dan als je een nummer even niet wilt horen? Ik bedoel bediening van de iPod? Foward, back, etc. Moet je dan eerst navigon afsluiten, dan volgende nummer en dan weer opstarten? iPhone mist nog veel. Ik vind het echt een geweldig toestel, maar aan de andere kant ook weer beperkt!
    We zijn al blij met wijzigingen die de meeste toestellen al jaren standaard hebben.

    Ik dacht de iPod functie met mijn BT horloge (Sony ericsson MBW 100) te kunnen bedienen tijdens het navigeren. Helaas kan niet verbinden. Tegenvaller!

  37. Sinds OS3 wil mijn bluetooth niet meer koppelen in mijn Mazda6 sport SAP. Hij wind hem wel via maar kan geen verbinding maken. Volledige manual uitgepluisd maar geen oplossing ;-(

  38. Ben ik de enige die rSap mist?
    Ik kan mijn iPhone nu helaas niet verbinden met mijn Skoda bluetooth handsfree set. 🙁

    Weet iemand toevallig een oplossing?

  39. Origineel geplaatst door Pim
    ze het zo lang mogelijk uitstellen

    Jij bent gek!

  40. @Pim:

    Apple minded……, ik noem dat eerder blind…
    Alles wat apple doet maar goed vinden is schapen gedrag.

  41. BT file transfer is erg handig wanneer je in het buitenland bent. Als je dan met andere mensen op die manier foto’s uit kunt wisselen is dit reuze handig! Via internet is dit dan vaak wegens de kosten geen serieus alternatief.

  42. Ik heb net al in het forum gepost, maar daar is nog vrij weinig activiteit 😉
    Ik heb nog zo’n oude Tunestage van Belkin liggen van mijn oude iPod. De ontvanger kon ik ook gebruiken voor andere apparaten zoals m’n laptop. Ik kon via bluetooth pairen met de Tunestage (sleutel is 1111) en dan geluid en muziek afspelen.
    Dat wil ik dus nu ook met m’n iPhone proberen, maar dat werkt dus niet. De bluetooth van m’n iPhone vindt de Tunestage niet. (m’n pc overigens wel, voor internet tethering ;-))
    De iPhone vindt wel meer niet, ik heb veel meer bluetooth apparaten in huis staan, maar die ‘ziet’ hij niet. Heeft iemand tips?

  43. Origineel geplaatst door Bert
    Ik vind het ronduit kinderachtig dat je nog steeds geen bestands-uitwisseling kunt doen met de iPhone !. Dat isa waar veel, heel veel mensen op wachten !, maar nee, dat mag weer niet want dan loopt jobs weer inkomsten mis!. De iPhone is de enigste telefoon warmee dat niet kan, ik vind het ronduit belachlijk !!

    Nee, het is gewoon belachelijk dat niet elke telefoon e-mail volledig ondersteunt. Serieus, wat moet je nou met Bluetooth? Het is langzaam, je moet binnen een paar meter van het andere apparaat staan en het vreet ook je batterij leeg.

  44. Origineel geplaatst door seminifeer
    Een handig OS maar qua specs loopt hij nog steeds 8 jaar achter.

    PLOINK !

    Onder welke steen kom jij vandaan ?

  45. Origineel geplaatst door 4lph4num3r1c
    Iemand nog tips voor een cheap-ass maar wel volledig functioneerende BT autoradio? Want dan kunnen idd eindelijk die kabels weg…

    Je zou eens bij Kruidvat kunnen kijken, die hebben deze week een Watson autoradio met bluetooth in de folder voor 69 euro. Ik weet niet of het wat is maar veel goedkoper zul je ze denk ik niet vinden.

  46. Origineel geplaatst door tom
    zal het dan ook mogelijk zijn om info uit te wisselen naar andere gsm’s, via het PAN dan.hoop het echt want dat is jammer aan de iPhone, ze vragen dan om bestanden door te zenden en daar sta je dan met je gsm van €600 die het niet kan.

    ja klopt, mensen zie je dan heel verbaast kijken, nee???????
    Mijn reactie” ja het is apple he”
    hun reactie” wat een *** telefoon”
    reactie van apple” ????????????”

  47. Mooie overzicht en voor de 3G een substantiele vooruitgang. Betekent de ondersteuning voor AVRCP dat men nu eindelijk een remote app voor de PS3 kan ontwikkelen? Zelfs beperkte support voor alleen play/pause, stop, fwrd/rwnd zou welkom zijn.

  48. Origineel geplaatst door Sjaak
    Ik vind dit één van de grootste vooruitgangen in het nieuwe OS; heerlijk die muziek streamen in de auto naar je BT auto radio. Eindelijk verlost van die mini-jack kabels.Het is zelf mogelijk om de muziek te streamen naar de radio en tegelijkertijd een telefoongesprek naar een BT headset te sturen. Ideaal.

    Heeft iemand al een dergelijke BT verbinding met zijn autoradio die audio streamt? En wat voor autoradio ondersteunt dit? (vrees dat de garage er bij mij een te goedkoop exemplaar in heeft gezet. Zit overigens wel een BT carkit mogelijk op, maar dit heeft met mijn iphone nooit goed gewerkt)

  49. Goed idee ik ga proberen om een email naar mijn polaroid pogo printer te sturen@Mm:

  50. Ik gebruik een Iphone 3G omdat het snel te bedienen is En ik schijn blijkbaar de enigste te zijn, als ik de comunity hier mag geloven, de Helemaal geen muziek of films op mijn toestel heb staan. Toch wil ik wel even met mijn dochter wat foto’s uitwissellen via bt. en heb ik ook een Polaroid POGO printertje die niet met de iphone kan werken omdat Apple vind dat zij mogen bepalen wat goed voor mij/ons is. Kortom de BT implementatie is zeer beperkt en zeer achterhaald.

  51. @peet:

    2x snel achter elkaar op de homepage button drukken en er komt iPod bedienning in je scherm, en navigon blijft gewoon werken.

  52. PBAP deed het ook al perfect!

  53. Origineel geplaatst door Bert
    Ik vind het ronduit kinderachtig dat je nog steeds geen bestands-uitwisseling kunt doen met de iPhone !. Dat isa waar veel, heel veel mensen op wachten !, maar nee, dat mag weer niet want dan loopt jobs weer inkomsten mis!. De iPhone is de enigste telefoon warmee dat niet kan, ik vind het ronduit belachlijk !!

    Ja en omdat het niet mag hebben ze in 3.0 er maar een API in gestopt voor ontwikkelaars om dit soort apps te kunnen ontwikkelen! Dat hele peer-to-peer hebben ze er in gestopt zodat je ook echt geen bestanden en informatie kunt uitwisselen en spelletjes tegen elkaar kunt spelen! Dat zal ze leren, al die mensen die peer-to-peer functionaliteit willen!

    Om het maar even heel erg cynisch te verwoorden. Het is ook niet een simpele kwestie. Je hebt er namelijk niets aan als ze dat bluetooth profiel ondersteunen. Waar wil je bestanden mee gaan versturen en welke bestanden wil je dan versturen? Ze zullen dus naast het toevoegen van dat bluetooth profiel ook aardig wat sleutelwerk in iPhone OS moeten doen om te zorgen dat je bestanden kunt uitwisselen. Ze hebben nu besloten om een API toe te voegen aan OS 3.0 waarbij ze het nu aan ontwikkelaars over laten om op basis van peer-to-peer dingen te doen als bestanden uitwisselen, informatie (denk visitekaartjes) uit te wisselen, tegen elkaar spelletjes spelen, etc. Met name door dat laatste zit deze mogelijkheid ook op de iPod Touch.

  54. Origineel geplaatst door tom
    zal het dan ook mogelijk zijn om info uit te wisselen naar andere gsm’s, via het PAN dan.hoop het echt want dat is jammer aan de iPhone, ze vragen dan om bestanden door te zenden en daar sta je dan met je gsm van €600 die het niet kan.

    Dat PAN in die iPhone is bedoeld om via bluetooth te kunnen tetheren. Als je tethering aanzet kun je via usb en bluetooth (afzonderlijk en tegelijkertijd!) de internetverbinding op de iPhone delen met andere apparaten. Door bluetooth PAN te gebruiken maak je van de iPhone eigenlijk gewoon een router die ip-adressen e.d. uitdeelt. Je maakt dus een normaal klassiek netwerk van net als dat kastje van je adsl of kabelverbinding dat doet. Je kunt dus ook gewoon bestandsdeling doen tussen de computers die erop zijn aangesloten. Als zo’n telefoon zoiets kan en de iPhone ook dan is het prima mogelijk om op die wijze informatie uit te wisselen.

  55. rSAP staat er nog steeds niet bij. Dit betekent dat de iPhone nog steeds niet compatible is met Volkswagen / Skoda carkits. Na uren speurwerk blijkt dat er nog met geen enkele truc een koppeling mogelijk is. Alleen een Nokia heeft native-support. Lekker is dat.

    Op de Apple-forums is er nog nooit een reactie op gekomen en ook Volkswagen (PON) wil hierop niet reageren.

  56. Nog steeds geen file transfer vind ik echt belachelijk van Apple, dat is nog steeds een functie die ontbreekt waardoor ik regelmatig uitgelachen word door mensen, omdat het niet kan dus.
    Ben al meer dan 10 jaar Apple fan, maar hierover wind ik me nog steeds op, hopelijk is het wel mogelijk via een JB app, als iemand er 1 weet zet dat dan even ergens in dit draadje, want er zijn een hoop mensen die dit missen ,waaronder ik.
    Heel kinderachtig van Apple dat ze dit nog steeds niet ondersteunen.

  57. leuk dat dit kan, maar waar blijft nou de mogelijkheid voor “file transfer”???

    Nog steeds baal ik er van dat dat er weer niet op zit 🙁
    Belachelijk hoor van Apple dat ze dit ook gewoon niet opengooien..

  58. Origineel geplaatst door Pim
    Wat zit iedereen toch eigenlijk te janken dat er geen bestandsoverdracht is. Het blijkt wel weer dat de iphone in bezit is van niet veel “apple minded people”.Sorry maar het is toch gewoon logisch??

    zijn we een beetje fanboy ? BAH
    mensen kopen een telefoon van 600 euro ( met of zonder abbonomet hij is 600 euro waard !!) verwachten gewoon dat hij naast een super webrowser met internet en push gps ook simpel weg een plaatje kan sturen van je hondje voor de buurvrouw, ik niet maar wat op en die functionaliteit mist een iphone en DAT is gewoon schandalig. conclusie: bij iphone is apple de koning en niet de klant.

    Origineel geplaatst door Wesco
    Origineel geplaatst door 4lph4num3r1cIemand nog tips voor een cheap-ass maar wel volledig functioneerende BT autoradio? Want dan kunnen idd eindelijk die kabels weg…Je zou eens bij Kruidvat kunnen kijken, die hebben deze week een Watson autoradio met bluetooth in de folder voor 69 euro. Ik weet niet of het wat is maar veel goedkoper zul je ze denk ik niet vinden.

    Heb net eentje met AUX bij Kruidvat gekocht 🙁

    Origineel geplaatst door Robin
    @peet:2x snel achter elkaar op de homepage button drukken en er komt iPod bedienning in je scherm, en navigon blijft gewoon werken.

    dank je helemaal niet aan gedacht super

  59. Is het ook mogelijk om bepaalde profielen uit te schakelen? Mijn carkit ondersteunt A2DP, maar ik heb ook een bekabelde verbinding die beter en prettiger werkt. Helaas is er geen manier om A2DP uit te zetten. Ik heb het geprobeerd om de BT settings aan te passen (jailbreak), maar het helpt helaas niet 🙁

  60. Uigelachen worden om je telefoon ? dieper kun je niet zinken, tjonhejonge waar gaat dit heen,….

  61. Wat ik me nou afvraag; zouden er ook mensen zijn die ondersteuning voor file transfers missen? 😉

    Even serieus nu, al zou er ondersteuning voor zijn, dan nog had je er niks aan, omdat de iPhone geen (voor de gebruiker) toegankelijk bestandssysteem heeft (zoals ppl hierboven ook al aangaf), met uitzondering van de foto’s.
    Dus er valt simpelweg niets te versturen, omdat je er niet bij kunt, niet bij je email-attachments, niet bij andere bestanden, niet bij je muziek, etc.
    Ik vind zelf het ontbreken van een bestandssysteem (zoals Finder op de mac of Verkenner op windows) een veel groter gemis, dat maakt de iPhone echt onnodig gecompliceerd. Heb ik een app om via Wifi allerlei bestanden op m’n telefoon te zetten, kan een andere app er weer niet bij… erg onhandig.
    Ik zou graag zien dat je de iPhone gewoon als harde schijf kon gebruiken (zoals de iPod wel kan), en dat die bestanden dan door alle apps benaderd zouden kunnen worden.

    In algemene zin denk ik dat je wel kunt concluderen dat veel produkten van Apple, maar zeker ook de iPhone op veel belangrijke gebieden ‘beter’ zijn dan die van de concurrentie (stabieler, meer doordacht, eenvoudig te bedienen, mooi vormgegeven, etc.), maar dat je daarvoor ook een prijs betaalt.
    Dan heb ik het niet over de (vaak best hoge) aanschafprijs, maar over het feit dat je je op een ander pad begeeft dan de massa (met als uitzondering de ipod’s natuurlijk), en dat heeft bepaalde nadelen.
    ‘De rest van de wereld’ gaat er simpelweg van uit dat je Windows gebruikt, en dat geeft soms problemen. Voorbeeld: Outlook is één van de weinige e-mailprogramma’s die zich niet houden aan allerlei standaarden, maar daar heb je weinig last van omdat nou eenmaal bijna iedereen ook Outlook etc. gebruikt. Juist als gebruiker van Apple’s Mail heb je soms last van raar uitziende e-mails, omdat die gemaakt zijn in Outlook. terwijl Mail juist wèl netjes alle standaarden ondersteund. En soms is het ook gewoon zo dat Apple ‘in al zijn wijsheid’ iets onmogelijk maakt, en hoewel dat vaak met gegronde redenen is, blijft het wel gewoon lastig wanneer de rest van de wereld dit nou eenmaal wel gebruikt.

    Kortom; een keuze voor Apple biedt voor velen grote voordelen, maar je kiest daarmee ook voor bepaalde nadelen, en het is goed je dat te realiseren voor je tot aanschaf over gaat.

  62. Betekent dit dat men een app kan maken om de iphone als remote te gebruiken? Wel handiger dan de controller

  63. Jammer is dat de indruk wordt gewekt dat genoemde bluetooth services gewoon beschikbaar zijn terwijl er volgens mij meer aan de hand is.
    Een gewone scan van bluetooth services op een hp-laptop levert maar drie services op:
    – handfree gateway
    – IrMC Sync en
    – PAN Network Access Profile.
    En pairen met een prima A2DP logitech koptelefoon: ho maar! Toch proprietary stuff: die iPhone.

  64. wat bedoel je met in june? Hoort dat bij de naam?

    @Alex:

  65. Origineel geplaatst door Mm
    Erg handig ook bij m’n autoradio — doe je phone in de houder, USB connected, dan komt BT ineens in zicht — BT connected en begint fijn muziek over de BT te spelen, maar dan heb ik dus geen control met m’n stuurbediening, dus maar weer terug naar USB….nu is de kwaliteit overigens niet beschrijfbaar veel beter over USB, dus heel erg vind ik het niet.

    Dat gaat ook zo makkelijk bij een contact…

    Vind het belachelijk van Apple. Een beetje half wat zooi implementeren.

    @Bertus Douma: zo zie je maar weer: k&t implementatie van Apple… Apple -1

    @Mickel: nee natuurlijk niet, dat is vertaald juni… oftewel: je kunt al jailbreaken!

  66. Origineel geplaatst door Freddie
    zie: http://www.freddiez.com/blog/?p=2579Origineel geplaatst door P@tIk heb een Sony XPlod autoradio met bleutooth. Nu bellen en muziek luisteren via de radio gaat super maar ik ben benieuwd hoe dat straks in z’n werk gaat met TomTom.
    Telefoneren, muziek streamen en navigeren tegelijk… Iemand daar al ervaring mee, met de navigatie-software die momenteel al te krijgen is?
    Komen de gesproken aanwijzingen ook over de carspeakers en word de muziek gedemt net zoals nu als er mail of sms binnen komt? En wat als je aan het bellen en navigeren tegelijk bent…
    Ik ben heel erg benieuwd!

    Thanx voor je reactie. Goed verhaal van iemand met precies dezelfde hardware..

  67. ik heb een alpine radio maar a2dp werkt inderdaad nog niet

    een beetje jammer dus maar wachten op de volgende update

  68. ik heb een philips stero headset maar a2dp werkt nog niet ik kan nog geen muziek mee luisteren .heeft iemand een oplossing hier voor .eerst zegt apple dat alles gaat werken maar bt werkt niet dit is echt hatelijk

  69. Wat een triestigheid allemaal bij Apple.

    Zit er in de Ipod- Touch een Bluetooth chip,
    kan je die eerst niet eens gebruiken.
    Nu kan het wel, (software 3.0), maar moet je er extra voor betalen.

    En dan nog, beperkt apple de functie profielen alleen tot
    stereo headphones en carkits en eventueel peer to peer met andere Iphones.

    Waarom niet meteen alles open zoals met alle andere telefoons enz al lang kan. Ik kan niet eens mijn BT gps aansluiten.
    Kunnen we over een half jaar (wachten) weer 10 euro betalen voor het unlocken voor deze fucties (bluetooth GPS enz).

  70. AVRCP: standaardinterface om tv’s, hifi-apparatuur en dergelijke te bedienen, dus de iPhone als afstandsbediening.

    betekent dit bijv. ook dat ik mijn iPhone als remote voor mijn PS3 kan gebruiken?? dat zou tof zijn! 😀

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.